Zo blij dat ik niet mee hoef

Nicole Orriëns

De vakantieperiode staat voor de deur, en mensen maken zich op om te vertrekken naar allerlei vakantiebestemmingen. Ik mag daar graag naar kijken. En dan moet ik altijd aan Wim Sonneveld denken die in een conference zegt: ‘En dan ben ik zo blij dat ik niet mee hoef.’

Ik kan me helemaal vinden in dat sentiment : )

‘En dan ben ik zo blij dat ik niet mee hoef.’

Similar Posts

31 Comments

 1. Hier nog één. Ik vind het soms ook heerlijk om mensen te zien ‘tobben’ voor vertrek. Laat mij dan maar nú bedenken dat ik straks weg wil en m’n spullen pakken, voor mij werkt dat een stuk beter. Overigens snap ik ook heel goed dat mensen opladen van er even tussenuit, maar voor mij werkt dat anders;).

 2. Ik ben druk met het opknappen van de tuin, nieuwe schutting links staat al, die van rechts staat klaar, paadje aan het maken, planten poten,moesbak in elkaar geknutseld. De aardbeien zijn bijna rijp, de bessen ook. Ik heb helemaal geen zin om weg te gaan, het is zo mooi aan het worden hier.

 3. Gelukkig! Ik dacht dat ik de enigste was. Iedereen op mijn werk is altijd bezig met waar ze naar toe gaan. Ik blijf thuis. Heerlijk. Relaxed, geen stress.

 4. Ik ben gehecht aan mijn huis. Ben graag thuis. Nu zelfs nog meer dan ooit. Dus ik ben het met Wim en jou eens… Zo blij dat ik niet mee hoef!

 5. Ik ben dol op weg gaan! Alleen het gedoe er om heen niet haha, inpakken, alles uitzoeken maar helaas hoort het erbij haha

 6. Ben sinds jàààààren niet meer op vakantie geweest…
  Vermits duizenden toeristen elke dag weer de stad bezoeken waar ik woon, voel ik me een beetje op vakantie thuis…
  Lie(f)s.

 7. Ik ga altijd op vakantie en vraagt mij dan af waarom men dit vaak associeert met stress.
  Vele vlieg, tent en caravanvakanties gehad maar geen stress.

 8. Ik ben het met Linda eens: waarom tobben en stress? Nooit last van gehad en veel gereisd op allerlei manieren. Wij vinden het leuk om op reis te gaan en andere mensen en gebieden te gaan bekijken. Het verruimt je blik en je maakt dingen mee. Ook wel eens niet zulke leuke, maar ja… that’s life. Travel light en sleep niet je hele huishouden en veel te veel kleding met je mee. Je hebt een gevulde portemonnee nodig (kun je ter plekke eventueel opeens nodige kleding kopen) en een paar goeie schoenen. Ik zeg er wel bij dat wij nooit in het hoogseizoen ergens naar toe gaan/gingen. Die drukte op onder meer de vliegvelden is heel naar.

 9. Ik heb meestal in het hoogseizoen mijn zomervakantie en dan is het me overal veel te druk (en te duur). Gelukkig vind ik het heerlijk om thuis e.o. aan te lummelen. Een paar weken uit het werkritme zijn is voor mij al vakantie.
  Vriendlief en ik gaan er ieder najaar meestal wel even tussenuit voor een korte vakantie samen maar we beslissen meestal vrij impulsief dát we gaan en waar we naartoe gaan. (Ik ben heel goed in heel snel m’n koffer pakken. :-D )
  Wat ik in ieder geval ieder jaar wél doe (in m’n eentje) is een korte retraite; altijd in dezelfde omgeving zodat ik nergens over hoef na te denken maar daar gewoon helemaal kan ZIJN. Over niet al te lange tijd is het weer zo ver. Ik verheug me er nu al op!

 10. Ik ben ook geen vakantieganger. Ik heb heimwee. Altijd al gehad, als kind al. Het is nooit over gegaan. Af en toe maak ik een stedentrip met dochterlief. Dan tel ik nachtjes tot ik weer naar huis mag. Heel gek, want dan heb ik toch dat wat mij het allerliefste is bij me. En als ik eenmaal thuis ben, vind ik ook oprecht dat we het leuk gehad hebben. Heel gek.

  1. Dat noemen ze kattenheimwee Nicky: verlangen naar huis, ongeacht of je de mensen van wie je houdt bij je hebt. Dat heb ik ook.

   Hondenheimwee is dat je geen heimwee hebt zolang je familie bij je is.

 11. De fa. Ferrara trekt graag rond met de caravan dat mag binnen de landsgrenzen, maar we hebben ook binnen Europa al heel wat landen bezocht. Stress! Geen sprake van met een degelijke paklijst en een goede pen om af te kruisen is er niets aan de hand.
  Maar we zijn in ons achtertuintje met mooi weer, zoals vandaag, ook dik tevreden!

 12. Nou ik heb er alweer zin in hoor….volgende week vertrekken we weer en ondertussen wordt de badkamer verbouwd.
  Gr roos

 13. “Ik ben geen vakantieganger” vind ik een beetje een dooddoener. Er zijn talloze manieren om iets van de wereld buiten je kleine huiselijke kringetje te zien en je blik op de wereld wat te verruimen. Onze (kampeer) vakanties met een tijd lang 4 kinderen zijn nu gouden herinneringen. En de stress van de voorbereidingen weegt niet op tegen al het moois dat we deden en zagen.
  De kinderen zijn nu volwassen en deze herinneringen neemt niemand ze af.
  Als ze er iets van geleerd hebben dan is het dat je het massa toerisme kunt vermijden en dat het mogelijk is om met bescheiden middelen uit je dagelijkse sleur kunt ontsnappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.