Reacties

Is dit normaal? — 22 reacties

 1. Het is normaal....alleen als het te vaak gebeurd willen ze graag jouw vermaning horen!
  Hier gebeurt het ook, niet ieder kind heeft die drang, maar vooral groepjes stimuleren elkaar.

  Wordt het te bar en boos, dan vind ik het heel normaal om naar de ouders te stappen, het moet wel leuk blijven.

  Willen ze misschien dat jouw kinderen komen spelen? Sommige kinderen durven dat niet eens te vragen!

 2. Mijn gevel ziet er soortgelijk uit. Maar dan van mijn eigen kinderen. Vooral de ramen. Ik heb graag dat ze mijn huis bekogelen en niet dat van een buur zonder kinderen. En die van mij doen dat dus ook niet omdat ze thuis de gevel mogen bekogelen. Snappen jullie t nog.

  Ik vind het niet zo erg. Mijn ramen zijn toch nooit zo heel schoon en zo krijg ik dus geen boze buurvrouwen aan de deur. Maar als ik bij ons in de speeltuin zie dat ze net dat ene huis waar iemand zonder kinderen woont bekogelen zeg ik er wel wat van. Dan stuur ik ze naar hun eigen huis :-)

 3. Ik zou echt woest worden als dat hier gebeurde! Maar ik heb maar twee buurkinderen en die weten wel beter. In dat soort gevallen heb ik geen medelijden en zou ik doen wat een oude buurman van mij deed als we belletje kwamen trekken: kind mee naar binnen nemen en aardappels laten schillen.

  Maar als dat lastig is, kun je ook oliebollen gaan bakken en die uitreiken aan kindertjes die hun eigen huis onder vuur nemen.

 4. ik vind het niet normaal. Inderdaad: als je de aandrang niet kunt onderdrukken, bekogel dan je eigen huis (gebeurt hier). Ik zou mijn kinderen echt zwaar straffen als ik er achter kwam dat ze dit bij anderen deden. BAH!!!

 5. Je zou ook een soort 'roos' op kunnen hangen waar ze op moeten mikken, lekker van de ramen weg. Heb je geen last meer van vuile ramen én ben je nog eens de leuke buurvrouw ook!

 6. Nou, ik zou dit ook erg irritant vinden, hoor. Op een gegeven moment vraag je je af waarom alleen jouw huis en niet dat van anderen. Ik zou niet meteen bij de eerste bal naar buiten hollen, maar als het maar door blijft gaan en het hangt je echt de keel uit, zou ik gewoon toch nog een keer duidelijk zeggen dat je het echt niet goed vindt dat jouw huis zo onder handen wordt genomen. Een geintje is leuk, maar er zijn grenzen.

 7. Bij mij gebeurt het ook. Ik schrik ervan en ben bang dat het raam springt. Ik moet denken aan de keren dat ik met vriendjes steeds bij hetzelfde huis belletje trok. Ik snao nu waarom de eigenaar zo boos werd.

 8. Ik zou het ook niet leuk vinden hoor. Ik hang dan ook de boze buuf uit. Kom nou...Zelfde met belletje trekken. Twee keer is leuk, maar niet vierhonderd keer in één middag toch? dan kom ik ook WOEST naar buiten (zie je het voor je?) en dan durven ze echt niet meer....

 9. Weet je wat je doet, je gaat gewoon bij die kinderen thuis sneeuwballen tegen hun huis gooien.
  Eens zien hoe snel die ouders dan reageren ;-)

  Lexis

 10. Kwam van de week boven en zag dat ook mijn slaapkamerraam weer doelwit was geweest. Enne, niet onverdienstelijk moet ik zeggen. Was het werk van mijn kinderen. Waren ze toch weer "vergeten" dat ik daar een bloedhekel aan heb.
  Vanochtend kwam ik buiten en zag ik een sneeuwpop(je) op de motorkap van mijn auto. Kijk, en dat vond ik nu weer wél grappig!

 11. Joke,

  dat had ik eerst ook: je moet als volwassene niet te flauw doen over kinderspel. Maar in combinatie met het gescheld, en dat het echt voortdurend gebeurt, irriteert het me nu echt mateloos.

  Ik vind het ook te maken hebben met dat je van andermans spullen hoort af te blijven. Ik zou mijn kinderen tenminste echt toespreken als ze de huizen van andere mensen gingen bekogelen. Ik vind dat echt niet kunnen en onfatsoenlijk.

 12. Als het te gek wordt en je het gevoel hebt dat het meer is dan een kwajongensstreek, kun je er iets van zeggen vind ik. Probeer het de kinderen rustig uit te leggen en dat van die oliebollen erbij klinkt wel goed.
  Marianne

 13. Ik heb mijn kinderen verteld dat ik het niet oke vind als ze andermans huis gaan bekogelen ..
  Ik ga ervanuit dat dit dan ook niet gebeurd , maarja ik ben er niet bij de hele tijd als zij buiten spelennatuurlijk ..

  Petrouchka

 14. ...dit is geen kwajongensstreek meer,zeker niet met het schelden erbij.Dat ziet zelfs een blinde koe.Dit is een vorm van uitlokking en dat vind ik juist weer het jammere in dit land:sneeuwt het eens lekker,krijg je gelijk dit soort overlast.Want dat is het:uitlokking en overlast.Als je gewoon lekker sneeuwballen wilt gooien,ga je geen 'Hé mongool!' erbij roepen.Ik zou je geen goede raad kunnen geven.gedogen en niet ergeren,zo hebben we het hier geleerd,toch??!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder