Arriva: laat mijn zoon gewoon bij de bushalte staan!

Schermafbeelding+2011 06 03+om+21.52.51

Omdat mijn zoon naar het speciaal onderwijs gaat, vanwege zijn diagnose PDD-NOS, wonen zijn vriendjes soms relatief ver weg. Vandaag bezocht hij een vriendje in Zutphen, en hij zou met de bus weer thuis komen. De ouders van het vriendje hebben hem netjes bij de bus afgezet, die om 16 uur zou arriveren.

Mijn zoon wachtte, en wachtte, maar de bus kwam maar niet. Rond half vijf kwam er eindelijk een bus, maar die reed keihard mijn zoon voorbij. Pas tegen vijven kwam de volgende bus, maar toen weigerde de buschauffer mijn zoon mee te nemen omdat hij zijn strippenkaart niet wilde accepteren!

We hebben het op de website van Arriva opgezocht, maar de strippenkaart is nog tot 30 juni geldig. Ik ben hartstikke boos op die lompe buschauffeur, die gewoon een kind weigert mee te nemen! Mijn zoon is immers pas veertien. En ook nog eens met een reden die nergens op slaat.

Gelukkig is mijn zoon zo verstandig geweest terug te wandelen naar het huis van zijn vriendje, en heeft ons daar gebeld. Mijn man is toen in de auto gesprongen en heeft hem met de auto opgehaald.

We hebben Arriva gebeld om een klacht in te dienen, en ze hebben die genoteerd, hoewel ze eerst nog wat sputterden en beweerden dat er om vier uur helemaal geen bus ging.

Bedrijven die diensten verlenen, horen zich netjes en hoffelijk op te stellen. En dit vind ik echt een staaltje honds gedrag. Ik weet wel dat buschauffeurs het vaak moeilijk hebben, door klierige passagiers, maar dat wil niet zeggen dat je dan zelf maar asociaal moet zijn!

Hoe zijn jullie ervaringen met het personeel in het openbaar vervoer?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik heb zelf geen slechte ervaringen met het openbaar vervoer. Dit vind ik trouwens een blunder van Arriva. Ik hoop dat ze officieel hun excuses aanbieden.

 2. Oh, wat idioot. Kan ik me ook vreselijk over opwinden over dit soort acties. Ik maak veel gebruik van het OV, maar helemaal sinds de OVchip (is hier in A’dam overal ingevoerd) heb ik vooral ruzie met de OV-maatschappijen (het werkt te vaak niet en het is mede daardoor echt veel duurder, zeker voor kinderen <11) dus heel positief kan ik op dit moment niet zijn over het hele OV-gebeuren.
  Qua buschauffeur heb ik weleens 1 halte moeten teruglopen omdat hij was vergeten mijn halte om te roepen, ondanks mijn vraag en zijn bevestigende antwoord. Maar ja, er was er nog een die dat had gevraagd dus het excuus was: “ik moest er wel twee onthouden.” Als dat niet lukt, roep je ze toch allemaal om?? Het was een streekbus, dus 1 halte was toch al gauw een km of 2, 3 lopen…
  Ik hoop dat je klacht serieus wordt genomen, maar ja, voor nu heeft je zoon daar weinig aan. Gelukkig dat hij zo slim was om terug te lopen en te bellen!

 3. Hè wat vervelend dat dit nu net helemaal mis liep.Gelukkig dat je zoon precies het goede deed op dat moment. Zou mij heel goed doen. Neemt niet weg dat het natuurlijk nérgens op slaat wat hier gebeurt is. Een excuus is wel het mínst wat je mag verwachten!!

 4. Gelukkig is je zoon teruggegaan naar het huis van zijn vriend. Voor hetzelfde geld was hij zelf naar huis proberen te gaan en was er wat gebeurd. En dan het verhaal van de stippenkaart klopt natuurlijk ook van geen kant.

  Goed dat jullie een klacht indienen want dit is totaal onbeschoft. Misschien hebben slechte ervaring met tieners, maar dat is nog geen reden om iemand voorbij te rijden.

 5. Ik heb hier eigenlijk geeen woorden voor. Gewoon belachelijk! Goed dat je een klacht hebt ingediend. Ik zou het er niet bij laten zitten!

  Knap van je zoon dat hij naar zijn vriendje is teruggegaan;-)

  Liefs Frederique

 6. Ik heb weinig ervaringen maar ik vind het schandalig dat hij zo een kind, al is hij een tiener zo laat staan.
  Neem alsjeblieft geen genoegen met een smoesje!
  En laat weten hoe de klacht wordt behandeld!
  Groetjes,
  Julia

 7. Nu kunnen we allemaal boos worden op de chaffeur,wat natuurlijk ook niet klopt wat hij gedaan heeft.
  Ik begrijp de ouders van het vriendje OOK niet,net wat CHOU CHOU schrijft.Had het toch wel fijn gevonden tot ze gewacht hadden dat je kind in de bus zat.
  Voor het zelfde geld waren de ouders niet meer thuis of had je zoon de weg naar het huis niet geweten en was hij de weg kwijtgeraakt.Persoonlijk vindt ik dat de ouders ook fout zitten.Ook al is je zoon dan al 14 jaar en misschien mondig genoeg.Was het geen optie om je zoon thuis te brengen?Wij brengen vaak speelvriendjes thuis als ze hier hebben gespeelt,weet je zeker dat ze thuis zijn.Moet er niet aan denken dat er iets met een kind gebeurt nadat ze hier zijn wezen spelen.
  Misschien ben ik te bezorgd,maar er gebeuren zoveel rare dingen met kinderen.
  Groetjes Roosje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.