Reacties

Anoniem bloggen — 29 reacties

 1. Voor mij maakt het niet uit of een blogger al dan niet anoniem is. De blogger zelf kiest er voor anoniem te zijn voor zijn of haar redenen. Toch weet ik van dergelijke bloggers dat het erg moeilijk is om anoniem te blijven. Door bepaalde details prijs te geven verraden ze zich dikwijls. Daarom dat ze uiteindelijk overschakelen op privé blogs.

 2. Tja, mijn anonimiteit is vooral een keuze om niet gevonden te kunnen worden door mijn werkgever en door collega's. Verder kan 't me namelijk eigenlijk niet schelen als iedereen zou weten welk gezicht er achter mijn blog zit...

 3. Ik log niet anoniem, maar kan en durf ook echt niet alles te zeggen.
  Ik zou willen dat (een paar mensen die ik de link van mijn site heb gegeven kan blokkeren.

  • Je moet inderdaad altijd voorzichtig zijn wat je zegt op het internet. Als blogger heb je toch een zekere kwetsbaarheid.

   Wat betreft mensen blokkeren: op wordpress.org blogs kun je een ip-adres blokkeren. Wellicht kan dit ook bij een wordpress.com blog.

 4. Anoniem bloggen kan wel prettig zijn voor sommige mensen. Ligt er misschien ook wel aan waar je over blogt.

  Love As always
  Di mario

 5. Ik blog niet anoniem en ga dat ook niet doen. Degene die komt mag lezen en commentaar geven. Met een eigen site kan ik wel iedereen blokkeren, maar heb dat nog nooit gedaan.

 6. Ik blog graag anoniem en zonder profiel foto .Toen ik heel openbaar blogde en met mijn profiel foto heb ik er veel ellende van ervaren .Uitgescholden bedreigd ,smerige berichten noem maar op .Ik heb maanden over mijn schouder gekeken omdat een van de twee twee mannen pertinent contact wilde terwijl ze wisten dat ik getrouwd was .De een woonde niet ver bij mij vandaan en geloof me dat is echt heel eng .De andere was een oude man die zwaar verliefd op mij was blijkbaar en zijn gedrag was echt verschrikkelijk .Mijn man heeft de oude man aangesproken om dit te stoppen .Maar ik heb wel destijds mijn mooie blog verwijderd omdat het te veel werd .En voor de goede orde ik was toen al 57 jaar dus geen mooie jonge meid !
  Elisabeth

  • Oh wat akelig Elisabeth! Het lijkt me bedreigend en angstig om zoiets mee te maken. Ik kan me heel goed voorstellen dat je na zoiets liever anoniem blogt.

 7. Natuurlijk vind het prima. Ik controleer wel of mensen onder verschillende pseudoniemen reageren. Soms pas ik het aan of vraag ik wat het gewenste pseudoniem moet zijn.

  • Ik was het overigens ook gewend van de 27mc, de voorloper van Façebook en Whatsapp. Daarbij wist ik van meet af aan dat alles wat je op het internet zet er voor altijd vindbaar blijft. Zo kan ik m'n oude Myweb-website uit 2001 nog altijd bekijken, ook al is die server meer dan 15 jaar opgeheven.

 8. Hahaha, die foto! Geweldig.
  Ik hoop dat ik anoniem blog. Maar je weet het natuurlijk nooit zeker wie er allemaal meeleest, vandaar dat een aantal logjes achter wachtwoorden staat.

 9. Ik blog heel bewust anoniem, heb daar een tijdje geleden al eens een blog over geschreven: https:// dewereld volgenspolly. home.blog/2019/04/20/ anoniem-bloggen/

 10. Ik blog niet anoniem.Heb er wel eens over gedacht, maar had daar dan heel lang geleden mee moeten beginnen.
  Nu is het inderdaad wel eens slikken en niet het achterste van je tong laten zien.

 11. Hoi Nicole,

  anoniem bloggen?
  Geen idee hoe je dat zou moeten doen.
  Ik blog als mezelf met m'n eigen verhaaltjes en (meestal) m'n eigen foto's...

  Groetjes!
  Marlou

  .

 12. Ik blog ook niet anoniem. Mij maakt het niks uit dat mensen weten wie ik ben. Ik plaats alleen nooit foto's of gebeurtenissen van/met andere mensen zonder om hun toestemming te vragen. Maar het maakt me niet uit als andere mensen wel anoniem bloggen. Dat moet iedereen zelf beslissen.

  • Met foto's van andere mensen ben ik ook altijd zeer voorzichtig. Meestal 'blur' ik dan hun gezichten in de foto zodat ze onherkenbaar zijn.

 13. Hehe, jij bent ook zo grappig. Met je emmer :D

  Met een paar ook bloggende vriendinnen hadden we op facebook eens binnen tien minuten een 'anoniem' bloggende blogger achterhaald. Haar echte naam, adres, alles toen ze schreef dat haar huis te koop was op funda. Gewoon, voor de eer want wat kon ons het schelen wie ze is maar het was wel frappant.

  Je weet niet meteen wie iemand is maar met een foto weet je dat ook nog niet. Ik denk altijd maar dat ik wat ik zeg, tegen iedereen moet durven zeggen in het echt.

  • Zo zie je maar weer inderdaad. Ik denk dat als je echt anoniem wilt blijven je ook niet op social media moet gaan.

   Goed uitgangspunt trouwens: alleen dingen schrijven die je ook in het echt durft te zeggen : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder