Tijd voor nieuwe ovenwanten

Gepost May 13, 2016 in Huishoudelijke beslommeringen / 36 Comments

Ooit had ik 2 ovenwanten.

Eentje is in sokkenstijl mysterieus verdwenen.

De andere werd steeds onappetijtelijker.

Dus toen ik bij de Zeeman dus zonnige pannenlappen tegenkwam, nam ik ze mee. Ik liet er zelfs de pannenlappen met bloemetjesmotief voor links liggen. Zo vrolijk vond ik deze.

ovenwant

IMG_0136

Wat gebruik jij: ovenwánten of pannenlappen?


36 responses to “Tijd voor nieuwe ovenwanten

 1. Elly

  ik gebruik pannelappen, van die dubbel gehaakte, maar ik geloof dat ik toch ook maar eens naar Zeeman moet, deze lijken me een stuk veiliger, omdat er geen gaatjes in zitten zoals bij die gehaakte.

 2. Jet

  Pannenlappen!! Met ovenwanten heb ik geen gevoel in mijn handen en dat vind ik niet fijn maar ook gevaarlijk. Ik zou dan zomaar iets heets uit mijn handen kunnen laten vallen. ik vind trouwens deze pannenlappen erg vrolijk!

  • Ik gebruikte vroeger ook wel een handdoek of theedoek totdat het ding in de fik vloog. Ik had toen nog een gasfornuis. Toen heb ik mij acuut bekeerd tot de ovenwant en pannenlap.

 3. Ik gebruik zo’n lange pannenlap, is een beetje een combinatie tussen een ovenwant en een pannenlap en dan aan een stuk. Vind ik wel makkelijk in ieder geval. Ik gebruik ‘m ook al heel wat jaartjes.

 4. Louloudi

  Afwisselend. Soms pannenlappen soms ovenwanten. Je kunt die wanten gewoon wassen hoor, blijven ze langer aantrekkelijk :-).

 5. Nienke

  Ik, of nee eigenlijk was het manlief, heeft eens hele mooie ovenwanten gekregen. Maar die zijn zo dik gevoerd, dat ik het altijd een beetje eng vind om er iets heets mee vast te pakken, bang dat het uit mijn handen schiet. Daarom gebruik ik altijd de keukendoek, dubbelgevouwen. Ook niet ideaal eigenlijk 😉
  Je hebt ook ovenwanten van siliconen toch, misschien zijn die wel beter, bedenk ik me nu…

 6. Pannenlappen voor de pannen en ovenwanten voor de ovenschalen, helemaal zoals het hoort, haha, maar dan alleen maar omdat ik anders echt mijn handen in de oven aan de randen verbrand.
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

 7. Lot

  Ik heb vele eigen gehaakte pannenlappen van katoen die kunnen op 90gr in de was want vies worden ze altijd bij mij. Ovenwanten heb ik ook en ik gebruik voor grote ovenschalen de lashandschoenen van vriend die zijn lekker lang over de polsen.
  Bij Z..man heb ik afgelopen week nieuwe pannenlappen, ovenwanten en handdoeken en theedoeken gekocht in de kleuren van mijn nieuwe keuken.
  De pannenlappen en ovenwanten gaan voorlopig dienen als decoratie! De oude gebruik ik dan tot ze op zijn.

 8. Wij hebben het allebei liggen. Ik gebruik eigenlijk wat ik het snelst bij de hand heb – het maakt me dus eigenlijk niet echt uit 🙂

 9. Sinds jaren siliconen ovenwanten in gebruik. Ze slijten niet, mogen in de vaatwasser zijn imho hygiënisch – perfect!

 10. Pannenlappen, al verdwijnen ze met regelmaat wel achter het fornuis. Ik gebruik meestal gewoon een theedoek. Is ook gewenning vanuit de horeca denk ik.

 11. wilma

  heb ze allebei en pak wat voorhanden is. Maar ook een handdoek of theedoek,omdat de schone in de laundryroom liggen en als de kookwekker gaat meestal niet het gevraagde bij de hand heb.
  Deze zijn erg vrolijk! Lekker fris kleurtje!
  Groet Wilma

 12. Ovenwanten, daar kunnen mijn handen tenminste helemaal in!
  Welke leuke pannenlappen zag ze al paar keer voorbij komen bij mensen op social media… ook keukenshort en theedoeken.

 13. ingrid

  Ik heb alleen ovenwanten en deze gebruik ik ook alleen bij dingen uit de oven. Bij de pannen heb ik geen pannenlap of ovenwanten nodig.

   • Ingrid

    Ik heb pannen waar je het deksel een kwartslag kan draaien. Dan blijven ze zitten met afgieten. Je kan de pan als je wilt op z’n kop draaien en het deksel valt er niet af. Het waren dure pannen, maar ik heb ze nu al jaren en ben er erg blij mee.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.