A man called Otto review

a man called otto

Heb jij soms ook dat je een film kijkt op basis van de acteur of actrice? Dat had ik met de film A man called Otto op Netflix. Tom Hanks zit erin, en dus dacht ik:

‘Dan is het vast een mooie film!’

Maar was dat terecht?

A man called Otto: het verhaal in een notendop

Laat me beginnen met te stellen dat het lang geleden is dat ik een film zag met geen greintje originaliteit. Maar A man called Otto is dus zo’n film, want dit is het verhaal in een notendop:

Verbitterde en verdrietige oude man ontdooit langzaam maar zeker door de warmte van zijn medemens.

Voila!

Dat is het verhaal van A man called Otto, oftewel je hoeft de film nu niet meer te kijken.

N.B. Overigens valt de film in het genre comedy-drama.

Vooruit: A man called Otto uit de de notendop

Vooruit, ik zal het verhaal iets uitgebreider uit de doeken doen. De film gaat om Otto. Otto is een 63-jarige weduwnaar. Hij is permanent chagrijnig, is onvriendelijk en heeft ruzie met zijn directe buren.

Op zijn werk hebben ze hem niet meer nodig, en hebben ze hem er met zachte hand uitgebonjourd. Maar veel erger is nog dat Otto’s vrouw zes maanden geleden is overleden.

Van Otto hoeft het leven niet meer.

Sterker nog, hij heeft besloten om er actief een eind aan te maken. Hij probeert onder andere om zichzelf op te hangen, te vergassen met behulp van de auto en zichzelf dood te schieten met een groot geweer. Maar telkens als hij een poging doet om zijn leven te beëindigen gaat er iets mis, of wordt hij gestoord bij zijn poging.

Nieuwe buren

Dan krijgt Otto nieuwe buren. Een jong gezin met een charmante, enigszins chaotische jonge moeder als spil van het gezin. Zij laat zich niet afschrikken door Otto’s afwijzende houding en vraagt hem regelmatig om hulp, die Otto dan schoorvoetend en mopperend geeft.

Gezamenlijke vijand: een groot bedrijf dat geld wil verdienen

Ondertussen moppert Otto op het bedrijf dat aast op de woningen in zijn straat. Ze willen die opkopen en nieuwe woningen bouwen waarmee ze veel meer geld kunnen verdienen.

Doordat Otto telkens geconfronteerd wordt met het nieuwe gezin en ook met de andere mensen in zijn buurt wordt hij ondanks zichzelf toch weer het dagelijks leven ingetrokken. Het lukt hem zelfs om de vijand in de vorm van het geldbeluste bedrijf op hun nummer te zetten.

Trailer

Mijn mening over A man called Otto

Ik kan er niets aan doen maar de woorden: ‘Wat een draak van een film!’ komen steeds bij mij op. Terwijl het op zich een prima film is. Maar ik struikel er over dat het verhaal zo gigantisch cliché is.

En op zich hoeft een cliché verhaal niet perse een probleem te zijn. Soms is het juist zelfs gezellig en prettig om te weten hoe het verhaal verloopt.

Maar in deze film irriteerde mij de voorspelbaarheid en had ik daardoor moeite mijn aandacht bij het verhaal te houden.Nou geeft dat niks bij deze film, want zoals ik al zei: het is één en al voorspelbaarheid.

Op IMDb krijgt de film een 7,5. Maar ik geef hem een 4,5 vanwege een totaal gebrek aan originaliteit.

A man called Otto kijken?

Ik denk dat deze film bijvoorbeeld wel leuk is voor Kerstmis of zo. Je kunt hem kijken op Netflix.

Film gebaseerd op het boek A man called Ove

Overigens is de film gebaseerd op het Zweedse boek A man called Ove. Het is vertaald in het Engels en in het Nederlands. Hieronder zie je de Nederlandse versie van het boek:

een man die ove heet

9789021479873 back

Op bol.com vind je de Zweedse verfilming van een man die Ove heet uit 2015 op DVD.

Tot slot

Een veel mooiere versie van het verhaal van een chagrijnige man die ontdooit vind ik de serie After Life.

Wat vind jij van de film A man called Otto met Tom Hanks?

Similar Posts

12 Comments

  1. Wat jammer Nicole ik had de Zweedse film gezien en was erg geraakt, lach en een traan. Nu met mijn man deze met Tom Hanks gekeken en we vonden hem allebei dus weer heel ontroerend. Echt een aanrader dus.

  2. Jammer dat je het niks vond. Ik vond hem heel leuk en goed.
    Tom Hanks natuurlijk, maar ook het verhaal was gewoon leuk.
    Ik zou niet weten wat er niet origineel aan was, behalve dat het sowieso al een remake was. Als het over originaliteit gaat, kun je bijna elke film welk aan zeven anderen relateren.
    Ik vind het een erg negatieve review. Dat mag natuurlijk, het blijft een mening, maar dan heb ik toch wel slechtere films gezien die deze toon verdienen.

    1. Ik vond het een mooie film om te kijken. Het karakter van de moeder vond ik heel verwarmend en uitnodigend ( en ja, zeker chaotisch 😁), dat van Otto herkenbaar en aandoenlijk. Sommige stukjes van de film absurd, andere heel goed voor te stellen in het leven. Ik zou deze film geen negatieve review geven, ik ben blij dat ik hem heb gezien.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.