Zal ik een stoïcijn worden?

Als een stoïcijn op dezelfde dag zijn baan verliest en een been breekt prijs hij zich gelukkig dat hij nu karakter kan tonen.

Ik weet dat het onzinnig is, maar ik maak me best over veel dingen zorgen. Mijn man is daar veel makkelijker in. Die zegt dan: ‘Je moet er gewoon niet meer aan denken!’ En dan gaat hij wat anders doen.

De Stoïcijnen hebben een leuke aanpak voor vervelende gebeurtenissen. Ze zien het als een kans om te laten zien hoe sterk en buigzaam ze zijn!

Ik vind het een mooi perspectief.

Zie ook Omdenken.

Similar Posts

14 Comments

  1. Ergens aan denken, of ergens over piekeren maakt verschil. Je kan prima ergens over denken,niks mis mee. Maar piekeren is een soort emotioneel in rondjes ronddraaien wat nergens toe leidt en niet tot een oplossing leidt. Verloren tijd die ik beter nuttiger of leuker kan gebruiken vind ik.

  2. God zegt in de Bijbel dat je je nergens zorgen over hoeft te maken,het is zinloos,tijdverspilling,dus doe ik het niet,als je op God vertrouwd is het volkomen zinloos.dus niet stoícijns, maak je dus geen zorgen over de dag van morgen,want de dag van morgen zorgt wel voor zich zelf,elke dag heeft wel genoeg aan zijn eigen last: Matteús 6 (NBV)

  3. Ik kan heel goed stoicijns-zijn… TOt ik even last krijg van een paniek-aanvalletje… Maar die duren gelukkig niet al te lang.. Nog niet… ;-)

  4. Ik maak me ook snel zorgen. Wist je dat dit een fysieke oorzaak kan hebbeb zoals een niet goed werkende lever? Dat leer ik uit een boek over osteopathie.

  5. Om heel eerlijk te zijn is dat best wel een versimpeling van een hele interessante en leerzame filosofische stroming. Beetje te versimpeld imo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.