Reacties

Hoe ik thuis koffie leerde drinken dankzij de Senseo — 17 reacties

 1. De samenstelling van de koffie in de pads moet je van houden. Is zeker mijn smaak niet. De sterkte is behoorlijk aan de slappe kant, althans voor mij. Cafetiere, Italiaans mokkapotje, oud Hollands pruttelpotje, koffiezetapparaat, espressomachine, syphon koffiezetter. Ik heb ze allemaal in huis. De overeenkomst is dat je er lekker koffie mee kunt maken. Je moet ze ook allemaal schoonmaken na gebruik. Aangezien ik twee liter koffie per dag drink ben ik daar van afgestapt. Ik doe nu gevriesdroogde koffie van D.E. in een mok en giet daar kokend water op. Voor dagelijks gebruik vind ik de smaak prima. Voor een extra lekker kopje maal ik zelf mijn koffie waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Ylly dark roasted. Het koffiefilter, met daarin een papieren filter, plaats ik op een mok en voeg kokend water toe.

  • Dat stond ook inderdaad in het artikel van De Consumentengids: dat de smaak van Senseo pads echt 'polderkoffie' is: niet te sterk, niet te slap. Niet iedereen vindt het daarom lekker.

   Wat kun jij op veel manieren koffie zetten Joannes! Leuk.

 2. Ik vind het dolle gusto koffiezetapparaat erg fijn. Heb de kleine versie en destijds voor 25 euro bij Kruidvat gekocht. Cups zijn goedkoper dan Nespresso. Ik zet er in de ochtend ook graag een espresso mee.

 3. Ik heb ruim 12 jaar geleden een jura espresso apparaat gekocht, ik vond het destijds wel een heel bedrag maar het is echt een fantastisch apparaat.
  Bij ons wordt veel koffie gedronken. Ik gebruik de mocca bonen van DE.
  Super lekker!

 4. Hm...ik vind koffie heel lekker ruiken, maar ik vind het vies. Ik heb ook een Senseo en ik wil zó graag koffie drinken, omdat het zo 'gezellig' is. Dus misschien kan ik het zo ook wel leren.

 5. Ik heb nog een gewoon koffiezetapparaat.
  Op onze boot giet ik nog water op in een filter, dat vind ik eigenlijk de lekkerste koffie:)
  Maar Senseo krijg ik af en toe bij vriendinnen, lust ik ook wel.
  Ik ben een echte koffieleut!

  (dat roze apparaat is leuk:)

 6. Van alles gehad hier. Espresso machine (te veel onderhoud), Dolce Gusto (lekkende cupje bij het afval maar wel héérlijke chocolademelk) en nu een Nespresso apparaat waar we erg tevreden over zijn (met DE-cupjes). Senseo vinden we allebei niet lekker.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder