Lincoln lawyer: huh?

MV5BYmE0YjNkZjUtZmM5YS00NTFlLWJjOWUtODFiNzkwM2Q3OWJhXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@. V1 1

Samen met mijn man keek ik de serie Lincoln Lawyer.

Zoals de naam al zegt gaat het over een advocaat.

Meestal kan ik advocatenseries wel waarderen, maar eerlijk gezegd vond ik aan Lincoln Lawyer weinig aan!

Niet alleen dat, de helft van de tijd snapte ik er niks van, want er werd voortdurend met namen gegooid, en die vergeet ik altijd.

Toch krijgt deze serie een hoge score op IMDb.

Dat roept bij mij de beklemmende vraag op: 'Ben ik te dom voor de serie Lincoln lawyer?'

Lincoln lawyer: waar gaat het over?

Hoofdpersoon van de serie Mickey Haller. Mickey Haller is hersteld na een zware periode waarin hij verslaafd was geraakt aan pijnstillers na een ongeluk. Op het moment dat wij hem als kijkertjes thuis leren kennen, is hij weer opgekrabbeld en en passant leer je het volgende over hem:

  • Hij is gescheiden van zijn vrouw (ook advocaat en gespeeld door Neve Campbell) en dochter, maar het is overduidelijk dat er nog gevoelens zijn tussen hem en zijn. Sterker nog, Mickey wil haar terug, maar zij houdt dat af.
  • Blijkbaar is hij na zijn scheiding van Neve Campbell opnieuw getrouwd én gescheiden, en die ex werkt nu voor hem als secretaresse of zo. Hun verhouding is prima.
  • Ex nummer twee krijgt een relatie met Mickey's vriend en privédetective, en dat vindt Mickey helemaal prima.
  • Mickey Haller heeft de bijnaam Lincoln Lawyer omdat hij zich altijd laat rondrijden in een Lincoln. Hij doet zijn werk meestal in een rijdende auto in plaats van kantoor.

Het verhaal

Ene Jerry wordt vermoord en laat Mickey zijn advocatenpraktijk na. Mickey krijgt dus een vliegende start. De belangrijkste zaak betreft een meneer die succesvolle games op de markt brengt. Deze wordt ervan beschuldigd dat hij zijn vrouw en minnaar heeft doodgeschoten.

Mickey 'erft' deze zaak van Jerry, en als kijker krijg je uitgebreid te zien hoe het selecteren van een jury in zijn werk gaat etc. Behalve die grote zaak zijn er nog een aantal kleinere zaken.

En dan is er ook nog Mickey's ex-vrouw, waar hij nog gevoelens voor heeft, die een hele ernstige zaak heeft.

Kortom: wat mij betreft té veel rechtszaken, en ik had geen idee wie wie was.

Lincoln Lawyer the movie in 2011

lincoln lawyer the movie

Voor deze saaie serie was er Lincoln Lawyer the movie! Ook nog eens met een veel leukere acteur: Matthew McConaughey. Wel krijgt deze een lager cijfer dan de serie: een 7,3 terwijl de serie beloond wordt met een 7,7.

Het verhaal is trouwens wel totaal anders, maar in beide series heeft Mickey dus een Lincoln.

Mijn conclusie over Lincoln Lawyer

Ondanks de beoordeling van 7,7 op IMDb vond ik Lincoln Lawyer 'niets aan'. De serie wordt zelfs niet gered door een mooie manier van filmen of sfeer. Mickey kon mij gewoon niet schelen, zijn ex-vrouw Neve Campbel vond ik irritant, en het verhaal in het algemeen weinig boeiend.

En had ik al gezegd dat er teveel verhaallijnen en personages in zitten?

Trailer seizoen 1 van Lincoln Lawyer

Wil je Lincoln Lawyer kijken?

Als je deze serie leuk vindt heb je geluk, want er is net een tweede seizoen uitgekomen, en een derde seizoen is aangekondigd. Overbodig wellicht om te vermelden dat ík die niet ga kijken. Maar voor wie wil:  je kunt de serie zien op Netflix.

Lincoln Lawyer the movie vind je trouwens ook op Netflix! Voor de filmversie kun je ook terecht bij Pathé thuis en Google Play. Of je koopt de filmversie op dvd.

Gebaseerd op de boeken van Michael Connelly

Overigens zijn de serie en de film geïnspireerd door de boeken van Michael Connelly. Die heeft een serie The Lincoln Lawyer. De titel die verwerkt werd tot seizoen 1 van de serie is The Brass verdict.

Screenshot 2023 09 11 at 12.40.12

Een veel leukere serie die zich afspeelt rondom rechtbanken is Jury Duty!

Wat vind jij van The Lincoln Lawyer? En heb je een favoriete advocatenserie? Ik was vroeger bijvoorbeeld op L.A. Law!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.