Hoe netjes en schoon is jouw auto?

autoDoor: Vivienne Westerhoud

Het schijnt zo te zijn dat mannen hun auto netjes houden en vrouwen hun huis. En dat mannen een rotzooitje maken van hun huis en vrouwen een vuilnisbelt van hun auto. Bij mij klopt dat wel.

Helaas heb ik geen man, dus bij ons is de auto de pineut. Ik was mijn auto zelden en als ik er aan toe kom, dan sta ik korstmossen van de autodeuren en rubbers te krabben. En als de buitenkant ‘schoon’ is moet ik vlekken van ingetrokken vogelpoep met speciale wax inwrijven en uitpoetsen, voordat de auto weer helemaal glimt.

Troep in de auto

Binnen in de auto is het al net zo erg. Alle ‘zijvakjes’ in de deuren, waar normale mensen vroeger autokaarten in hadden zitten en tegenwoordig een zeem om condens van de ruiten te vegen, of een ijskrabber en zo’n parkeerkaart waarop je kunt zien hoelang je al ergens geparkeerd staat, nou die vakjes puilen bij mij uit van de lege papiertjes, bananenschillen en beschimmelde klokhuizen van frisse, gezonde appeltjes die ik samen met mijn kinderen in de auto nuttigde. Ook de vloer ligt bezaaid met troep, waar we overheen stappen zonder ons eraan te storen.

Vaker schoonmaken?
Wel gek eigenlijk, want ik ben dol op auto’s en ook echt blij met mijn oude Volvo 940, die al bijna een half miljoen kilometers reed en mij nooit in de steek liet. Bij lange autoritten bedank ik haar zelfs voor haar trouwe dienst. Als er reparaties nodig zijn, dan breng ik haar altijd even weg. Maar als je zelf handig bent, kun je ook hier kijken. Ik nam me al vaker voor mijn leven te beteren en ook mijn auto netjes te houden. Ik pakte dan de auto gelijk mee met de ramen en het vegen van het tuinpad. Er lijkt verbetering te zijn, maar tevreden ben ik nog niet helemaal. Hoe is dat voor jou? Ben jij netjes op je auto? En heb je tips? Vertel!

Vivienne Westerhoud blogt o.a op haarauto.nl.

Lees ook alles over je Voorruit ontdooien!

Similar Posts

9 Comments

 1. Heerlijk om te lezen. Mijn ‘auto’ ziet er heel schoon uit. Af en toe 2 tassen omkeren en een doekje erover heen.

  Mijn ‘auto’ heeft meestal maar 2 wielen en soms vier als de kar er achter hangt. Mijn ‘auto’ wordt ook wel tweewieler of fiets genoemd. Ik heb er 2 grote fietstassen op zitten die ik eens in de maand omkeer om het zand en losse troep te verwijderen.
  Eens in het jaar krijgt mijn fiets een grote beurt bij de fietsenmaker en kan mijn stalen ros er weer tegen om ruim 4500 km op de weg te zijn.

 2. Het zal me worst wezen hoe de buitenkant van mijn auto eruit ziet. Daar doe ik helemaal niks aan. Als het té erg wordt wast mijn man hem, of neemt hem mee naar de wasstraat.
  De binnenkant is echter geen vuilnisbak. Aan mijn versnellingspook heb ik een plastic zak hangen en daar kan ik onderweg alles aan afval in kwijt, zowel van mijzelf als van de rommelkontjes op de achterbank. Bevalt mij prima!

  1. Dat vind ik een slimme truc! Ik heb die ook wel eens gelezen: houd altijd een plastic zak paraat in je auto voor verloren momenten. Als je dan ergens zit te wachten doe je alle troep ondertussen in die plastic zak.

 3. Ha grappig hier andersom hoor, mijn man heeft de rommel auto en mijnes is vrij netjes en opgeruimd, maar daar moet bij gezegd worden dat mijn man hem dagelijks moet gebruiken voor woon-werk verkeer en ik mijnes soms dagen niet gebruik :-)

 4. Ik vind auto wassen verschrikkelijk, dus ga elke maand ofzo wel door de wasstraat. Maar de binnenkant… Het is geen zwijnenstal, want ik ga wel netjes om met m’n auto, maar als je ‘m niet met enige regelmaat van binnen uitmest, dan ontkom je niet aan blaadjes, zand, haar, enzovoorts. Als het écht te erg wordt, dan pak ik het wel even aan, maar dat is meestal pas op het moment dat ik denk dat ik eigenlijk niemand meer mee kan nemen in de auto, omdat ik me dan kapot schaam…

  1. Onze auto wordt eigenlijk zelden tot nooit aan de buitenkant gewassen. Maar zeker als het veel regent voelt dat ook vrij zinloos, omdat we vaak door een zandweg moeten rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.