Reacties

Vrouwen en hun tas — 16 reacties

 1. Mijn tas moet groot zijn, noem het altijd mijn hutkoffer. Er moet een lang hengsel aan zittn want ik draag mijn tas over mijn hoofd/schouder. Geen glimmende spijkertjes etc daar houd ik niet van. En verder heb ik eigenlijk dezelfde soort tassen als jij. Van die drukke ik noem het maar even Oilily stijl tassen, neutrale leren tassen en tassen van stevig katoen in aardetinten. Ik koop mijn tassen op de markt/kringloop/v&d en Esprit en dan eigenlijk altijd in de uitverkoop.

  Groetjes Isabelle

 2. Hengsels moeten lang genoeg zijn om over de schouder te dragen (en dan tas onder de oksel te klemmen). Niet te groot, ivm te veel meenemen (ervaringsgegeven). Vakje met rits binnenin voor fietssleutel en GSM.
  Heb een bruine en een zwart leren voor nette gelegenheden, en een bloemetjes voor zomeruitstapjes. Maar in de praktijk hevel ik mijn portemonnee en sleutels van mijn laptoptas op werkdagen, naar mijn boodschappentas op thuisdagen. In beide exemplaren heb ik trouwens ook een opvouwtas voor onverwacht tasje nodig.
  En ga ik wandelen, dan prop ik dat in mijn jaszak incl opvouwtasje voor onverwachte vondsten...
  Hartelijke groet, Loonlijstmama

 3. Mijn belangrijkste eis is: ze moeten mooi zijn. Ik heb wel een zwak voor tassen, maar meestal liggen ze vanwege de prijs toch ver uit mijn bereik. Ik heb er nu 2 waar ik (vind ik) echt mee voor de dag kan komen, en 1 daarvan gebruik ik eigenlijk bijna continu.

 4. Meestal koop ik een tas en doe er lang mee, zelfde wensen als jij wat vakken betreft. Een nadeel vind ik bij het switchen van tassen het overpakken van de spullen en eigenlijk wilde ik een soort "binnentas" om gewoon over te zetten naar de "tas van de dag". Zelf bedacht systeem. Toen ik dat van de week aan collega vertelde, kwam ze de volgende dag al aan met het folder van Kruidvat. Een binnentas! Voor maar 4,95. Ik koop hem niet, want volgens mij moet het zelf te maken zijn.. maar het was wel wat ik bedoelde!

 5. Die van de Hema is echt mooi, heb ik ook nog over getwijfeld (al een jaar of drie geleden volgens mij?). Jammer dat ie wat tegenvalt.

  Heb 2 tassen, een iets grotere zwarte met wat vakjes en een gemaakt van een oud tapijt van mijn oma. Die is alleen niet zo practisch omdat hij niet dicht kan.

 6. Ik gebruik al jaren een legergroene schoudertas van Henk ten Hoor, was maar 12 euro maar superpraktisch en de stijl past bij mij. Binnenvakje voor nagelknippertje en een camouflagestift en spiegeltje. Verder het liefst 2 binnenvakken, en een ritsvakje.
  Ik heb ook wel oililytassen gehad maar ze zijn me iets te druk en te bloemig. Nu heb ik zelf weer eens een tas gemaakt, helaas zonder vakken.
  Schouderband is een pré, ik ben geen handtassentype.

 7. Groot, stevig maar ook mooi, goed materiaal, met vakjes en ritsen. Ik 'hang' erg aan mijn tassen, ben ook ontzettend trouw: ik loop járen met dezelfde ... tassenmode heb ik lak aan

 8. Hoi
  Ik heb laatst een leuke geblokte luiertas bij de hema gekocht , ik ben zo in Love echt te gek zoveel ruimte ik ben zelf ook niet het type voor handtasjes die je de hele dag in de hand moet houden er past enkel een mobile in en portemonnee en als je geluk heb nog een sleutelbos ja doe mij maar ook zo'n ruime tas =)
  -------------------------------------------
  Och jee dus dat kan ik ook nog verwachten, ach je kunt moeilijk undercover stiekem erachter aan.
  Vandaag ging al iets makkelijker met buiten spelen al vloog ik wel naar buiten toen ie huilend naast zn fiets lag maar dat was een kwestie van weer op staan. Ik wens je heel veel suc6 als ze naar Frankrijk gaat ;)

  Groetjes Famke

 9. oh ik heb ook een zwak voor tassen, maar heb er altijd maar een. Issie af dan is het tijd voor een nieuwe( of tweedehandsie op mp want de tassen van pretty hot en tempting bv die ik erg mooi vind zijn nieuw erg duur)
  Ik hou van een lekker lang hengsel maar wel verstelbaar.liefste veel vakjes zodat alles een beetje ordelijk opgeruimd in mn tas zit.
  als ik boodschappen ga doen ga ik vaak alleen met een boodschappentas en mn portomonee.

 10. Eigenlijk gebruik ik nooit een tas omdat ik altijd bang ben voor diefstal. Heb nu wel een opgepimte voor wat boodschappen en nog een voor als ik weg ga. Moet inderdaad vakken hebben voor telefoon, beurs, kam en zakdoek en een lang hengsel en tweede hands.

 11. Ik heb verschillende tassen, maar gebruik steeds dezelfde. Een zwarte nepleren tas. Handig in gebruik. Ik heb ook echte leren tassen, maar die gebruik ik maar af en toe. Ik gooi er alles los in en ben ook steeds alles kwijt. Hij zit vol met bonnen, sleutels, telefoon en portemonnee. Vooral bonnen. Husband ligt in een deuk als hij nde inhoud van mijn tas ziet.

  Liefs Frederique

 12. Door mijn te dure smaak heb ik er niet veel, ik gebruik het meeste een oilcloth handtas van Cath Kidston, die heeft een vak met rits voor portemonnee én heeft aan de zijkanten plek voor mijn opvouwbare tasjes. Ik hou niet van sjouwen en hou mijn tas zo leeg mogelijk :-)
  Prettig weekend!

 13. Ik heb 4 tassen 3 flinke en 1 kleintje
  het kleintje gebruik ik op vakantie en als wanner he mij zo uitkomt dat ik weinig nodig denk te hebben. Deze is wit met een bloem op de voorkant die blauwe randen heeft. Dan heb ik deen bruine,zwarte en donkerblauwe tas. Deze zijn wat groter en draag ik of over de schouder of schuin.
  Zelf heb ik een toilettasje waar ik alles in bewaar wat ik in mijn tas wil hebben en dan mijn portomonnee en sleutels. Het toilettasje is dan ook gemakkelijk over te zetten van de ene tas naar de andere en ik heb dus altijd mijn belangrijkste spullen bij de hand! Het maakt mij qua vakjes niet echt uit als er maar een klein vakje voor de mobiel en een vakje op de voorkant van mijn tas zit voor de sleutels.
  groetjes Rebecca

 14. Ik had ook een zwak voor tassen. Grote, kleine heb er een heleboel.
  Maar sinds kort heb ik een rugzak gekocht en ik ben nu verslaafd!
  Geen pijn meer aan mijn schouder van de te zware tas, en er kan super veel in.

  Voor mij dus geen andere tas meer, misschien wel een andere leuke rugzak ;-)

  Groetjes Mariandel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder