Waarom ik meerdere blogs heb

meerdere blogs

Ilse van het blog Kreanimo voegde recent twee van haar blogs samen tot eentje.

De vraag of 1 blog beter is dan meerdere blogs vind ik altijd erg leuk. En ik ken de argumenten om het bij 1 blog te houden.

Maar zelf heb ik meerdere blogs. En daar ben ik heel blij mee : )

Mijn belangrijkste blogs

Kijk dit zijn mijn belangrijkste blogs:

 1. Het Moederfront: informatieve blog voor moeders die graag wat dieper over dingen nadenken.
 2. Huisvlijt: Huisvlijt is mijn speeltuin : ) Het is een blog over alles rondom gezin en huishouden. Ik kan alles kwijt wat me interesseert of mijn aandacht vangt.
 3. Ren mama, ren: op Ren mama, ren schrijf ik over alles rondom hardlopen.
 4. Bloggen en loggen. Al doende leert men. En dat is zeker het geval met bloggen. Maar waarom geven mensen vaak zulke moeilijke antwoorden?! Op Bloggen en loggen schrijf ik posts over bloggen die wél te volgen zijn. Ik hoop dat ik mensen hiermee kan helpen bij het bloggen.
 5. Expat Mama’s: hier vind je emigratie verhalen en artikelen over hoe het leven in andere landen is. Want dat vind ik erg interessant : )
 6. Review eerst: ik vind reviews soms best saai om te lezen. Maar tegelijkertijd vind ik ze heel nuttig. Daarom zet ik de meeste van mijn reviews op een speciaal blog: Review eerst. Zo val ik er anderen niet mee lastig. En mensen die van reviews houden weten waar ze terecht kunnen.
 7. De Mamablogs: dit is een ouwetje! Deze begon ik ooit om mamabloggers een makkelijke manier te geven om hun blog in beeld te krijgen. En dat doe ik nog steeds graag. Want ik weet hoe fijn het is om bezoekers te krijgen en comments.
 8. Het Moederbedrijf: hier publiceer ik posts over werken vanuit huis en thuiswerkideeën.
 9. Berichten van Het Moederfront: sinds mijn kinderen ouder zijn post ik hier minder vanwege hun privacy. Op dit blog schreef ik over mijn dagelijkse beslommeringen met de kinderen.
 10. Momlit: Mijn blog met boek reviews!
 11. Koffiezettertje: op dit blog schrijf ik over alles rondom koffie : )
 12. Momfever: Momfever is Engelstalig en een combinatie van Huisvlijt en Berichten van Het Moederfront
 13. Mom’s Home Run: de Engelse versie van Ren mama, ren!

Waarom heb ik meerdere blogs?

Veel mensen kiezen voor 1 blog. En dat heeft ook veel voordelen. Je kunt je bijvoorbeeld helemaal focussen op dat ene blog, en dat flink promoten met behulp van social media. Toch heb ik dus meerdere blogs. En daar heb ik verschillende redenen voor.

1. Bezoekers weten wat ze krijgen

Mijn belangrijkste reden om meerdere blogs te hebben is dat ik graag over heel uiteenlopende onderwerpen schrijf. En mensen die geïnteresseerd zijn in hardlopen zitten bijvoorbeeld niet te wachten op een post over zuiveringszout. Nou kun je natuurlijk zeggen: ‘Dan lezen ze die post toch niet?!’ Maar sommige onderwerpen liggen wat mij betreft zo ver uit elkaar, dat ze beter op aparte blogs kunnen worden besproken.

Ik wil het mensen dus als het ware makkelijker maken om te lezen over onderwerpen waar ze interesse voor hebben.

Door per blog een duidelijk onderwerp te hebben, weten bezoekers wat ze er van kunnen verwachten. Zo worden ze minder lastig gevallen met posts waar ze geen interesse in hebben. Dat gezegd hebbende, is Huisvlijt alsnog een blog waar ik over heel veel verschillende onderwerpen schrijf. Dat vind ik echt heerlijk. Huisvlijt is mijn speeltuin. Ik schrijf er over alles wat los en vast zit en wat me interesseert. En dat is nogal wat.

2. Meerdere blogs = meer inkomsten

Eén van de redenen dat ik met bloggen kan bijdragen aan ons gezinsinkomen is dat ik meerdere blogs heb, die elk een duidelijke identiteit hebben. Soms wil een bedrijf bijvoorbeeld een post op Het Moederfront, De Mamablogs en Huisvlijt. Dat betekent dus meer inkomsten.

