Reacties

Oordopjes: draag jij ze, en waar let je op bij aanschaf? — 61 reacties

 1. Ik gebruik ook oordopjes maar voor mn dochtertje ben ik op zoek naar een koptelefoon voor kinderen met goede kwaliteit en waarbij ze niet zelf het geluid kunnen regelen. Ivm te hard aanzetten en belastend voor de oren. Nou dat is me een zoektocht want ik heb het nog steeds niet gevonden.

  • Ik kan me voorstellen dat je voor je dochtertje echt een goede en verantwoorde koptelefoon wilt. Haar oortjes moeten nog lang mee natuurlijk. Wat vervelend dat dit zo lastig blijkt te zijn zeg!

 2. Ooow, zulke oordopjes bedoel je! Ik dacht aan dopjes (van plastic, siliconen of wax enzo) als gehoorbescherming :-)
  Het schijnt dat het gros van de mensen zulke oordopjes als op de foto verkeerd in heeft. Je moet het snoertje blijkbaar omhoog doen, zodat het achter langs je oorschelp weer naar beneden kan. Of dat waar is, ik heb geen idee. Zelf maak ik er nooit gebruik van.

  • Volgens mij helpt dat ook niet echt, want dat heb ik ook al wel geprobeerd. Hoewel het bij deze niet nodig is. Die blijven gelukkig netjes zitten. Ook tijdens het hardlopen.

 3. Oordopjes praat me er niet van, mijn kinderen dragen ze in mijn beleving altijd :-( en ze zijn ook altijd kapot. Ik gebruik ze af en toe als ik iets beluister op mijn computer en meestal heb ik dan een stel oortjes van de kinderen waarvan er eentje kapot is :-) Ik ga die jij hebt ook maar eens proberen, misschien dat mijn kinderen er dan ook iets langer mee doen.

 4. Ik gebruik mijn oordopjes altijd om mee te bellen zodat ik mijn handen vrij heb om bijvoorbeeld afspraken te noteren, zodat ik wat heen en weer kan lopen en drinken kan pakken etc etc. Vind ik gewoon handig. Maar als ik bij de kassa sta oid dan haal ik ze uit respect altijd even volledig uit m'n oren zodat ik volledige aandacht kan geven.

 5. Ik gebruik ze ook maar liefst alleen in huis of in de sportschool. Op de fiets vind ik het best gevaarlijk omdat je andere weggebruikers dan niet hoort..

 6. Ik vind oordopjes heerlijk en zeker die on-ear oordopjes. Dan kan ik mij gewoon helemaal afzonderen van alles en iedereen. Zo heb ik namelijk wel de concentratie om hard aan de slag te gaan!

 7. Best interessant om lezen.

  Zelf gebruik ik ze nooit (ik gebruikte zelfs geen Walkman of zo in de tijd) maar mijn kinderen wel. Constant eigenlijk als ik er nu over nadenk.. Voor hun mobile, hun tablet, enz.

 8. Ook ik dacht heel even dat je het over gehoorbeschermingsdopjes had... Die oordopjes gebruik ik bijna net zo vaak als mijn andere oordopjes.
  Ik koop mijn oortjes altijd bij de action. voor €5 heb je in-ear dopjes. Die vind ik erg prettig omdat ze lekker zacht zijn in je oren en het omgevingsgeluid buitensluiten. Vooral op kantoor is dat erg prettig, want daardoor word ik minder snel afgeleid. En wat je zegt. Soms heb je er pech mee en zijn ze na een maand kapot en af en toe heb je geluk en gaan ze dik een jaar mee.

  Voor gehoorbescherming (je kinderen komen na de oordopjes fase vanzelf in de uitgaansfase waar je andere oordopjes nodig hebt) vind ik die van Alpine erg prettig. Je kan ze schoonmaken en hebben een goed filter. Ik kan iedereen nog verstaan, maar ik heb nooit meer last van een piep in mijn oren.

  • Ik vind die in-ear oordopjes juist weer niet fijn. Ik vind het onprettig dat ze in mijn oor moeten, en ze vallen er bij mij ook altijd uit. Grappig hoe smaken verschillen : )

   Dat van die Alpine oordopjes ga ik onthouden voor later!

  • Oh ja, dat principe herken ik. Heel apart, dat hetzelfde oordopje aan de ene kant prima blijft zitten en aan de andere kant totaal niet!

 9. Ik draag nooit oordopjes, ik heb een hekel aan die dingen in mijn oren, ik heb ook nooit muziek op de fiets aan, vreselijk, haha.
  Mijn man heeft zon koptelefoon waar je niks van de buitengeluiden meer hoort, nou dat is echt wel ideaal, dat heb ik nog weleens op als we vliegen.

