Zou ik dyscalculie hebben?!

Screenshot 2021 10 02 at 10.42.09‘Ik hoop maar dat ik het goed heb gedaan,’ zei ik bezorgd tegen mijn man.

De hele ochtend werkte ik geconcentreerd aan de driemaandelijkse BTW-aangifte gestort.

Driemaandelijks moetje

Wat je noemt een ‘moetje’ dat mij veel energie kost. Nadat ik mij over facturen en dergelijke heb gebogen is elke vorm van creativiteit in mij morsdood. De rest van de dag komt er dan geen enkele blogpost meer uit mijn handen!

Waarmee ik maar wil zeggen dat het erg hinderlijk is dat ik word lastig gevallen met dit soort prozaïsche bezigheden!

Maar goed, zo is het leven, lieverkoekjes worden niet gebakken en wat moet dat moet!

Is bijna goed, goed genoeg?

Wat mij echter zorgen baart is dat ik, nadat ik zorgvuldig de facturen had ingevoerd, een luttele 10 minuten later al allerlei fouten ontdekte. Die heb ik gecorrigeerd, maar het doet weinig voor mijn zelfvertrouwen. Ik deelde dit met mijn man en zei er hoopvol bij:

‘Als het ongeveer klopt, dan is het toch ook wel goed?! De Belastingdienst zal toch niet moeilijk doen over een paar centen?’

Maar mijn man verklaarde opgewekt: ‘Nee, zo werkt het niet! Het moet tot de laatste cent kloppen! Anders krijg je gegarandeerd Problemen!’ Vergoeilijkend zei hij erbij: ‘Misschien heb je wel dyscalculie.’

Nu vraag ik me af of ik dat erbij kan zetten bij de BTW Aangifte: Gedaan met dyscalculie.

De kern van het probleem: ik….

Nu mijn vader mij hiermee niet meer kan helpen, heb ik een boekhouder. Het probleem is alleen dat ik nog steeds eerst zélf de gegevens juist moet invoeren….

Ik weet dus de kern van het probleem: Ik….

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik heb ooit eens een aangifte verkeerd ingevuld waarna ik op bezoek bij de inspecteur moest komen. Het resultaat was dat ik geld terug kreeg i.p.v. moest betalen.

 2. Probeer er anders aan te pakken. Iedere week de fakturen invoeren, is dan zo gebeurd en aan het eind van de maand afsluiten. Aan het eind van de derde maand het kwartaal afsluiten en dan ben je in 10 minuten klaar met het invullen van de btw-aangifte. Vroeger werd ik al nerveus als ik aan de btw-aangifte dag maar daarna vond ik het een fluitje van een cent.

  1. Dat zegt mijn man ook steeds tegen me Thea. Maar ik vind dat zo lastig om te doen…. Ook omdat het zo ‘killing’ is voor de creativiteit. Maar het zou zeker een oplossing zijn.

 3. Dat is toch wat. Dinnetje had altijd een goed boekhoudprogramma die nadat ik daar alles had ingevuld precies zijn waar ik wat moest invullen bij de belastingdienst.

  Love As Always
  Dimario

 4. Oef, ik voel met je mee. Ik word bloednerveus van cijfers. Vroeger al veel problemen met rekenen en het is er niet beter op geworden. Gelukkig is mijn man een kei in rekenen. Hij doet dus alle financiële zaken hier in huis.

 5. Wat Thea zegt, inderdaad! Gewoon vaker doen! Dan is het niet zo’n grote hoop in één keer en hoef je je niet zo lang te concentreren want daar gaat het fout, denk ik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.