Reacties

Buitenland tripjes — 32 reacties

 1. Haha, die Finkers kan er wat van.
  Smaakt zo'n ijsje ook anders? :-)
  Als jong meisje wilde ik graag alle landen van de wereld bezoeken. Dat is bij lange na niet gelukt. Hoewel ik nog steeds nieuwsgierig ben naar andere landen, is dat wel minder geworden. Er zijn inmiddels zat landen waar ik niet zo nodig meer heen hoef: Azie heb ik bijvoorbeeld niet zo'n trek op...en Turkije lokt momenteel ook niet zo...

  • Ja, Herman Finkers is erg leuk!

   Ik kan me voorstellen dat je verlangen naar sommige landen wat minder is geworden door de omstandigheden daar inderdaad.

 2. Ik vermoed dat Herman Finkers het heeft over hotel-rest. Tante Sien in Vasse (Twente). :-)

  Ik ben meer een 'Europa-reiziger' dan wereldreiziger. Heb een aantal Griekse eilanden bezocht, ben in Ierland, Portugal, Engeland, Frankrijk, België en Duitsland geweest en op Malta, Mallorca en de Canarische Eilanden.
  De afgelopen jaren ben ik niet vaak op vakantie geweest. Ik vind het ook heerlijk om thuis te zijn en kan genieten van het gevoel dat ik een paar weken met niets en niemand rekening hoef te houden.

 3. Ik heb heel veel landen in Europa gezien. Maar ben nog nooit met het vliegtuig geweest en nog nooit buiten Europa. Vroeger gingen we graag naar de warmte in het zuiden. Nu zijn we meer fan van Noord Europa. Is het meestal niet zo heet en kun je heerlijk wandelen en wat bekijken.
  Dit jaar zijn we naar Sussex geweest in UK. Met de boot van Duinkerken naar Dover en later weer van Dover naar Duinkerken. Wat hebben wij geluk gehad dat we al een maand geleden op vakantie zijn geweest. Vijftien uur wachten op de ferrie :-(
  Volgend jaar gaan we waarschijnlijk naar Normandie. De geschiedenis van Normandie en Zuid Engeland is zo met elkaar verweven, dat we graag nog eens naar Normandie willen. We zijn er al eens geweest en hebben toen vooral dingen gezien van WO II. Nu willen we meer zien over de geschiedenis van langer geleden en meer van het binnenland zien. Maar het kan ook de Elzas worden, want ook dat lijkt ons leuk.

  • Nog even de landen: Groot-Brittanie (Sussex, Kent, Schotland), Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Tsjechie, Frankrijk, Belgie, Luxemburg, Spanje, Italie, Liechtenstein, Zwitserland.

  • En Hongarije, en nu stop ik want anders ben ik wel heel erg aan het spammen ????

 4. Leuk reizen, we zijn in Frankrijk ,Spanje, Belgie, Luxemburg, Engeland, Zwitserland, Oosten rijk en Duitsland geweest,Italie, dat is dan Europa, buiten Europa, Amerika, Mexico, Haïti, Bahama's,Porto Rico, Sint Maarten, Virgin eilanden,Jamaica,maar dat zijn de landen die we met een cruise aandeden, nu gaan we over 1,5 week weer naar Amerika met Canada er bij, zeer veel zin in.

  • Ik hoor dit jaar veel mensen die naar Amerika gaan. Eén van mijn maandagochtend koffie vriendinnen is daar nu ook naar toe met haar gezin.

 5. toen ik nog single was ben ik in egypte israel en kroatie geweest,dat was toen heel wat voor mij aangezien ik toen nooit verder was geweest dan de Veluwe.maar even wat anders,ik ben nu met mn gezin voor de 3e keer in de achterhoek op vakantie.wat is het daar mooi zeg!gisteren zijn we naar lievelde geweest en kwamen langs een leuk oud schooltje.
  dus jy woont in een prachtige streek!

 6. Niks mis met weinig reizen hoor :-). Iedereen zijn ding, ik doe het soms wel en soms niet. Vind beide opties prima :-). Ik ben in Portugal, Frankrijk, Belgie, Duitsland, IJsland en Amerika geweest.

 7. Vroeger, meer dan 20 jaar geleden, ging ik met vakantie naar Engeland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italie en Griekenland. In dat laatste land woon ik nu al heel wat jaren. Mijn buitenlandtripjes gaan nu dus altijd naar Nederland. Mijn favoriete vakantie daar is in een leuk huisje ergens op de Veluwe. Heerlijk die bossen !

