Breaking Bad het vervolg: El Camino

el camino

Nadat ik alle 5 seizoenen van Breaking Bad opnieuw had gekeken, hoorde ik van mijn middelste zoon dat er een vervolg is op Breaking Bad: El Camino.

Omdat ik eigenlijk nog geen afscheid wilde nemen van de karakters uit Breaking Bad besloot ik de film te kijken.

Hieronder mijn review van deze film.

Breaking Bad het vervolg: El Camino

El Camino begint keurig waar de laatste aflevering van Breaking Bad eindigde. Met de ontsnapping van Jesse Pinkman. Walter White is (helaas) dood.

Waar gaat El Camino over?

Maar als je me nou vraagt: ‘Waar gaat El Camino over?’ dan zou ik denk ik zeggen: ‘Vooral over hoe Jesse Pinkman ontsnapt…’ En eerlijk gezegd vind ik dat niet een bijster interessante verhaallijn. Iets te veel actie, en te weinig ontwikkeling van karakters voor mijn smaak.

En het waren nou juist de ontwikkelingen die de personages in Breaking Bad doormaakten die ik zo geweldig vind!

Jesse’s ontsnapping

Maar goed, El Camino gaat dus over Jesse. Hij wordt gezocht door de politie. Daarom wil hij gebruik maken van de services van de meneer die ook stofzuigers verkoopt, en die mensen laat verdwijnen. Deze man helpt je om van de aardbodem te verdwijnen, en elders met een nieuwe identiteit een compleet nieuw leven te starten.

Die meneer kost geld.

Heel veel geld.

Het is net Expeditie Robinson

Jesse gaat in El Camino op zoek naar het geld van die enge psychopaat Todd, en vindt dat ook. Maar vervolgens pakken twee ex handlangers van Todd een groot deel van het geld weer af. Daardoor komt hij 1800 dollar tekort.

Dus die moet hij alsnog ergens vandaan toveren.

Jesse gaat naar de twee handlangers, om daar het ontbrekende bedrag te halen.

Dit deel van El Camino deed me denken aan Expeditie Robinson. Daar moeten deelnemers ook altijd een hele reeks taken uitvoeren, die allemaal in elkaar grijpen, en eindeloos veel gedoe zijn en ingewikkeld.

Is de film El Camino de moeite waard?

Is El Camino de moeite van het kijken waard? Tsja, ik vond de serie Breaking Bad echt veel beter. Maar ik vond het toch ook wel fijn om te zien hoe het verder ging met Jesse. Bovendien is er een flashback van Jesse met Walter White, die ik mooi vond om te zien.

Maar als je Breaking Bad nooit hebt gezien, dan vind ik El Camino gewoon een saaie actiefilm.

Jesse en psychopaat Todd

Daarnaast krijg je meer te zien over Jesse’s relatie met de enge Todd die echt een enorme, vriendelijke en daardoor extra enge, psychopaat blijkt te zijn.  Helaas krijg je Skyler en Marie niet te zien. Ik was wel benieuwd hoe het met hen was.

Dus al met al is El Camino wel leuk als je nog niet klaar bent om helemaal afscheid te nemen van Breaking Bad. Maar het is veel meer een actiefilm vind ik, terwijl Breaking Bad juist psychologisch heel interessant was.

Op IMDb krijgt het vervolg op Breaking Bad een 7,3. Met dat cijfer ben ik het wel eens. Meer dan een 7 vind ik het ook niet. Ter vergelijking: de serie Breaking Bad krijgt een terechte 9,3 op IMDb.

Trailer

Praktische informatie over het vervolg op Breaking Bad

El Camino is te zien op Netflix! De dvd is te koop voor 13,99 op bol.com maar ik vind deze film dat geld niet waard. Maar ze hebben de dvd ook bij mij in de bibliotheek.

Dus als je deze film graag wilt zien, en geen Netflix hebt, kijk dan eens bij je lokale bibliotheek. Grote kans dat je daar de dvd kunt lenen. Ze hebben daar overigens ook de serie Breaking Bad op dvd.

el camino

Wat vind jij van de serie Breaking Bad?

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik heb de serie helemaal afgezien, dus ik vond hem zeker de moeite waard. Maar nadat Breaking Bad gemaakt was, is er nog een Prequel gemaakt genaamd Better Call Saul. Deze serie (bestaande uit weer meerdere series) is nog veel beter dan Breaking Bad! De VPRO classificeerde hem al groeidiamant en daar ben ik het geheel en al mee eens! Googl maar eens op de review en ga hem daarna kijken, van harte aanbevolen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.