Thuisblijfmoeder Linda: haar verhaal

thuisblijfmoeder

Hoewel het aantal thuisblijfmoeders afneemt, zijn er nog steeds vrouwen en soms ook mannen die ervoor kiezen om fulltime voor hun kinderen te zorgen.

Deze week vertelt Linda Tienen op Het Moederfront waarom zij fulltime thuis blijft!

Vind je dit een leuke post?

Lees dan vooral ook Irene’s post: VanJeHuisHouden.

Similar Posts

10 Comments

  1. Voor velen is het niet eens mogelijk om een thuisblijf moeder te zijn tegenwoordig .Vaak moet er een huis gekocht worden omdat betaalbare huurwoningen gewoon niet te vinden zijn of je gaat op een jarenlange wachtlijst dus moeten vaak beide ouders werken . Ik was thuisblijfmoeder omdat ik geen andere keuze had heel lang geleden .Wel jammer van het oordeel ,de opmerking die ik vaak hoorde werk jij niet ? Hoezo niet werken ,ik was altijd druk bezig met kinderen en huishouden en soms tot laat in de avond .gr Elisabeth

  2. Nicole, bedankt voor deze schijnwerper :-) Leuk om mijn eigen artikeltje weer terug te lezen. Hij is echter wel ietsje ouder dan 10 jaar hoor: ik denk uit 2004. Die kinderen zijn ongeveer even oud als jouw jongste twee nu, 15 en 18.

  3. Mijn moeder was ook thuis blijf moeder. Denk dat het beter was geweest voor haar en ons als ze was blijven werken. Je merkte dat ze er niet gelukkig mee was.

  4. Mijn moeder as ook thuisblijf moeder. Pas toen we wat ouder werden is ze gaan werken. Overigens moest ze ook wel gaan werken. Want alles werd duurder. Volgens mij is het nu alleen nog maar mogelijk als de partner voldoende verdiend.

  5. Of het financieel mogelijk is, hangt denk ik sterk af van je materiële wensen. Met een laag inkomen kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning met huursubsidie. In de Randstad zal dat wel een lange wachttijd behelsen.
    Wij hebben een inkomen van ongeveer 2300 netto per maand en daar hebben we een koopwoning voor, elk jaar op vakantie en we gaan er ook nog een paar keer per week van uit. Het kan dus wel. Is dit dan een heel hoog inkomen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.