Waarom ik graag naar de radio luister op zwarte zaterdag

vintage retro radio an antique preview

Het is vandaag weer zwarte zaterdag.

Zwarte zaterdag is de zaterdag die berucht is vanwege de vreselijke drukte op de wegen, omdat iedereen die dag tegelijkertijd op vakantie gaat. Elk jaar wordt dan ook geadviseerd om later te vertrekken, maar elk jaar denken blijkbaar de meeste mensen:

‘Laat ánderen dat maar doen, dan gaan wij gewoon lekker vroeg.’

Ook dit jaar is het weer ouderwets druk, ondanks de coronacrisis.

Ramptoerisme vanuit huis: files luisteren

Hoe dan ook, op zwarte zaterdag luister ik graag naar de radio en de berichten over de vele, en bovenal lange files. Ook kijk ik ‘s avonds graag het journaal met beelden van de drukte.

En dan denk ik aan Godfried Bomans die dankbaar verzuchtte:

‘En gij zijt daar niet bij.’

Hoe ziet jouw vakantie er dit jaar uit?

Similar Posts

17 Comments

 1. We hebben de vakantie er net op zitten. Mijn man kon maar twee weken vrij krijgen en we hebben besloten niet weg te gaan. Uiteindelijk werd t een paar keer uit eten en een dag Petten. We hebben voornamelijk onthaast. Waren allebei gestressed tot op t bot dus deze vakantie niks geen verplichte dingen.

 2. Gewoon lekker thuis, met misschien eens een keer naar het strand of een park of de duinen.
  Een lange rit is al niet mijn ding en zéker niet in het hoogseizoen.

 3. Thuisblijven en zeker niet in de file staan.
  Hoewel, we gaan wel een paar dagen naar “Ons” huisje aan de Plas bij Reeuwijkse vriendjes.

 4. Hahahaha, een heerlijke vorm van leedvermaak. Ik ben blij dat ik er vandaag niet tussen heb gestaan. Mijn vakantie is thuis. En ik vind ‘t helemaal prima. Overigens zou ik, áls ik weg zou gaan, gewoon maandag of zo vertrekken. Laat de rest mooi in de file staan, maar ik doe niet mee.

 5. Ik ben eergisteren teruggekomen uit Zuid-Frankrijk. Heerlijk twee weken in de zon gezeten. Heenreis geen files. Terugreis wat vertraging door werkzaamheden rond Parijs. Daardoor wél de Eifeltoren en de Sacre Coeur gezien :)

  We reizen overigens nooit in het weekend. Daarmee voorkomen we altijd een hoop ellende.

  Twee jaar geleden moesten we vanwege familieomstandigheden op een zaterdag terugreizen uit Zuid-Frankrijk. Het was geen zwarte maar toch zeker een diep rode zaterdag! Het was het jaar waarin de Franse boeren de Nederlandse boeren lieten zien hoe je vakkundig snelwegen blokkeert. We hielden er dus rekening mee dat we in lange files zouden komen te staan. Maar niets van dat alles! File noch boeren tegengekomen. Het moest zo zijn.

  1. Wat mooi en bijzonder, dat je op die dag nergens last van had Chris. Zeker omdat de aanleiding als ik het goed begrijp een nare was! Dan kun je onderweg wel wat meevallers gebruiken inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.