Reacties

Plofkip, Flopkip en Nieuwe Standaard Kip — 19 reacties

 1. Zelf eet ik helemaal geen vlees, maar wat eieren betreft ben ik heel stug: Enkel biologisch. Zelfs als ik eieren nodig heb en de bio-eitjes zijn op, dan koop ik of geen eieren of ik fiets naar een andere winkel. Ik kan het niet verkroppen dat mensen om een paar centen minder uit te geven lak hebben aan de manier waarop er met dieren omgegaan wordt. Ik vind het echt een schande. Maar het lijkt erop dat het steeds ietsje beter gaat in Nederland.

 2. Zelf eten we die enkele keer bio-kip. Maar bij de jumbo hier zijn vier soorten kip. Dat is toch teveel keuze voor iemand,die snel boodschappen doet.

 3. Als k vlees eet is het bio. Dan weet ik zeker dat de dieren een goed leven gehad hebben en dat er geen antibiotica in het vlees zit, wat met een antibiotica allergie wel erg fijn is.

 4. Ik heb 3 best wel grote Lidl's in de buurt waar ik regelmatig kom maar ik heb er nog nooit biologische kip gezien, zelfs geen scharrelkip. Het enige wat ze hebben aan biologisch vlees is rundergehakt die neem ik dan ook altijd mee.
  Dus koop ik mijn biologische kip maar bij de appie. Ik moet maar eens uit gaan zoeken of er online winkels zijn die biologisch vlees voor een redelijke prijs verkopen en ook nog gratis verzenden, anders wordt het nog erg duur. Gr. Leontine

 5. Lidl verkoopt geen biologische kip. Ik koop altijd scharrelkip met 2 beter leven sterren bij een andere super. Ik zou het liefst biologische kip kopen, maar die vind ik wel heel erg duur. Verder eten we weinig vlees. Biologisch rundergehakt en soms biologische ham.

 6. wij eten hier veganistisch dus zeker nooit kip. Ik word zo boos van al die labels 'bio' 'vrije uitloop', de bottom line is toch dat ALLE kippen geslacht worden wanneer ze minder dan 3 maand oud zijn, en dus eigenlijk amper het kuikenstadium voorbij (maar wel vetgemest alsof het volwassen kippen zijn, die door hun pootjes zakken omdat hun botten het gewicht niet kunnen dragen). Alsof dat een "goed" leven is. Ik word er zo verdrietig van. Kippen worden in normale omstandigheden zeker 5 jaar oud.
  Zoveel dierenleed, terwijl dieren eten totaal niet noodzakelijk is voor een gezond leven en gezonde voeding (integendeel zelfs, vegetariërs en veganisten leven langer dan diereneters)
  Ik begrijp niet dat niet méér mensen dat dierenleed voor zich zien wanneer ze kip eten (of kopen). De zin om dat dan "smakelijk" op te eten vergaat je dan toch compleet?
  En stel je eens 10 kippen voor per m²: die zitten nog steeds quasi opeengepakt en zitten met te veel zodat ze elkaar pikken (tenzij hun snavels worden afgebrand)...

  Maar ik begrijp dat mensen dit allemaal niet willen weten en in onwetendheid verder doen zoals ze gewoon zijn en zo de wereld toch wel een stukje méér om zeep helpen: de ganse veestapel is verantwoordelijk voor meer Co uitstoot / broeikasgas dan alle voertuigen op de wereld. Er zou geen hongersnood zijn als mensen rechtstreeks plantaardig voedsel zouden eten zonder de omweg langs een dier, er zou minder ontbossing zijn door al die gewassen die nu dienen om dieren te voederen, er zou minder kostbaar zoet water verbruikt worden, en zo kan ik nog wel even doorgaan :)
  Misschien is af en toe een dierloze dag wel haalbaar, en zelfs dat zou al een groot verschil maken.

  sorry voor deze lange post maar af en toe moet het me eens van het hart!

  • Behoorlijk eenzijdig pleidooi en tikkeltje irritant: alsof ik onwetend ben en jij wetend.....ik krijg altijd hetzelfde gevoel bij een streng religieuze mensen...Er zijn zoveel keerzijden in een verhaal dat pleiten voor één ding per definitie een eenzijdige blik is...

 7. Ik ga altijd voor de scharrel- of bioproducten. Met zo'n overzichtje is het eigenlijk onvoorstelbaar dat er mensen zijn die het allemaal wel best vinden. Onwetendheid over de situatie lijkt me tegenwoordig toch niet meer het geval.

 8. Ik eet zelf geen dieren maar mijn man wil graag een stukje vlees bij zijn warme maaltijd. Hij haalt het bij een slager in de buurt die zelf vee inkoopt en slacht (vee uit natuurgebieden) Soms koopt hij biologische kip van een poelier maar bij Lidl heeft hij nog nooit biologische kip gezien!

 9. Ooooooooh de plofkip: zó zielig vind ik die kip! Ik zie/hoor soms reclames op de TV en radio omtrent de plofkip. Ik kan er soms toch echt niet overuit dat mensen, dieren zo verschrikkelijk behandelen. Ik weet eigenlijk niet welke kip wij thuis eten, maar ik denk dat ik dat toch maar eens goed ga controleren (ik woon nog thuis, dus vandaar, haha!).

 10. Er wordt hier af en toe vlees gegeten, maar zelden maak ik kip klaar. Ik ben een beetje bang van rauw kippenvlees. Ik heb niet echt smetvrees ofzo, maar ben bang dat er ziekmakende bacterieen mijn keuken binnenkomen. Ik ben trouwens eens flink ziek geweest door kippenvlees en werd ziek van de campylobacterbacterie.
  En kippen krijgen veel antibiotica.
  Ik wil hier in huis dus zo weinig mogelijk vlees. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer.

 11. Je hoort er genoeg over, wat een ellende die beesten te verwerken hebben in hun veelste krappe hokjes, toch let ik er in de winkel niet tot nauwelijks op. Ik doe zelf vaak boodschappen 's avonds na het werk, na 12 uur van huis geweest te zijn, ren ik als een idioot door de winkel, bedenk wat we gaan eten, koop wat ik nodig heb en pak dit vaak blind. Kortom, aan alle kanten hoe het niet moet. Heb wel vaker gedacht, ik moet 1 inkoop moment nemen en dan de maaltijden bepalen, met aandacht voor duurzaamheid en dergelijke. Hoe duurzaam is het als de dag er dan is dat de maaltijd gepland staat en je hebt hier heen trek in. Volgende dag of een paar dagen later bereikt het voedsel ongebruikt de vuilnisbak. Nee, dat is niks voor mij.

 12. Ik zou willen dat ik daar wat bewuster mee bezig zou zijn, maar ik moet toegeven dat ik vaak de goedkoopste kip eet die ik bij de emte kan vinden. Ik heb werkelijk geen idee wat voor kip het is, al moet ik zeggen dat ik laatst wel verbeterde dingen op de verpakking zag staan. Ik zal er zeker meer op gaan letten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder