Reacties

Welke culturele gewoonte vind jij mooi? — 13 reacties

  1. Ik sluit me bij je aan met betrekking tot jouw buigingen, Boeddhisten betuigen op die manier respect voor de ander. Namaste...

  2. In Japan is het een gewoonte om bij ietwat formele momenten (denk aan een tandartsbezoek, behandeling bij de kapper, een vergadering...) bij de aanvang iets uit te spreken dat je het beste kunt vertalen als 'zorg alstublieft goed voor mij'. Beide partijen doen dat (dus zowel kapper als klant). Ik vind het iets heel moois hebben

    • Dat vind ik ook heel mooi. Dat zie ik ook in Koreaanse drama's als iemand nieuw ergens komt werken. Dan zeggen ze ook iets in de sfeer van zorg alsjeblieft goed voor me.

  3. Maar verliezen zulke buigingen en uitspraken niet hun betekenis, omdat het een dagelijkse gewoonte is? Wij kennen dit niet dus vinden we het bijzonder. Ik vind het een mooie gewoonte om mensen een goed nieuw jaar te wensen. Dat zullen ze in alle landen wel doen trouwens.

  4. Ik moet denken aan het Sinterklaasfeest als culturele gewoonte. Misschien niet helemaal wat ze hier bedoelen, maar ik vind de gezelligheid rondom Sinterklaas altijd zó leuk. Hoogtepunt van het jaar bij ons thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder