The Twin op Netflix: huh?! Bijna 2 uur

1140026

'Deze film is... ijzingwekkend,' stond er. Het ging over The Twin op Netflix.

Zowel de belofte van ijzingwekkend als de titel spraken me aan, want ik houd erg van huiselijke horror in gezinnen enzo.

De poster hierboven vond ik ook geweldig en veelbelovend! Moet je dat enge kind op de achtergrond zien! Ik houd daarvan.

Inmiddels heb ik The Twin op Netflix gezien.

Hieronder mijn review!

The Twin op Netflix: het verhaal

Zoals zo vaak in dit soort huiselijke horrorfilms verhuist een stel met kind naar een prachtig huis op het platteland. In The Twin zijn dat Rachel en Anthony met hun zoontje Elliott. Ze hebben net een vreselijk auto ongeluk overleefd waarbij ze hun zoontje Nathan zijn verloren. Het is de bedoeling dat Anthony weer gaat schrijven en Rachel zorgt voor hun zoontje.

Onheilspellende ontmoeting

Het huis lijkt wel een beetje eng, maar verder lijkt alles oké. Het stel wordt uitgenodigd door de lokale bevolking voor een kennismaking, en daar ontmoet Rachel een enigszins buitenissige vrouw. Deze waarschuwt haar dat haar zoontje Elliott een wens heeft gedaan, die is uitgekomen. De vrouw is nogal apart en Rachel besteedt er verder niet zoveel aandacht aan.

Ellliott doet raar

Dan begint Elliott zich een beetje raar te gedragen. Hij praat en speelt met iemand, maar als Rachel kijkt is er niemand. Op een gegeven moment beweert Elliott dat hij Nathan is. Rachel maakt zich zorgen over hem en ze gaan met hem naar de lokale huisarts.

Rachels man en de arts nemen haar zorgen niet serieus. Vervolgens krijgt Rachel allemaal enge dromen, waarbij de lokale bevolking haar insmeert met bloed en ze Elliott vermoorden. De extravagante oude mevrouw vertelt aan Rachel dat dit een heidense plek is, en waarschuwt haar dat de duivel wil reïncarneren via haar zoontje Elliott.

Kijk uit Rachel!

Ondertussen was ik er als kijker helemaal van overtuigd dat het niet pluis was in dat pittoreske dorp, en dat Rachels man ook in het complot zat. Als ik het goed begreep was hij bewust met hun gezin naar dit dorp verhuist om op die manier hun zoontje Nathan terug te halen met behulp van de heidense krachten daar. De extravagante mevrouw had gelijk met haar verhaal over de duivel, en zowel Rachel als Elliott zijn in gevaar.

N.B. Lees niet verder als je geen spoilers wilt lezen. Deze review is lastig te schrijven zonder op de inhoud in te gaan.

Plot twist: Spoiler Alert - Spoiler Alert

Maar dan komt er ineens een omslag. Rachels man geeft de strijd op en zegt dat hij moe is van alles. Hij vertelt Rachel dat zij degene is die het ongeluk veroorzaakte en dat ze helemaal geen tweeling hadden! Bij dat ongeluk zijn ze hun énige zoon Nathan verloren.

Rachel raakte daarna in een depressie totdat ze ineens beweerde dat ene Elliott hun andere tweelingzoontje was. Rachel knapte helemaal op, en speelde en praatte de hele dag met de onzichtbare Elliott. Omdat de buurt en de omgeving het maar raar vonden zijn ze verhuisd naar het afgelegen dorp.

Met andere woorden: Rachel is compleet in de war geraakt door het verlies van hun zoontje Nathan en weigert de realiteit onder ogen te zien.

Dan is er even een moment waarin je denkt dat Rachel 'het licht' ziet, maar vervolgens kiest ze toch weer voor Elliott met als gevolg dat haar man verongelukt.

Maar aan het eind van de film zit Rachel blijmoedig in de auto met haar man en twee kinderen.

Ontkenning in optima forma dus.

Trailer van The Twin

Mijn conclusie over The Twin

Ik vond het een rare film. Het ging alle kanten op, en ik vroeg me af: is dit nou een spookhuisfilm? Of is het meer een film over duivelse bezetenheid? Mijn voorzichtige conclusie is dat het een film is over een vrouw die de realiteit niet onder ogen wil zien.

Als kijker word je dus behoorlijk op het verkeerde been gezet.

Al met al vond ik The Twin 'wel aardig' maar niet geweldig. Als ik het van tevoren had geweten had ik hem denk ik niet gekeken.

Op IMDb krijgt de film maar een 5,1. Daar sluit ik mij graag bij aan!

The Twin kijken?

Je kunt The Twin kijken op Netflix. Hij duurt een uur en 50 minuten. Ik heb hem aan mijn man 'verkocht' als een miniserie. We hebben hem in twee avonden gekeken.

Kijktips voor wie van huiselijke horror houdt

The haunting of Hill house

Wat vond jij van The Twin?

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik heb 'm niet gezien en ik ga 'm ook niet kijken. Niet mijn genre.
    PS: helemaal bijgelezen! Nu ga ik je weer proberen bij te houden, hoor ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.