Reacties

Nepmail: 6 soorten en hoe herken je het? — 23 reacties

 1. Nee, nog nooit in nepmails getrapt, ik ontvang ze ook nooit ;)
  Wel ben ik vorig jaar gehackt door mijn bovenburen, die een keylogger op mijn computer hadden gezet.
  Een keylogger is een programmaatje, wat jouw toetsaanslagen kan lezen, dus je tekst van wat je op Internet schrijft, wat bij mij geresulteerd heeft in een zware mishandeling door deze mensen, omdat ik iets minder aardigs over deze mensen had geschreven.
  Met Malwarebytes kun je je computer scannen op dit soort programma's en zo heb ik het ook gevonden.
  Hoewel de keylogger niet meer op de computer staat, heb ik nu wel altijd een anti-keyloggerprogramma draaien, zekerheid voor alles.
  Een anti-keylogger zet je toetsaanslagen om in onleesbare tekens.

  Verder heb ik een firewall en antivirus van Comodo.

  Groetjes Lily

 2. Ik werk bij een instelling waar ik dagelijks met phishing mails te maken heb. Het eerste herkenningspunt (dat geloof ik niet in je post terugkomt) is dat men niet persoonlijk wordt aangesproken in de aanhef

 3. Helaas krijg ik ook best vaak nepmails binnen. Vaak lijken ze heel echt, maar weet ik gelukkig dat het niet klopt, omdat ik helemaal geen connectie met het bedrijf heb. Mocht je een nepmail krijgen is het wel goed om het bij het echte bedrijf te melden, zodat ze actie kunnen ondernemen.

 4. Nepmails zijn een enorme pest. Met een grote dosis wantrouwen kun je je nog redelijk beschermen. Maar je kunt zomaar op een doodgewone site zitten (in mijn geval Weer on Line) en een verborgen dingetje per ongeluk aanklikken. Dan komt er is een hele gemene binnen, die je computerbestanden meteen afgrendelt. Malware is dus ook verschrikkelijk. Het heeft mijn computerdokter twee uur gekost om die rotzooi uit mijn computer te krijgen. Sinds die dag heb ik voor alle drie computers een abonnement op Hitman Pro. Die haalt de rotzooi er elke dag voor me uit.

 5. Er zijn maar weinig mensen die ik mijn email adres heb gegeven. Toch krijg ik dit soort mailtjes binnen. Ik heb te weinig verstand van computers en zaken als zip, exe en js zeggen me dus totaal niets.
  Om problemen te voorkomen verwijder ik alles van banken, Justitie etc. Van mijn bank kreeg ik ooit telefoon dat ze geen reactie van mij hadden ontvangen na hun verzonden email. Dat klopt mevrouw want ik verwijder om veiligheidsredenen alles wat via email binnen komt. Nu doen ze bepaalde zaken gewoon per reguliere post, of ik word gebeld. Dat moeten ze echter niet doen met een afgeschermd telefoonnummer, want ook daar ben ik zo klaar mee.
  Dating sites staan erom bekend een walhalla te zijn voor oplichters en andere psychopaten. Daar houd ik me dus helemaal niet mee bezig.

  Armoede maakt sommige mensen wel heel erg creatief. Vandaar mijn harde opstelling. En inderdaad, de goeden zijn er de dupe van.

 6. Heel af en toe ontvang is wel eens een mailtje van een verzender die ik niet ken en me totaal niets zegt. Die maak ik dan niet open en gooi hem weg. Wat me wel gebeurd is dat ik soms door een heel raar telefoonnummer wordt gebeld. Dan neem ik niet op en check het nummer op Google.

 7. Hier ook vaak hoor...Uw NS kaartjes liggen op u te wachten en dat soort dingen. Heel vervelend. Die belanden bij mij direct in de prullenbak!

 8. Helaas een keertje op kantoor... het was dusdanig geloofwaardig dat ik niet de enigste was. Het nadeel aan dit verhaal was dat de pc's direct van het netwerk moesten omdat alle pc's op het netwerk geïnfecteerd raakte! Heel handig binnen een flinke organisatie. Stom dus, maar helaas...

 9. Gelukkig nog nooit ingetrapt. De bankmails verwijder ik direct. Mails met een onderwerp dat "vreemd" is verwijder ik ook.
  En ja het is wel eens voorgekomen dat ik iets verwijderd heb dat geen nepmail was, maar kreeg toen gewoon een nieuwe mail of telefoontje.

 10. Ik kom ze regelmatig tegen, gewonnen prijzen, nieuwe bankpassen van banken waar ik geen klant ben, creditcards die geblokkeerd zijn (ik heb niet eens een creditcard), PayPal, nepfacturen van telefoonbedrijven. Ik ben er nog nooit ingetrapt gelukkig. Oh, laatst kreeg ik zelfs een fake boete van 'het cjib'.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder