Is bloggen bullshit?

bloggen

Niets zo goed voor een zingevingscrisis als een verontrustende documentaire of boek. Mijn kinderen kennen me al, en roepen als ik mij gezorgd begin te uiten: 'Heb je weer een boek gelezen mama?'!

In dit geval was het de documentaire Bullshit Jobs die mij tot nadenken stemde.

Want hoe zinvol is eigenlijk bloggen?!

Is bloggen bullshit? Of toch niet?

Een zogenoemd vitaal beroep is het in ieder geval niet. Dus wat draagt het dan wel bij aan de maatschappij? Of is het ontmoedigende antwoord: 'Niets'?

Op mijn blog over bloggen schreef ik er een post over.

Lees ook: Je doet het toch wel gratis?

Wat is voor jou de zin en/of onzin van bloggen en blogs?

Similar Posts

21 Comments

 1. Nee hoor, zo zie ik het niet.
  Voor mij al ruim 15 jaar plezier.
  Een soort dagboek met veel herinneringen.
  Daarnaast heel waardevolle blog vrienden en dinnen gekregen. Hans

 2. je moet het zien als kennis en ervaringen delen,en dat is geen bullshit,je leert er juist wat van in sommige gevallen. en je gaat een andere kijk krijgen op bepaalde dingen,,hoe anderen het zien.

 3. Het geeft me al ruim 12 jaar plezier, dus onzin vind ik het zeker niet. Ook heb ik super fijne contacten opgedaan hierdoor en ook zeker mezelf ontwikkeld in de loop der jaren.

 4. Ik lees graag blog en leer van sommige, zie dat we niet allemaal hetzelfde zijn en denken, ik lach erom soms ontroert het. Kortom ik ben blij met bloggers.

 5. Ik blog al meer dan 20 jaar. Voor mij is het een dagboek en zijn het gewoon sociale contacten waar je een band mee opbouwt. Veel ken ik er ook persoonlijk.

 6. Ik doe het als hobby en voor mijn plezier. Altijd leuk ook om voor jezelf een naslagwerk te hebben. En leuke contacten te leggen. Zowel met bedrijven als met andere bloggers

 7. Het is maar net hoe je het bekijkt denk ik. Voor mij is het bloggen in ieder geval zinvol omdat ik er veel plezier aan beleef en er blij van word. Mijn blogs dragen echter verder niet heel veel bij aan de maatschappij of zoiets.

 8. Tja, smaken verschillen. De een houdt van dammen, de ander van bloggen. Ik vind het gewoon een leuke hobby. En jij verdient er zelfs geld mee (toch?). Dan is helemaal een serieuze zaak.

 9. Ik blog zelf niet maar ik volg een aantal blogs. En daar ben ik blij mee. Ik word door de bloggers die ik volg geïnspireerd bij mijn dagelijks leven: opvoeden van kinderen, het huishouden, doen van de was, tuinieren, omgaan met geld, omgaan met problemen.... etc.

  Dus wat mij betreft doen bloggers heel goed werk!! En ik vind jouw blog echt heel leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.