Als je je man verkoopt voor 1 nacht, moet je daarna niet zeuren!

What if Netflix

De Netflix serie What if doet in eerste instantie denken aan de film Indecent proposal waarin Robert Redford in overleg met het echtpaar een nacht met Demi Moore koopt. Maar die ene betaalde nacht is de opmaat voor een veel gecompliceerder verhaal. Sterker nog, er zitten nog twee andere verhaallijnen in What if. Ik ben tot halverwege aflevering 9 van What if gekomen. Toen trok ik het personage Lisa gewoon echt niet meer.

Hieronder mijn review van What if. Pas op, want er kunnen spoilers in zitten.

Ik een nacht met jouw man. Jij een zak met geld voor je bedrijf

In What if betaalt de succesvolle en rijke Anne Montgomery Lisa en haar man Sean voor een nacht met hem. Dankzij dat geld kan Lisa verder met haar bedrijf. Lisa heeft namelijk een medicijn ontwikkeld dat een heleboel zieke mensen kan genezen. In de eerste aflevering merkt het karakter Lisa zelf ook op:

'This whole idea was ripped right out of a bad ’90s movie.'

Lisa en Sean worden gepresenteerd als een intens gelukkig stel. Waarschijnlijk om het voorstel van Anne Montgomery extra erg te maken. Maar het stel besluit ervoor te gaan, omdat het veel van hun financiële problemen oplost.

Boehoeoeoe, wat ben ik toch zielig. Not!

Maar al vrij snel krijgt Lisa spijt, en rent door de stromende regen naar Anne Montgomery's huis om de afspraak te herroepen, maar Sean en Anne zijn er al niet meer.

Vervolgens vond ik Lisa spuugvervelend en een enorme drampot. Ze gedraagt zich alsof haar een groot onrecht is aangedaan door die gemene Anne Montgomery. Boehoe. Je koos er zelf voor Lisa. Lisa's superieure houding als 'slachtoffer' van Anne Montgomery vond ik mateloos irritant. Ik zei nog tegen mijn man:

'Als ik jou verkocht voor een nacht, dan zou ik er daarna niet zo over zeuren! Dan had ik je maar niet moeten verkopen.'

De twee andere verhaallijnen

Behalve de verhaallijn van Lisa en Sean, haar bedrijf en de perikelen met Anne Montgomery zijn er nog twee verhaallijnen in What if:

  • Todd en Angela Archer. Todd is een oude vriend van Sean en dol op zijn vrouw Angela. Angela werkt in het ziekenhuis als wannabe arts en heeft een affaire met een arts daar. Die blijkt helaas een psychopaat te zijn. Oeps.
  • Marcos Ruiz en zijn partner Lionel. Marcos is de 'broer' van Lisa en heeft zijn eigen Grote Geheim. Hij heeft per ongeluk de brand veroorzaakt waardoor Lisa's ouders stierven. Zijn trauma komt tot uiting in een spontaan en spuuglelijk schilderij op het behang...

Officiële trailer What If

Bridget Jones als harde, kille en manipulatieve zakenvrouw

Het leukst aan What if vond ik Rene Zellwegger die de rol van Anne Montgomery speelt. Of leuk, ik heb eigenlijk voor al zitten kijken wat ze nou precies allemaal aan haar gezicht heeft laten sleutelen. Want ze lijkt totaal niet meer op de gezellige Bridget Jones.

Acteren kan Rene Zellwegger wel, want ze is in What if een totaal ander type. Maar op een gegeven moment wordt haar zogenaamd ingetogen manier van doen, en dat stemmetje heel vervelend.

Mijn conclusie over What if

What if is een mooi vormgegeven serie, met een leuk uitgangspunt De serie doet me denken aan een recept voor een heerlijke maaltijd. Alle ingrediënten zijn aanwezig, je doet ze bij elkaar en toch is het eindresultaat een teleurstelling. Dat is wat mij betreft het geval met What if. De verhaallijnen zijn stompzinnig, de karakters van bordkarton, de acteerprestaties matig en het hangt van clichés aan elkaar. En ik kon dus niet goed tegen die stomme Lisa. Lisa is zo'n karakter dat als 'feisty,' wordt omschreven, maar ik vond haar een vreselijke betweter en drampot.

Misschien dat als je de serie kijkt als een stompzinnige soap hij wel te doen is.

Wel leuk is dus het vraagstuk: 'Hoe ver zou je gaan voor geld?'

Andere reviews van What if

Praktische informatie over What if

What if is te zien op Netflix en bestaat uit 10 afleveringen. (Ik ben dus best een eind gekomen met 9,5 aflevering ; ) Een aflevering duurt 45 minuten. What if heeft op IMDb een 6,3. Meer verdient het ook niet.

Hieronder een link naar de dvd van de film Indecent Proposal voor wie wil:

1002004011794373

Wat vind jij van Lisa's en Seans besluit om een nacht door te brengen met een ander voor een flinke zak met geld?

Similar Posts

16 Comments

  1. Intens gelukkig, maar je hoort niets over wat de verkochte man er eigenlijk van vindt? Alleen van de vrouw?

    Eén nacht en dan zoveel afleveringen?

    Ik ga niet kijken, klinkt niet geweldig haha.

  2. Wij zijn er ook aan begonnen, voordat we er achter waren dat het Renee Zellweger was, bijna niet te herkennen door alle plastische chirurgie, verschrikkelijk. Daar werden we zo door afgeleid dat we maar gestopt zijn.............

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.