Valentijnsdag: leuk of geldklopperij?

225px Antique Valentine 1909 01

Vandaag is het Valentijnsdag. En dat weet ik niet omdat mijn man mij verraste met een ontbijt op bed, een bos rozen en de belofte van een dinertje voor twee, maar omdat mijn twee puberdochters er over liepen te giechelen.

Wij ‘doen’ eigenlijk nooit aan Valentijnsdag. In onze prille verkeringstijd gaf ik mijn man ooit een kaart met daarop een gevoelige tekst waarin ik mijn hart voor hem opende.
‘O,’ zei hij, en legde de kaart aan de kant.
Het kostte hem bijna zijn vriendin. Mij dus.

Wat vinden jullie van Valentijnsdag?
Is het commerciële flauwekul, of een fijne feestdag om wederzijdse waardering uit te spreken?

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

17 Comments

 1. Nou, ik ben 20 jaar getrouwd en besteedde niet veel aandacht aan V-dag. Tot mijn meiden gingen puberen. Toen dacht ik: het lijkt me wel leuk eigenlijk. Maar dan als dag van : liefde voor elkaar, als gezin. Aandacht enzo. Dus bak ik vandaag een bitterkoekjescake en zeg vandaag nog eens extra ik hou van jou tegen man en kinders.

  xxx ben benieuwd naar andere reacties hier!

 2. ik vind het echt geldklopperij.. voor pubers is het leuk, maar voor stellen die al jaren samen zijn vind ik het onzin. Iedere dag is valentijnsdag. Ik werk in de bloemen, als je ziet hoe duur alles wat rood is, deze tijd is… En de meest onzinnige prullaria is weer te koop… Mijn trouwdag is belangrijker dan valentijnsdag..
  Heb wel heel wat kaarten verstuurd vroeger.. ;)

 3. Ik kan Rita’s gedachtengang wel volgen. Gewoon een moment waarop je stilstaat bij alle liefde om je heen en niet alleen je partner maar ook je kinderen, vrienden, familie, buurvrouw, whatever. Dat het dan 1 dag per jaar zou moeten zijn, vind ik weer onzin. Liefhebben kan ieder moment!

  Het commerciële gedoe eromheen hoeft van mij niet.
  Valentijnsdag is ook de sterfdag van mijn oma, een dag om haar te gedenken.

 4. Grappig een feest van herkenning, zo zou hier de heer des huizes ook kunnen reageren, dus bij ons geen valentijnsdag.
  Valentijnsdag tja het kan leuk zijn, maar ook geldklopperij, moet je alleen al na gaan wat een bosje rozen van de week zou kosten??

 5. Ik geef mijn kinderen en partner alle drie een kleinigheidje met een kaartje eraan en van mijn man heb ik vanmorgen een doos bonbons gekregen.
  Je kunt alles wel onder de noemer commercie schuiven,maar daar hoef jezelf tenslotte niet aan mee te doen.Het gaat toch om de essentie: soms is het gewoon fijn als iemand nog eens extra benadrukt hoeveel hij/zij om je geeft,en of dat nu op deze dag is of op een andere dag.Feit is gewoon dat we het soms te weinig laten merken omdat alles zo druk en jachtig gaat in het dagelijkse leven,en dan is zo’n extra dag ervoor een fijne gelegenheid vind ik.
  -xxx-

 6. Wij doen niet aan cadeautjes, vindt het zo’n onzin. Wel vind ik het leuk om bij de liefde stil te staan en dek ik op Valentijnsdag de tafel met mijn hartjesborden die ik jaren geleden bij de kringloop voor een prikke heb gekocht ;) Vandaag staat er hollandse pot op het menu met de favoriete gehaktballen van man en kind en heb ik voor bij de koffie een pletskeskoek gemaakt.

  Groet Isabelle

 7. Wij doen het ongeveer zoals Rita.
  Voor man en kids een lief gebaar (zie mijn blog)
  en zelfs voor mijn mam’s heb ik iets liefs.
  Valentijndag hoeft helemaal niet comencieel te zijn je
  kun zelf ook iets extra’s doen.. gewoon omdat je het leuk
  vind.
  Maar onzin vinden bij stellen die al zoveel jaar getrouwd zijn??
  Dat vind ik weer onzin!
  Wij zijn al 23 jaar getrouwd ;-D

 8. Wij doen er ook niets aan. Nooit gedaan. Ik heb er niets meer en leef er zo’n beetje omheen, om al die reclames en zo. Moeder- en vaderdag vind ik al meer dan genoeg!

  Groet,
  Liesbeth

 9. Onze zoon gaat een roos geven aan een leuk meisje. Singles, dat is toch ook van oorsprong de primaire doelgroep van dit gebeuren? Wie al partner heeft, heeft meer dan voldoende gelegenheid om dagelijks de liefde te betuigen.

 10. Absoluut geldklopperij. Manlief en ik doen hier dan ook niet aan mee.
  Maar mijn 2 zonen weer wel.
  Gisteren zaten ze kaartjes te schrijven voor div. meisjes en dat vind ik dan wel weer schattig.

  Groetjes Yvonne

 11. Idd voor de jeugd dacht ik.Stiekum de jongen/meisje die je leuk vind een roos of bloem,etje doen.Op de vorige school kon je een roos kopen en een naam erop en gaf de secretaresse de rozen aan die persoon.Anoniem dus.
  Hier is er op de lagere school een Valentine’s Day Party.Kinderen geven elkaar een kaartje of iets kleins,let wel,je geeft de hele klas of niemand.
  Best leuk. Thuis doe ik er ook niet aan,we houden al even bijna 27 jaar van elkaar,met binnenkort een 25 jarig huwelijks feest! Geweldig toch!
  Elke dag is Valentine’s Day!
  Groet, WIlma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.