Goedkoper uit als lid van een shopping club

shopping club

Herinner je je nog de winkelketen Boek en plaat, nu bekend Eci? Dat was een winkel met een catalogus waaruit je boeken kon bestellen. Als lid was je goedkoper uit, dan als een willekeurige andere klant.

Een dergelijk principe passen nu ook diverse andere winkels toe. Zoals de H&M, maar ook online winkels als Zalando.

Dit concept wordt ook wel shopping club genoemd. Het idee komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Daar begonnen ze in 2001 in met zogenoemde Ventes Privées.

Shopping club: wat is het?

Een shopping club is een online verkoopplatform waar tijdelijke verkoopacties van verschillende merken worden gehouden tegen flinke kortingen.

Het leuke is dat de kortingen die ze aanbieden niet kinderachtig zijn. Je hebt het al gauw over 75% korting. De kenmerken van een shopping club zijn:

 1. Grote kortingen, denk aan 75%
 2. De aanbieding is maar korte tijd beschikbaar
 3. Je moet je eenmalig registreren als lid
 4. Alleen leden kunnen de koopjes bekijken en kopen

Zalando Lounge shopping club

Zoals ik al zei heeft ook Zalando een shopping club: Zalando Lounge. Registratie is gratis, dus ik besloot een kijkje te nemen. En eerlijk is eerlijk, ik was prettig verrast door de kortingen. Want die zijn echt flink hoog. Neem bijvoorbeeld deze galajurk die van 299,- is afgeprijsd naar 75,-:

gala jurk

Op vrijdag 23 december is er kerstbal van dansles, en ik begin gewoon te overwegen om misschien toch een mooie nieuwe jurk aan te schaffen voor het kerstbal. Normaliter koop ik eigenlijk nooit gelegenheidskleding. Dat vind ik meestal zonde van het geld. De jurk die ik voor de bruiloft van mijn jongste zus aanschafte, kan ik bijvoorbeeld ook prima in het dagelijks leven aan.

Maar het heeft natuurlijk ook wel iets om op het kerstbal mezelf om te toveren van alledaagse Assepoester in een Assepoester met een mooie baljurk. Deze vond ik bijvoorbeeld ook best mooi, maar is denk te lang voor mijn 1m70:

jurk
van 199,- naar 99,-

Deze cocktailjurk is dan weer praktischer en vind ik ook leuk:

cocktail jurk
van 199,- naar 149,-

Het handige is dat je ook kunt zoeken op materiaal. Dus ik koos natuurlijk jersey! Want dat is mijn favoriete type kleding. Maar daar hadden ze minder jurken in mijn smaak. Hoogstens deze:

jersey jurk
Van 299,- naar 219,-

Maar goed, dat vind ik toch echt te duur voor één avondje dragen. Bovendien voel ik me dan waarschijnlijk net een karakter uit de serie Dynasty.

Welke kerststijl past bij jou: doe de test!

Op de pagina van Zalando Lounge  hebben ze ook een magazine. Daar vind je allerlei informatieve artikelen en tips. Erg passend voor de tijd van het jaar vond ik een artikel met daarin een test getiteld: ‘Welke kerststijl past bij jou?’

Ik heb de test gedaan, en met hartjes mijn keuzes aangegeven.

kerstdecoratie

Volgens deze test is mijn  stijl als het om kerst gaat ‘speels’. Ik denk dat dit wel klopt. Minimalistisch en modern ben ik in ieder geval helemaal niet als het om kerstversieringen gaat.

Doe ook deze test om te bepalen wat jouw smaak is als het om kerstversiering gaat!

Wat kun je verder nog kopen op Zalando Lounge?

Behalve kleding kun je ook allerlei andere dingen kopen op Zalando Lounge. Denk aan schoenen, koffers, tassen, sjaals, mutsen, sportkleding, horloges etc. De producten zijn in de regel geordend op mérk. (Zie ook de afbeelding bovenin deze post.)

Conclusie over shopping clubs

Shopping clubs zijn speciale afdelingen van winkels of webshops waar je met grote korting dingen kunt kopen. Je moet daarvoor wel lid worden, maar dat is in de regel gratis. In ruil daarvoor krijg je toegang tot de aanbiedingen. Kenmerkend voor shopping clubs is dat de aanbiedingen maar kort beschikbaar zijn.

Dat is dan weer anders dan de voordeeltjes die je krijg als bijvoorbeeld lid van de ANWB bij Eci of met een bioscoopabonnement.

Kende jij het concept van shopping clubs? Waarvan ben jij lid geworden, om zo korting te krijgen?

 

Similar Posts

14 Comments

  1. Ja 75% korting is de moeite inderdaad. 30% vind ik bijvoorbeeld altijd best weinig, 50% wordt al leuker, maar bij 75% wordt het pas echt leuk. En dan ook nog met kassakorting graag : )

 1. Ik ben juist gestopt met me aanmelden bij zulke clubs en sites Al die reclame die je dan krijgt van flink afgeprijsde spullen brachten me steeds aan het twijfelen, en soms ging ik er ook nog op in en dat terwijl ik het eigenlijk echt niet nodig heb. Nu geen verleiding meer en dus vaak bewuster koop gedrag.

  1. Dat heb je goed gedaan dan Adrienne. Als je je valkuilen kent, kun je ze omzeilen! Zo ben ik zelf ook best gevoelig voor de folders van de Hema en de Blokker. Op het platteland worden die niet bezorgd, en dat helpt enorm merk ik.

 2. Ik ken de ECI club nog. Als je geen maandelijkse keuze maakte kreeg je zomaar iets toegestuurd. En ermee stoppen was een crime.
  Ik neem aan dat dit met de nu geldende regels en een bedrijf als Zalando heel anders werkt. Ik kende het niet, maar het is zeker de moeite waard om eens te kijken.

 3. Ik heb alles wat ik wil hebben, en kan niets meer bedenken voor Kerst…. Dus ik zou van geen enkele club lid willen worden.
  Dat heet tevreden; en dat schijnt heel rijk te zijn.

  Theoretisch zou ik nog basic zwarte merino shirtjes (liefst van icebreaker) willen. Maar die zie ik nergens en nooit in de aanbieding. Dus ik slijt eerst mijn huidige voorraad wel op.

 4. Ik kende het nog niet. ECI vroeger wel, maar om eerlijk te zijn, vond ik het wat opdringerig dat ik elke maand moést kopen, zeker omdat bleek dat ze niet echt mijn leesstijl aanboden. Is er bijbij deze clubs ook een aankoopverplichting?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.