3. Omdat ik het zo leuk vind!

Ik vind veel dingen interessant. En dat wordt weerspiegeld in mijn blog portfolio. Ik vind het heerlijk om een onderwerp uit te diepen en er over te schrijven. En ik heb verschillende blogs om dat op te doen : )

4. Lekker veel verschillende looks proberen

Ik ben dol op blog templates en themes. Maar als je om de haverklap van blog looks wisselt worden je bezoekers dat op een gegeven moment zat. Daarom geniet ik van verschillende blogs. Zo kan ik heerlijk spelen met verschillende looks. Zo ziet Review eerst er bijvoorbeeld heel anders uit dan Het Moederfront.

5. Omdat ik een fan ben van Blogger

Iedereen zegt bijna dat als je serieus wilt bloggen je een WordPress blog moet hebben. Als iemand iets vraagt over Blogger dan regent het meteen aanbiedingen van: ‘Zal ik je Blogger blog even voor je overzetten naar WordPress?’ Ik vind dat stom! Want ik houd van Blogger. Blogger is gebruikersvriendelijk en je kunt er hartstikke veel mee. Ik heb 3 blogs waarmee ik voldoe aan de norm van WordPress blogs, en de rest is lekker bij Blogger : )

Nou ben ik benieuwd: wat heeft jouw voorkeur? En hoeveel blogs heb jij?

Similar Posts

37 Comments

 1. Super leuk dat je zoveel blogs hebt, maar ook echt super knap! Mij lukt het al niet om me helemaal te kunnen richten op één blog. Ik kom altijd tijd tekort en zou nog veel meer energie in mijn enige blog willen stoppen, maar dat lukt mij niet door ons gezin en ons eigen bedrijf. Dus chapeau Vlijtig Liesje dat het jou wel lukt al je blogs in de lucht te houden!

 2. Ik heb 1 blog zoals je weet maar ik ben achter de schermen nu bezig met twee grote veranderingen. De eerste is om mijn blog in 3en te scheiden, voornamelijk zodat mijn bezoekers weten wat ze krijgen zoals jij dat zegt. Ik denk dat dat inderdaad een belangrijk punt is.

 3. Ik heb 3 blogs, Armande.net en dan nog 2 crea blogs: blog-edelsteenkralen.nl en blog-steinperlenwelt.de
  Die laatste dus in het Duits, die teksten laat ik wel altijd controleren want foutloos duits schrijven is erg lastig.
  Die laatste 2 zijn vooral ter ondersteuning van mijn webshops, om goeie content te creëren die dan naar mijn shops verwijst. Armande.net is meer voor de lol, maar ook daar schrijf ik af en toe over kralen.
  Ik merk wel dat de blogs over wonen in Duitsland het meest populair zijn, dus misschien dat ik op den duur alle aandacht daarnaar toe verleg. Maar met deze 3 blogs heb ik al de handen vol! De Duitse moet nodig weer wat nieuws hebben…

 4. Heb geen Blogs schrijf wel veel wat ik mee maak lijk S Carmiggelt wel zegt men
  Knap dat je zo inkomen genereerd en vooral de dicipline die je aan de dag legt

 5. Ik heb trouwens een enorme hekel aan blogger, ik heb er een blog in gehad en ik heb nog nooit zoveel gescholden tegen het beeldscherm! :D Niet te doen.
  Ik las bijvoorbeeld je blog moederfront net en dat is volgens mij met blogger gemaakt en het lukt me niet eens om er een reactie te plaatsen. En zo’n n00b ben ik nou ook weer niet. Ook omdat ik niet met een account van het één wil inloggen bij een andere site. Er is geen optie voor naam/URL.

  1. Ik heb het even gecontroleerd en je moest daar inderdaad een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren. Ik heb dit meteen veranderd, want dat is zeker hinderlijk.

 6. ik vind het knap. En ik vind niet alles interessant, dus zeker wel handig om te kiezen welk blog ik volg.
  Ik heb al moeite om te verzinnen wat ik op mijn ene blog schrijf, dus ik vind het erg knap.

 7. Wat goed om te lezen, ik heb zelf nu twee blogs. Maar ik wil mijn beauty weer beauty houden en daarom besloten dat de food afdeling daar weer afgaat. Ik kan niet wachten tot mijn foodblog online komt. En waarschijnlijk gaat er gelijk nog eentje achter aan komen..

  Ik hoop dus eind van de week vier blogs te hebben inplaats van twee. Naast het moederschap is dit ook mijn full time baan…

 8. Wow, dat zijn veel blogs! Gaaf hoor! Zelf heb ik ook meerdere websites, niet allemaal zijn ze blogs. Maar ik vind het soms best moeilijk om de aandacht goed te verdelen…
  Ik ga nog eens bij een aantal van je websites kijken :)

 9. Heel knap! Denk zeker dat het handig is om je per blog te richten op een eigen publiek, zeker omdat sommige onderwerpen ver uit elkaar liggen. Houdt het overzichtelijk. Sommige kende ik al, Bloggen en Loggen vind ik een heel fijne.

 10. druk zeg. Veel werk. Het kost mij vandaag moeite om binnen te blijven met het mooie weer. Jij doet dit zomaar. Het moederfront vond ik leuk ton met die kleine tekeningetjes en interactie met andere moeders.

 11. Dat zijn inderdaad veel blogs, waw. Ik kende ze nog niet allemaal :-) Ik kan je goed begrijpen, soms zou ik ook meerdere blogs willen omdat ik graag over uiteenlopende onderwerpen schrijf en niet alles onder mijn ‘En toen werd ik mama’ past. Maar voorlopig houd ik het toch maar bij eentje :-)

 12. Wat grappig, ik wist wel dat je meerdere blogs had maar niet dat het er zoveel waren. Ik lees je blogs altijd graag en je blogt inderdaad over veel verschillende dingen. Het is zo overzichtelijk. En ik heb weer wat nieuwe blogs van jou om te gaan ontdekken :)

 13. Wat een berg!
  Ik doe het je niet na… alles wat mij bezighoudt staat op één blog, Veusteveul (de titel dekt ook wel de lading ;)).

  Zelf ben ik begonnen met web-log, dat ging over in blogger en dat jaren gebruikt.. maar ben blijer met wordpress op mijn eigen domein.

 14. Wauw, dat zijn veel blogs! Ik vind het knap dat je dat allemaal kan bijhouden. Ik steek nu al mijn tijd in mijn mamablog, maar ik ben ook ooit een boekenblog en een creatieve blog gestart. Die laatste twee liggen nu alweer een hele poos stil helaas. Ik hoop het wel weer eens op te kunnen pakken, maar momenteel komt het er niet van. Mijn mamablog heb ik op wordpress, de andere twee via blogger. Ik ben met beide blij, maar met wordpress lijk ik toch het beste uit de voeten te kunnen.

 15. Een aantal blogs lees ik van je. Grappig om te zien dat je er nog meer hebt. Ik heb twee blogs. Mijn blogsite lodiblogt.nl en op mijn praktijksite blog ik af en toe over gezondheid en voeding. Verder twee sites waar ik gastblogs schrijf.
  Respect voor jou hoor. Ik vind dit al best druk.

 16. Hoe doe je dat toch? Zoveel blogs en zoveel inspiratie? Ben je dan s’avonds niet moe? Knap dat jij het kan hoor. Ik zie het mij eigenlijk niet doen. Ik heb natuurlijk wel eens nagedacht om mijn blog wat op te splitsen. :)

 17. Wow, ik wist dat je er meerdere had maar niet dat het er zoveel zijn! Ik moet eerlijk zeggen dat het bijhouden van AlleenPuur én Kimbuining.com en mijn bedrijfsblog al best een uitdaging is. Wellicht komt dat ook omdat ik daarnaast ook coaching sessies heb maar hoe combineer jij alles?

 18. Dan zijn aardig wat blogs. Daar zul je toch wel bijna full time mee bezig zijn. En ik heb meteen weer blogs ontdekt, die ik wel wil gaan volgen. Leuk!
  Huisvlijt vind ik iig altijd leuk om te volgen. Alledaagse blogs, makkelijk te lezen, gezellig.

 19. Ik kende ze allemaal, ik heb ooit op je “over mij” geklikt, maar ik weet niet meer op welke blog :-)
  Het is wel heel leuk vind ik, dat je meerdere blogs hebt. Bloggen en loggen vind ik heel goed, en dat is ook het beste voorbeeld van een blog met informatie die je niet op je andere blogs wil hebben denk ik. En Het moederfront lees ik ook heel graag. En Huisvlijt ook natuurlijk. :-)
  Dat het meerdere keren inkomsten oplevert, daar had ik nog niet eens over nagedacht.
  Zelf heb ik twee sites, waarvan 1 blog. Ik overweeg wel om mijn ZZP-avonturen ook op mijn werksite te plaatsen, maar dan moet ik die serie eerst opstarten in plaats van er over na te blijven denken. :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.