Reacties

Action pannen van megastone: zijn ze een goede koop? — 55 reacties

 1. Ik heb een stalen koekenpan. Zo eentje die je moet inbranden en invetten.

  De voordelen: gaan eeuwig mee.Geen rare stoffen (want jouw pan heeft de ene stof niet, maar zit er werkelijk niets geks in?) en onverslijtbaar. Je kunt er rustig met je metalen spatel in ????

  Nadelen zijn het gewicht en dat je even moet weten wat je ermee moet. De prijs is die van een goede tefalpan.

  • Ik heb de pannen nu iets langer als een maand. Ik vind ze tot nu de fijnste pannen die ik ooit gehad heb.
   Ik had altijd de pannen van tefal, bk en de laatste waren van Herman den Bleiker. Allemaal gingen ze niet lang mee.
   Even afwachten hoelang deze meegaan. Maar ik heb er een goed gevoel over.

  • Vroeg me af hoe ze bevallen op een inductie kookplaat.
   Maken ze hard zoomgeluid?
   Maakt goed contact?
   En hoe blijven ze als ze in vaatwasser gaan?

 2. Ik heb deze megastone set.
  Ik denk 2 jaar nu. Lekker handige formaten.

  Nu, na 2jr, begint de bodem wat donkerderbruin te kleuren. Maar ze werken nog goed. Ik heb ook inductie.

  En rare stoffen.. daar kijk ik nooit zo naar eigenlijk????

  Maar ik zou zeggen, voor deze prijs. En niet dagelijks gebruik, doen!

  • Twee jaar geleden deze set gekocht bij de Action en ben er zeer tevreden over. Het enige nadeel is dat de bodem niet krasbestendig is. Ik zelf gebruik altijd houten spatels maar mijn medebewoners kennelijk niet.

 3. Eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd naar jouw bevindingen met deze koekenpannen, maar zover ben je kennelijk nog niet :)
  Ik gebruik eigenlijk gewone anti aanbakkoekenpannen. En als je er een beetje goed mee omgaat, dus er niet met metalen voorwerpen in zit te roeren dan gaan deze best lang mee. Daarnaast kook ik op gas, dus dan heb je meer keuze in pannen.

 4. Net als "Huiselijkgenoegen" heb ik stalen koekenpannen. Echt een levenslange aankoop. Wel inbranden, maar dat staat netjes in de beschrijving, eenmaal goed ingebrand vormt zich een natuurlijke anti-aanbaklaag.
  Je kan ze oa kopen bij Knivesandtooles online, en ze heten DeBuyer.

  Groet,Greet

 5. Mijn BK-pannen bevallen het beste. Daarnaast heb ik ook eens (voordelig) zo'n setje van Blaumann ofzo gekocht, maar die anti-aanbaklaag vind ik niet echt geweldig.

 6. Wij hebben ook de stalen koekenpannen van de Buyer. Ik vind ze heel fijn maar ze zijn wel wat bewerkelijker dan ‘gewone’. Anti-aanbakpannen. Je moet ze inderdaad inbranden maar ook met schoonmaken moet je een beetje opletten. Je maakt ze nl alleen met heet water schoon, niet met afwasmiddel. Dat vind ik soms wel lastig als ze echt vies zijn. En lastig als ze even in de gootsteen staan en ik wil even iets anders afwassen - dan moet je de pan eerst weghalen. Zelf doe ik dat altijd maar de andere gezinsleden vergeten het wel eens :). En nu ik erover nadenk: volgens mij zijn de onze wel aan een opknapbeurtje toe; dus opnieuw inbranden enzo. Nog maar eens even het instructieboekje erbij pakken....

 7. Hier eigenlijk altijd Tefal pannen. Ik ga ook voor de duurdere pannen, na heel veel koekenpannen te hebben versleten, goedkope pannen werden toch snel slecht aan de bodem.

 8. Uit de titel van dit artikel dat ik dat je zo'n pannen had gekocht om te testen. Dat zou leuk geweest zijn. Ik heb uit de action een steelpanntje die ik gebruik voor dingen in te koken zoals mijn aardappelen. Maar sauzen maak ik er niet in omdat ik merk dat na enig tijd de pan wel goed verslijt. Maar voor €5 ...

  • Ik heb deze pannen nu n jaar ongeveer ook bij action gekocht en vind ze zo fijn dat ik op zoek ben naar zo'n zelfde wok ......nergens te vinden 🤔 Ik kook op inductie en zet meteen de booster aan en nog nooit problemen gehad met krom trekken of dat alles aanbakt !! De beste pannen die ik in jaren gehad heb geen duur prijsje geen duur merk maar wel super kwaliteit 👍🏼👌🏼

 9. Ik heb een verzameling de Buyer koekenpannen in de maten 15 tot 38 cm. De meesten hangen er voor de sier. Gewoon omdat ik leuke dingetjes in de keuken mooi vind. Kwalitatief zeer goed en gaan een leven lang mee.

 10. Ikzelf heb deze pannen nu al 2 jaar, denk ik. Ik vind ze simpelweg de beste pannen die ik ooit gehad heb! En dat voor zo een goedkope prijs. ;) Mijn buren hebben ze ondertussen ook, wij zijn fan! ;)

 11. Ik heb zo'n schrik van alles wat uit de action komt als het gaat om was of verzorgingsproducten. Ook van de pannen heb ik schrik dat ze kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Op de duur weet je niet meer wat wel of niet goed is.

 12. Had er nog nooit van gehoord...maar aangezien wij thuis aan nieuwe toe zijn ga ik toch maar eens kijken bij de Action! Thanks voor de tip!

 13. Ik heb geen ervaring met deze pannen. Ik heb een hekel aan koken dus verdiep mij er niet in. Keerzijde is wel dat een pannenset goed genoeg moet zijn zodat het niet mislukt want een gerecht overmaken word ik niet blij van!

 14. Vandaag brak tijdens het afwassen van de Ation koekenpan (middelste formaat) spontaan de steel af. Dit na slechts 2 maanden en niet intensief gebruik.
  Opzich bevielen de pannetjes goed, maar dit lijkt een kwetsbare soldeer- of lasverbinding. Bonnetje al weggegooid dus waarschijnlijk geld kwijt. En...je kan ze alleen maar als set kopen.

  • Ik heb de pannen vandaag gekocht bij de ation. Toevallig kwam ik ze tegen op internet omdat ik een deksel zocht voor de 28 cm pan. Dezelfde set kost bij bol.com dubbel zo duur. Dus in iedere geval geen miskoop wat betreft de prijs van action €24.99

 15. Zag ze toevallig vd week en was nu op zoek naar referenties hierover, komt je pagina als één van de eerste oppoppen. De pannen die ik zag waren (nu ook dus) los te koop. ik kom nooit bij de Action, deze was in de plaats van een Bristol gekomen en ik was totaal naar iets anders op zoek toen ik de pannen zag hangen.
  Positieve berichten zo te lezen, muv de ene met de gebroken steel. Ik twijfel nog tussen deze en een keramische, maar die zijn meestal een slag duurder.

  • Wat goed om te lezen dat de pannen nu ook los te koop zijn Michael. Dat maakt het toch een stuk laagdrempeliger om er eentje te proberen. Mocht je er eentje kopen, dan hoor ik graag je ervaring!

  • Heb ondertussen ook een pakket van 3 pannen gekocht en ben er tot nu toe zeer content mee. Voelt zeer degelijk aan, bakt en braadt evenredig goed bruin aan. Weinig boter of vet nodig, niks bakt aan, de steel blijft stevig vastzitten... wat bij goedkopere pannen vaak een issue is. Heb ze nu bijna een half jaar en ben tot nu toe zeer content, heel prettige pannen!

  • Wat fijn dat ze zo goed bevallen Michael! Dankjewel voor het delen van je ervaring. Er gaat niets boven de ervaringen van anderen als het gaat om dit soort praktische spullen.

 16. over ook inductie gesproken: ik wil graag zo'n matje aanschaffen voor onder de pan tegen het schuiven, maar houd niet zo van al die kunststoffen rommel om te koken en bakken. heeft iemand daar ervaring mee of kan ik om het even wàt gebruiken?

  • Wat voor soort matje bedoel je Williane? Bedoel je zo'n mat die je op het fornuis legt als je niet kookt?
   Of bedoel je een onderzetter voor een pan op tafel?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder