Empty Nest gevoel

empty nest

Soms kom je van die uitspraken tegen, die je bijblijven.

Zoals deze van Saskia Noort:

‘Ik herinner me hoe ik me ergerde aan mensen die me op het hart drukten ervan te genieten nu ze nog zo klein waren. Ik snap die mensen nu. Ik overweeg die mensen een bericht te sturen.

Ik zeg tegen kennissen met baby’s en peuters dat ze ervan moeten genieten omdat het zo voorbij is. Ik lees de ergernis in hun ogen.’

(Saskia Noort, oktober 2017)

Hij doet me glimlachen! Dankjewel Saskia Noort : )

Mijn eigen ervaringen met een leger wordend nest vind je hier.

Heb jij een uitspraak/gezegde waar je vaak aan terug moet denken? Welke? Vertel het in de comments!

Similar Posts

11 Comments

 1. Heel veel clichés wat betreft kinderen zijn waar, merk ook ik in de loop van de jaren . Helaas en eigenlijk ook weer mooi. We zijn allemaal uniek maar toch ook heel erg hetzelfde. (Of zoiets dan).

 2. Een uitspraak van mijn moeder:
  Als de kinderen klein zijn leer je ze spreken. Als ze groot zijn leren ze je zwijgen.

   1. Dat zegt ze ook! Als ze groot zijn leren ze je zwijgen
    Mooie uitspraak.
    Ik heb meteen een empty nest dadelijk, ik heb r maar 1

 3. Mijn moeder zei vroeger altijd: “Van het concert des levens krijgt niemand een program” ik vond dat altijd vreselijk als ze dat weer zei, maar nu ik zelf 65 ben denk ik daar nog wel eens over na, gelukkig maar dat je niet alles van te voren weet, ik raad mensen wel altijd aan om van elke dag te genieten, mijn man kreeg de diagnose uitgezaaide longkanker en was binnen 5 maanden dood, wat ben ik blij dat we 42 jaar elke dag van elkaar genoten hebben.

 4. Mijn moeder zei altijd over kinderen als ze klein zijn kun je ze wel opvreten, als ze groot zijn heb je spijt dat je het niet hebt gedaan. Blijft mij altijd bij op van die momenten haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.