  • Gewoon naar de geluiden van je omgeving luisteren is denk ik ook heel goed. Helaas vind ik het dan vaak toch al snel saai... Bij het hardlopen heb ik toch echt wel graag muziek om naar te luisteren. Maar ik zou willen dat ik genoeg had aan mijn gedachten!

 10. Oordopjes, check! Niet zo vaak maar wel hard... Ik ben echt van de walkman/discman generatie en heb ook met een koptelefoon opgelopen, maar mijn oren zijn dus wel degelijk beschadigd. Ik moet zeggen dat ik er nog geen problemen mee heb, maar ik luisterde altijd harde muziek. Nog wel, in de auto bijvoorbeeld. ik denk daar nu ik kinderen heb toch anders over. Hun gehoor is nog zoveel beter, dan pas merk je de invloed die oordopjes en harde muziek hebben.

  • Wat vervelend dat je oren beschadigd zijn Roelina. Ik had zelf destijds geen walkman dus ik heb goede hoop dat mijn oren het nog hetzelfde doen.

 11. Bij het woord oordopjes denk ik ook eerst aan geluidbeschermers. Die ik bijna elke nacht in mijn oren heb omdat mijn man nogal snurkt. De siliconen versie.
  De andere oordopjes heb ik alleen thuis weleens in mijn oren, om muziek te horen of te luisteren naar bv. een programma op mijn laptop. Buitenshuis draag ik ze echt nooit. Ik hoor dan liever de geluiden van mijn omgeving.

 12. Ik gebeuk eigenlijk weinig oordopjes nog. Toen ik naar therapie moest met de bus wel. Daar zijn ze heel ideaal voor. Ik heb verschillende oordopjes, waarvan 1 knalroze exemplaar. Die knalroze heb ik voor paar euro gekocht bij de blokker.

 13. Ik gebruik ze voor de reis naar werk zowel in de bus of scooter.
  Daar ik s ochtends vroeg alleen door de polder rij, doe ik ze allebei in. Als ik in de stad ben, doe ik er 1 uit.

  Mijn kinderen hebben ze ook en de jongste een koptelefoon van een bekend merk speciaal voor kinderen.

  Op werk gebruik ik ze ook om even goed door te werken.

  • Handig dat ze speciaal voor kinderen zijn Alice. Zit er dan ook een soort beschermingsmechanisme op, dat het geluid niet te hard kan?

 14. Ik doe ook wel een paar jaar met oordopjes omdat ik ze alleen gebruik tijdens het hardlopen.
  Ik vind het wel belangrijk dat het geluid goed is. Daarom koop ik ook nooit de goedkoopste.

 15. Hier moeten nodig nieuwe oortjes komen. Mijn draad is aan het vergaan, het plastic/silicone is vies plakkerig aan het worden. Zelf zit ik te denken aan de draadloze oordopjes van Apple. Mijn man zweert erbij en geen gezeur meer met snoertjes die in de knoop zitten.

 16. Ik draag nooit oordopjes omdat ik heel snel een soort van schimmel in mijn oor krijg die gepaard gaat met erg veel jeuk. Dus als ik muziek wilt luisteren pak ik mijn koptelefoon!

 17. Ik gebruik oordopjes zelden meer. Eigenlijk alleen die enkele keer dat ik alleen met het ov ga. Geloof dat ik de gratis dopjes heb die ik bij mijn telefoon kreeg.

 18. Ik gebruik het liefste zo weinig mogelijk oordopjes... 'k vind het helemaal niets die dingen in mijn oren. Als het even nodig is dan pak ik een koptelefoon, maar inderdaad dat is best warm aan mijn oren!

  • In de sportschool kan ik me er ook heel goed wat bij voorstellen. Daar is ook geen verkeer of zo. Op die fiets vind ik het wat enger, ook al doe ik het zelf ook....

 19. Ik vind oordorpjes echt een uitkomst. Vroeger zat ik altijd op de fiets met die dingen, niet wetend hoe gevaarlijk dat kan zijn. tegenwoordig gebruik ik het alleen in huis of als ik een stukje ga wandelen.

 20. Ik draag geen oordopjes. Vind het zo vervelend die dingen in mijn oren. Wel gebruik ik een koptelefoon. En ik hoor met de koptelefoon meer van alles om me heen als dat ik oordopjes draag. Waarschijnlijk omdat de muziek ook net iets verder weg is als dat je luistert via dopje denk ik haha.

 21. Goed dat ik dit lees, ik vergeet elke keer nieuwe te bestellen haha, ga ik dadelijk meteen doen!
  Op dit moment gebruik ik de oordopjes die ik bij de iPhone kreeg, maar die vind ik dus niet zo fijn. Normaal heb ik altijd oordopjes van Sony, maar daar ben ik laatst overheen gefietst (ja behoorlijk dom I know :). Liefs.x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder