Broekrok

broekrok
Een knappe die er goed uit ziet in deze léren broekrok

Is het een broek? Neeeee!
Is het een rok? Neeee!
Het is een Broekrok!

Ik groeide op in de jaren zeventig. En ik herinner me dat mijn moeder er eentje droeg.  Een broekrok! Hij was van blauwe spijkerstof. En ik vond hem afschuwelijk.

Broekrok: wel heel praktisch!

Maar ik geloof dat mijn moeder hem erg leuk vond. En bovendien erg handig. Want zo'n broekrok waait bijvoorbeeld niet ineens omhoog. En als je uit een lage auto stapt, hoef je niet bang te zijn dat iedereen je ondergoed kan zien. Haar vriendinnen droegen ze ook.

Nu schijnt dit vreselijke kledingstuk weer in de mode te zijn. Ik las het in één of ander tijdschrift. Alleen wordt hij nu Culotte genoemd.

Ik vraag me af wie dit kledingstuk dragen. Mensen die van rokken houden? Of mensen die juist van broeken houden?

Wat zijn jouw gedachtes over dit praktische kledingstuk?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

  1. Een broekrok is helemaal niets voor mij mode of niet. Mijn moeder denkt er overigens hetzelfde over en ook in de jaren 70 droeg ze korte rokjes met hoge hakken. Ik ben meer van de (spijker)broek en af een toe een rokje als het bloedheet is.
    llse

  2. Ik heb vroeger (eind jaren 60) ook 'n broekrok gehad. Vond het wel prettig dragen, het was winter en dan hoefde je geen panty of maillot aan!

  3. weet nog dat mijn ex schoonmoeder ze droeg, zij was aan de magere kant en ik vond die broekrokken echt vreselijk staan, van die rare wijde veel te lange modellen , bij mijn ex schoonmoeder kwamen er dan 2 van die magere benen onderuit , waardoor ze totaal geen figuur meer had, ik heb wel eens geprobeerd haar in een broek te krijgen of in ieder geval een goedpassende rok, maar mijn ex schoonvader riep altijd nee hoor Bep je ziet er mooi uit in een broekrok en tja wat hij riep was wat telde. zal ze zelf nooit dragen.

  4. Ik zag gisteren een dame in een prachtig sjieke broekrok, maar misschien was het wel een broek met hele wijde pijpen. Toen ze voor me stond bij de kassa leek het een lange rok en toen ze wegliep zag ik dat een een broek was. Stond haar geweldig!

  5. oh ik heb ook maar zat broekrokken gehad al kind. Ik vond het lekker zitten. Nu heb ik ze niet meer. Ik weet niet of ik ze nog wil. Nooit over nagedacht.
    Maar ik denk het niet. Mijn dochters zullen het denk ik afkeuren ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.