Speak no evil: ik ben er nog ontdaan van!

img

Hoewel de titel Speak no evil anders doet vermoeden, wordt er in deze film ook Nederlands gepraat.

De film gaat namelijk over de ontmoeting van een Deens en Nederlands stel tijdens een vakantie. Die ontmoet resulteert later dat jaar in een bezoek.

‘Want,’ zoals Deense vrienden van het Deense stel zeggen: ‘Wat is het ergst dat er kan gebeuren?’

Speak no evil

Zelf ben ik geen vakantieganger, maar ik weet van de verhalen om mij heen dat je op een vakantie soms leuke ontmoetingen hebt. En dat die ontmoetingen soms resulteren in een vriendschap. Dat lijkt ook het geval in de film Speak no evil.

Deens stel ontmoet Nederlands stel

De Deense Bjørn, zijn vrouw Louise en hun dochter Agnes genieten van hun vakantie als ze het Nederlandse stel Patrick, Karin en hun zoontje Abel ontmoeten . Ze kunnen goed met elkaar opschieten en trekken gedurende de vakantie wat met elkaar op.

Komen jullie een weekend bij ons?

Eenmaal terug in Denemarken krijgt het Deense stel een uitnodiging van de Nederlanders om hen op te zoeken in hun woonplaats in Limburg. Louise reageert enigszins bevreemd en afhoudend. Zo goed kennen ze Patrick en Karin nou ook weer niet. Maar Bjørn heeft er eigenlijk best zin in, en als ze zich realiseren dat ze natuurlijk ook gewoon met de auto kunnen gaan besluiten ze de uitnodiging te accepteren.

Kleine speldenprikjes van ongemak

Bij aankomst worden ze hartelijk ontvangen door Patrick en Karin. Het enige wat een beetje tegenvalt is de matras die ze op de kamer van Abel op de grond hebben gelegd voor Agnes. Alles lijkt rozengeur en maneschijn, maar er zijn kleine speldenprikjes en wanklanken. Zoals Patrick die de vegetarische Louise een stuk vlees opdringt. En hoe Patrick en Karin omgaan met hun zoontje Abel die overigens niet kan praten.

Op een gegeven moment voelt Louise zich niet meer op haar gemak en wil ze per direct vertrekken. Ze pakken hun spullen in de auto, en rijden midden in de nacht weg. Maar dan mist hun dochtertje Agnes haar knuffel. Ze zeurt net zo lang tot Bjørn de auto omdraait en ze terugrijden. Eenmaal terug komen ze natuurlijk Patrick en Karin tegen en wordt de lucht geklaard. Het weekend wordt doorgezet.

Trailer Speak no evil

Bekijk hieronder de trailer die een goed beeld geeft van de film!

Spoiler Alert – Spoiler Alert – Spoiler Alert

Lees niet verder, want om verder te vertellen over deze film komen er spoilers. Als kijker vond ik het heel erg dat ze vanwege de knuffel van dochtertje Agnes teruggingen, want ik maakte me erg zorgen. Het is duidelijk niet pluis bij Patrick en Karin.

Hoewel het weekend na hun terugkeer eerst heel gezellig verloopt, laten Patrick en Karin steeds meer hun masker vallen. Zo bekent Patrick ineens nonchalant dat hij geen dokter is. ‘Ik heb gelogen’ zegt hij alsof het niets is. En Karin begint zich ineens heel raar te bemoeien met Agnes.

Dit keer is het Bjørn die nattigheid begint te voelen. Op zolder ontdekt hij een collage van foto’s met daarop Patrick en Karin met telkens een ander kind! En Abel drijft dood in het zwembad…. Bjørn sommeert zijn vrouw Louise en Agnes in de auto en ze gaan er weer vandoor.

Maar dit keer komen ze niet zo makkelijk weg….

En dat resulteert in een gruwelijk einde. En je komt er ook achter waarom Abel niet kan praten……

Mijn conclusie over Speak no evil

Ik ben dol op films en series in een huiselijke setting. Speak no evil valt daar zeker onder. Het gaat echt over de wisselwerking tussen het Deense en het Nederlandse stel. De spanning in de film is subtiel en effectief, zonder cliché schrikeffecten of grote gebaren. De horror van het verhaal is voldoende om dit een hele enge thriller te maken.

Op IMDb krijgt de film maar een 6,6! Dat verbaast mij. Ik geef deze film een 8,7. Ik vond hem mooi en enorm spannend.

Hoewel ik het einde echt verschrikkelijk naar vond, was het wel een goed einde.

Maar ik vind het zo erg voor het Deense stel allemaal!

Wat zijn Nederlanders soms eng!

Speak no evil kijken

Je kunt Speak no evil kijken voor 2,99 kijken bij Pathé Thuis of Amazon Prime voor 4,99.

Kijktip

Nieuwe buren

Heb jij wel eens vriendschappen overgehouden aan een vakantie? (Na deze film durf je dat niet meer denk ik ; )

12 Comments

  1. dimario
  2. Thea
  3. Louloudi
  4. Marrie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh