5 Persconferentie overpeinzingen en meer + Huisvlijt Linkparty!

Huisvlijt linkparty

Deze weken waren de besmettingscijfers van corona zo dramatisch hoog dat de persconferentie een week werd vervroegd, en we dus afgelopen vrijdag al nieuwe maatregelen kregen.

Hoewel zo’n beetje alle maatregelen alweer waren uitgelekt, besloot ik toch te kijken naar de persconferentie met het idee dat ik misschien toch nog wat nieuws zou horen. Maar nee.

Het uitlekken was grondig gedaan ; )

Het belangrijkste nieuws is dat gedurende 3 weken bijna alles dicht moet na 17 uur.

In de nasleep de persconferentie heb ik een aantal overpeinzingen.

5 Overpeinzingen na de persconferentie van 26 november 2021

 1. In krant staat weer eens dat mensen boos en verontwaardigd zijn over de nieuwe maatregelen. Niets nieuws onder de zon dus wat dát betreft.
 2. Een horecamedewerker merkte peinzend op dat hij eerst tenminste nog tot 20 uur open mocht, en dus nog warme maaltijden kon serveren. Dan iss 17 uur toch wel heel vroeg. Wat maar weer eens bewijst dat alles relatief is, want toen de maatregel kwam dat horeca om 20 uur dicht moest was iedereen ook boos.
 3. In het programma M waarin ik viel na de persconferentie vroeg Volkskrant columnist Marcia Luyten zich af: ‘Je kant je toch gaan afvragen: hoe lang de 15% minderheid dan 85% meerderheid kan blijven gijzelen.’ (Waarbij de minderheid van 15% mensen zijn die niet gevaccineerd zijn.)
 4. Mijn man en ik hebben altijd dansles op zondag van 18.15 tot 19.00. Na het zien van de persconferentie vroeg ik me af of dansles nog zou doorgaan, want ik geloof dat het onder sport valt. En inderdaad: op zaterdag kregen we een mailtje dat de lessen niet doorgaan na 17 uur. Ze hebben een creatieve oplossing bedacht: de lessen worden nu overdag gegeven. Ik vind het heel inventief en krachtig van de dansschool. Maar ook vraag ik me af: zijn de maatregelen niet bedoeld om het aantal contactmomenten te verminderen? En wat helpt een avondklok dan als mensen de contactmomenten naar overdag verzetten?!
 5. Mijn kinderen zijn inmiddels wat ouder: de jongste is 18. Maar het lijkt me best ingewikkeld als je kinderen hebt in de basisschoolleeftijd. Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de NVK zegt over het vaccineren van kinderen: ‘We moeten geen kinderen hiervoor inzetten omdat te veel volwassenen hun verantwoordelijkheid niet nemen. De inzet moet zijn dat volwassenen zich aan de basisregels houden en laten vaccineren.’ Tsja… Zit daar niet niet wat in?

Maar goed, dan nu weer over naar de wekelijkse Huisvlijt Linkparty.

De populairste blogpost van vorige week

De meeste kliks deze week kreeg de post Gooi eens niet al je gebruikte theezakjes weg van het blog van Tine de Jong!

gooi eens niet al je gebruikte theezakjes weg © tindejong.blogspot.com 2021

 • Op nummer 2 staat de post: De moeder die niet alle ballen in de lucht kon  houden van Just enjoy life.
 • Op nummer 3 staat de post Moed, hoop en vertrouwen van het blog Fijn wonen

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 48 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat vind jij van de nieuwe maatregelen?

Similar Posts

8 Comments

  1. Alle niet-essentiële winkels. De supermarkten bijven gewoon laat open hoor (AH bij ons tijdelijk tot 20u ipv 21u).
   Ik ben ook een grensgeval en doe mijn boodschappen ook meestal in NL.

 1. En iedereen doet dat dus. Sporten? Nu maar om vier uur, hoorde ik een kennis zeggen. Orkest? Naar zondagochtend.
  Natuurlijk doen mensen dat, helemaal logisch. Ik snap dan ook echt niet dat dat niet voorzien wordt. Het wordt voor vijf uur alleen maar drukker overal.

 2. En iedereen doet dat dus. Sporten? Nu maar om vier uur, hoorde ik een kennis zeggen. Orkest? Naar zondagochtend.
  Natuurlijk doen mensen dat, helemaal logisch. Ik snap dan ook echt niet dat dat niet voorzien wordt. Het wordt voor vijf uur alleen maar drukker overal natuurlijk 🙈🙈

 3. Dank hierbij allereerst voor de bezoekers en lezers van je website dat men mijn schrijven veel bezocht. En jij bedankt om zo een linkparty steeds te organiseren want op deze manier heb ik ook weer mooie blogs ontdekt om te lezen en te gaan volgen. Vele moeten er nu ook weer alles voor omzetten als men na 5 uur gewend was om te gaan sporten etc. Voor vele is het weer aanpassen maar het is dan ook wel weer verwarrend dat het bij andere nog niet zo is. Ga zo ook even naar de winkel en dan is zien of men het hier ook doet want op de website staat de oude tijden nog. En die afstand daar is al die tijd nog niet goed geregeld maar ik vermijd de drukte toch wel. Mooi blog weer en wens je mooie dag vandaag weer met wat je gaat doen. Groetjes Tine

 4. Neen, het kan niet de bedoeling zijn om alles dan maar te vervroegen. Dan heeft zo’n maatregel totaal geen zin.
  In België is het niet beter hoor. Restaurants en cafés moeten om 23u dicht. De jeugd gaat écht niet om 23u naar huis. Die gaan lekker nog op pleinen in de stad in massa’s samenkomen.

 5. Als iedereen eens begint et zich gewoon aan de regels te houden. Rutte heeft zijn geloofwaardigheid in Zandvoort verloren, niet dat die die nog had…

 6. De zoveelste keer een maatregel die averechts werkt. In minder uren ontmoeten doen mensen dezelfde dingen als voorheen. Het wordt dus drukker in de winkels en andere tijdsbeperkte gelegenheden. Dat vergroot besmettingsrisico. Ik verwacht straks een totale lock down omdat Hugo de Jonge nooit de verantwoording voor het falend beleid wil dragen en de bevolking altijd de schuld geeft.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.