 8. Het lijkt me wel leuk om ieder jaar/iedere vakantie een ander land te bezoeken. Maar in theorie komt er eigenlijk weinig van terecht. Buiten Europa ben ik nog nooit geweest. Binnen Europa in Groot-Brittannië, België, Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Portugal, Malta, Griekenland en Turkije. Dan heb ik geloof ik alles wel gehad.

 9. Ik ben ook nog niet in zoveel landen geweest, Duitsland natuurlijk, als Enschedese daar al regelmatig te vinden en nu als Borculose nog net zo vaak. Inderdaad even een ijscoupe daar eten!
  Daarnaast ook in België, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië geweest en dan houd het eigenlijk wel op voor mij.

 10. Als kind heb ik amper gereisd met mijn ouders, naar de Belgische kust of de Ardennen (voor ons is dat eigen land) en dat was het. Zelf heb ik dat nooit ervaren als een gemis. Toen ik mijn echtgenoot leerde kennen nam ik op 25 jaar voor het eerst het vliegtuig, hij reist immens graag en heeft intussen de reismicrobe door gegeven. Momenteel staat het op een laag pitje, door de geboorte van ons zoontje, maar we hopen dat we snel terug op pad kunnen!

  Ons reislijstje: Hongarije, Slovenië, Ierland, Spanje (Tenerife), Namibië, Oostenrijk, Kroatië, Zweden, Italië, Montenegro, Frankrijk, Nederland. Frankrijk en Nederland deden we met zoonlief! Ook nog citytrips naar Londen, Kopenhagen & Valencia.

 11. Ik ben dol op reizen!
  Zowel Europa (België uiteraard, daar woon ik, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië , Spanje, Canarische eilanden, Zwitserland, Oostenrijk, Engeland,) en buiten Europa ( Marokko, Tunesië, Turkije, Egypte) maar ik voel me vooral thuis in Azië: China, India, Laos, Cambodja, Vietnam, Thailand. En volgend jaar hopelijk Sri Lanka (al ga ik daar niet echt veel rondreizen, maar 10 dagen in een klooster mediteren :-) en wel in het Nilambe Buddhist meditation centre (ik kan hier blijkbaar geen link plaatsen) In India heb ik ook al een retraite gedaan (en natuurlijk in Nederland en Frankrijk (Plum Village, een aanrader ook)

 12. Ik ben zo'n beetje de minst reislustige van heel de blogwereld. Hoewel mijn ouders nog erger zijn. Daar zal ik het dan wel niet van meegekregen hebben...

  Is dat je zoon op de foto?!

 13. heb genoeg gezien en er is nog best iets op mijn lijstje hoor.
  Vanuit Holland op vakantie naar Duitsland, Oostenrijk, zwitserland, belgie,luxemburg,scandinavie,Denemarken(moet je doorheen),Engeland, schotland, Rusland,Canada, amerika.
  Lijk het om eens naar Bolivia te gaan en Nieuw zeeland staat op nog ergens op mijn wish list. Maar, vliegen is niet mijn hobby, dus dan wordt het moeilijk. Europa weet ik niet of ik daar nog eens kom.
  Groet uit een erg warm over the ocean.
  Wilma

  • Een oud klasgenootje van me woont in Bolivia. Het bevalt goed, en haar kinderen zijn daar ook geboren. Maar soms heeft ze wel eens heimwee naar de Nederlandse zomers zegt ze.

   Hier is het inmiddels niet meer zo enorm heet gelukkig.

 14. Met mijn ouders bleven we vrijwel altijd in Nederland, toen ik op de middelbare school zat zijn we wel eens naar Belgie, Noord-Frankrijk of Duitsland geweest. Sinds mijn achtiende heb ik dat wel ingehaald, ik ben nu 24 en heb de volgende landen bezocht, Nederland, Belgie, Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Italie, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Estland, Letland.
  En daar komen binnenkort doordat we een rondreis gaan doen nog Slovenie, Kroatie, Macedonie, Servie, Albanie, Montenegro (en misschien Bosnie) bij
  Buiten Europa ben ik alleen nog maar in China geweest.

  Het gaat mij niet per se om het aantal landen maar ik vind het toch erg leuk om verschillende plaatsen en culturen te zien/ontdekken dus dan kom je gauw in een ander land. Als ik kijk naar sommige vrienden en kennisen die zijn al op alle continenten geweest, dan vind ik Europa ook ontzettend mooi en heb ik nog een heel leven voor me om de rest van de wereld te ontdekken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder