Reacties

Beer is ziek — 15 reacties

 1. Oh help dit hoor ik wel vaker van mannen ja...
  Mijn Farmer valt best mee, moet ik zeggen.
  Pas had onze jongste een tijdje gewerkt over ziek zijn. Zou dit boekje goed bij gepast hebben. Hij nam wel andere mee naar huis, ook leuke. Voorlezen is echt erg leuk.

 2. Ziek of niet ziek manlief hier gaat gewoon door. Gaat naar zijn werk als hij ziek is, maar gaat wel vroeger op bed.
  Soms was ik blij als hij koorts had want dan bleef hij tenminste thuis als hij griep had en ik het niet verantwoord vond dat hij naar zijn werk ging.
  Manlief komt uit een boerenfamilie en als boer kun je je niet permitteren om ziek te zijn, de koeien moesten immers gemolken worden. Hij heeft dit dus van huis uit mee gekregen.

  Groetjes, VeggieMo

  • Een ander boekje over een beer heb ik heel veel voorgelezen toen mijn zoons klein waren.
   Dat is 'Lekker sliepe lytse bear'. Dat is een Fries boekje. Het is er ook in het Nederlands, maar die vond ik lang zo lief/leuk/knus niet.
   Destijds verstonden onze jongens nog Fries. Daar is nu niet veel meer van over omdat we al zo lang uit Friesland weg zijn.
   Ik versta nog wel Fries, praten kon ik het maar een klein beetje. Net genoeg om voor te lezen ;-P

  • Dat klinkt leuk! Ik kon vroeger ook prima 'plat' praten, maar ben het verleerd ook al woon ik nu weer op dezelfde plak. Verstaan doe ik het nog wel.

 3. hahaha wat een herkenning. Gelukkig is mijn man afgelopen 20 jaar maar 1 of 2 keer echt ziek geweest. Dus ik heb geen klagen.

 4. (..even afkloppen...) We zijn 41 jaar getrouwd en alleen nadat mijn man zich liet steriliseren is hij 1 1/2 dag thuis gebleven van zijn werk

 5. Las onlangs (maar waar ook weer) dat mannen objectief gezien niet meer klagen maar dat vrouwen veel gevoeliger zijn voor de stemming van anderen. Ik vond daar wel wat inzitten. Hoewel teveel gevoel voor drama hier ook een van de bijverschijnselen is als de manlief eens verkouden is.

 6. Gewoon in de Zuster Klivia-stand gaan als ie ziek is. Drinken en boterhammen brengen, geregeld aan z'n voorhoofd voelen, over z'n bol aaien en "arme schat", etc. zeggen. Heel serieus nemen.
  Als ie teveel zeurt of klaagt en je tenen staan krom in je schoenen; gezicht strak houden en bezorgd zeggen "Ik denk dat je beter nog wat kan rusten schat, ik ga je nu met rust laten" en dan maken dat je wegkomt.
  Als ie echt veel teveel klaagt en overdrijft, zelf bezorgd voorstellen dat je echt de dokter gaat bellen of laten komen als het zo door gaat(slimme mannen weten dat de dokter wel eens zou kunnen zeggen dat het wel meevalt, dat wil ie ook niet).
  Als hij zich als een kind gedraagd, kan ie het krijgen, dan ga je in de overbezorgde en betuttelende mode over. Dat is ie ook zo beu.
  Works for me! Resultaat: minder gezeur en geklaag, waardering, bedankjes en een hele kleine kans dat je zelf niet uitgedroogd op bed komt te liggen als je zelf ziek bent omdat goed voorbeeld doet volgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder