Anton Pieck puzzel: ik heb de rand af!

IMG 20191220 173125

Tataaaa! Het kostte me 4 avonden, maar dan heb je ook wat: de rand van mijn Anton Pieck puzzel is af.

Met dank aan mijn jongste dochter, die ontdekte dat ik een paar stukjes aan elkaar had gelegd, waar ze niet hoorden. Toen we daar achter kwamen was de rand ineens af.

Hallo, ik ben Nicole en ik ben een dommige puzzelaar

Het puzzelen heeft me een aantal dingen over mezelf geleerd. De belangrijkste ontdekking is helaas niet zo vleiend. Ik blijk namelijk nogal een dommige puzzelaar.

 • Ik probeer gerust 20 keer hetzelfde puzzelstukje op dezelfde plek te leggen. Simpelweg omdat ik dan alweer vergeten ben dát ik dat al had geprobeerd. En ook omdat al die stukjes zo op elkaar lijken.
 • Verder blijk ik dus fouten te maken in de volle overtuiging dat ik het goed heb gedaan. Ware het het niet door mijn jongste dochter, dan zat ik nu een verontwaardigde brief te schrijven aan de makers van de Anton Pieck puzzel dat er stukjes van de rand ontbreken.
 • Ik puzzel volgens het principe van trial and error. Ongehinderd door enig inzicht. Laatst kwam mijn man mij weer eens helpen bij het puzzelen, en die kijkt dus eerst naar de vórm van de stukjes. Op basis daarvan weet hij dat hij sommige posities niet eens hoeft te proberen, en legt vervolgens andere puzzelstukjes trefzeker in één keer op de juiste plek.
 • Als ik eenmaal aan het puzzelen ben, is het lastig om te stoppen. Dan neemt een soort verbetenheid bezit van mij, en moet ik met kracht van de puzzel verwijderd worden.
 • Mijn innerlijke Calvinist heeft nog steeds moeite met de volstrekte zinloosheid van puzzelen.

Maar al met al is de Anton Pieck puzzel van de Kruidvat een goede aankoop! Het winkelraam is bijvoorbeeld ingedeeld in vakjes. Dat biedt me houvast bij het vinden van het juiste stukje.

En het voelt bovendien als winkelen zonder geld uit te geven : )

Zie ook mijn post over Lidl puzzels.

Similar Posts

23 Comments

 1. O hoi, we zijn puzzeltweelingzusjes. Ik puzzel op precies dezelfde manier;). De rand is al een hele mijlpaal hoor! En een gelukkig 2020 gewenst, met veel puzzelplezier!

 2. Oh puzzelen heb ik veel gedaan maar was het opeens beu. NU doe ik weer andere dingen die de zelfde inspanning vragen. Happy New Year!

 3. Ik vond puzzelen altijd heerlijk, vergat de hele wereld om me heen. Oh ik wou dat ik er eens weer tijd voor kon vrijmaken.
  Gelukkig nieuwjaar!

 4. Ik heb heel vroeger wel eens gedaan. Het moet wel veel geduld hebben om te doen. Het wel leuk om te doen. Moet wel plek hebben. We wensen je een gelukkig nieuwjaar 2020 en goede gezondheid toe.

 5. Puzzelen, een van de fijnste dingen die ik deed, hoe groter hoe liever.
  Ik maakte ook veel fouten maar gaandeweg lukte het beter. Spannend, en blij bij elk passend stukje. 😃
  Helaas, het voorovergebogen staan en -zitten kostte me bijna mijn rug, dus ben ik gestopt.

 6. Vroeger lag er hier regelmatig een puzzel op tafel, maar ik krijg er ook erg veel last van mijn rug van en daarom doe ik het ook niet meer.
  Succes met je puzzel!

 7. Een puzzel, die maak ik nog weleens met de kinderen. Maar meestal zijn ze sneller en beter dan ik, maar ik hou het weer langer vol.

  love as Always
  Di mario

 8. Heel veel plezier met je puzzel gewenst!!! Anton Pieck is leuk maar kan me voorstellen dat het geen makkelijke plaat is om te puzzelen.
  Puzzelen is zo leuk, verslavend bijna. Vandaar dat ik er maar zelden een koop / begin. Maar me nu toch laten verleiden in het Kruidvat, eentje van 3000 stukken. Alleen nog een 'verplaatsbare ondergrond' zoeken nu (groot karton of mdf plaat ofzo), waar het ding dan kan blijven opliggen als we de tafel nodig hebben. Dus nog maar niet begonnen...

  1. De ark van Noah is het thema, heel veel diertjes dus :)
   Ik dacht eerst aan zo'n mat maar lees bij bol zoveel uiteenlopende meningen (van goed tot heel slecht en onbruikbaar) dat ik het er precies niet durf op wagen om er een te kopen.

  2. Ah, leuk zeg. Ik kan me voorstellen dat je die mat dan niet meer aandurft. Zelf heb ik ook het liefst dat je de puzzel kunt verplaatsen op een plank of zo. Ik heb hem nu liggen op ons bureautje. Daar kan hij eindeloos blijven liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.