Quarantaine ligt in het oog van de aanschouwer

quarantaine

Hoewel voor de meeste mensen de lockdown een hard gelag is, zal er misschien toch ook een groep zijn die het er niet zo moeilijk mee heeft.

Zelf mis ik bijvoorbeeld beslist niet feestjes en allerlei ander gedoe waar je naartoe moet. Wel lijkt het me leuk als ik weer met mijn jongste zoon kan gaan koffiedrinken bij Bakker Bart. En ik zou ook graag weer naar de kerk willen. Ik mis dat wel op zondagochtend.

Maar het is ook een kwestie van perspectief.

Enerzijds kan er minder, anderzijds is ook nog heel veel wél mogelijk! Blogger Firma Fluitenkruid plaatst regelmatig blogposts met de titel: Wat kan er allemaal nog wel. En dat blijkt heel wat!

Quarantaine ligt in het oog van de aanschouwer

Mijn jongste zoon appte mij deze tweet.

Ik heb helemaal niets met rap, maar deze meneer Rap nerd begrijp ik wel ; )

Similar Posts

18 Comments

 1. • Snap dat wel dat je die sommige dingen mis. En dan sommige dingen niet.
  • Hier is dat ook zo, maar tis meer er door zitten. Meer dan der voor.

 2. Ja even geduld. Duurt wel lang. We moeten luisteren. Gaat nog eventjes gaan duren. Vaccin gaat zo traag in nl. Dan duurt het langer. Pfff… Ik verlangt ook uitje. Moet wel eerst virus vrij worden. Anders hebben geen zin in,.

 3. Hoewel ik goed begrijp dat het voor veel mensen een probleem is heb ik er persoonlijk geen moeite mee. Geen kinderen die je les moet geven, geen financiële zorgen, wonen op het platteland zodat ik naar buiten kan zoveel als ik wil. Kan me goed alleen vermaken en heb nog genoeg contacten om mee te wandelen en te bellen. Maar nogmaals, alle begrip voor mensen die het wel moeilijk hebben en ik hoop voor hen dat het snel verandert.

 4. Gelukkig heb ik al langer een lockdown, met hindernissen.
  Kan doen wat ik kan doen en daar ben ik tevreden mee.
  Vind het voor de jongere wel lastiger. Hans

 5. Oh, ik vind het toch ook zo heerlijk! Ik zou alleen mijn moeder en mijn dochter wel weer eens willen knuffelen. Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor ‘normale mensen’ (haha) best moeilijk is. Zeker voor mensen die alleen wonen en alleen maar thuis werken (of nog erger; geen baan meer hebben).

 6. De grote dingen uit het leven mis ik ook niet daar ik eerder iemand ben die van de kleine wonderen uit onze natuur houdt zoals het roepen en zingen van de vogels vroeg in de morgen, de veranderlijke kleuren van een lucht, het geurenpaleis van flora… zo maak ik mijn lockdown mee.

 7. Ik ervaar het ook niet op alle punten als vervelend, maar ik was eigenlijk nóg meer beperking gewend door de ziekte van m’n man.

 8. Ik mis de kringloop, de musea, rustig kunnen wandelen, had ik de kringloop al gezegd? Ik ga normaal al nooit naar verjaardagen, geef niks om restaurants maar een broodje uit het vuistje en ergens naar toilet kunnen tja dat mis ik ook. Maar de kringloop vooral en goedkoop tanken en België. En als ik al ergens verwacht wordt mijn ponum te laten zien dat garandeer ik al een jaar dat er niet meer gezoend wordt en dat handen schudden doe ik ook niet meer zonder dat ik daarna mijn handen was. Ik ben nog nooit zo lang niet verkouden geweest!!!

 9. Zelf kan ik het gelukkig nog steeds goed hebben allemaal. Maar ik snap heel goed dat er mensen zijn die het er moeilijk mee hebben. En ja, natuurlijk vind ik het ook erg jammer om niet even lekker uiteten de kunnen of een dagje te kunnen shoppen. Maar echt missen doe ik het gelukkig nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.