‘We gaan weer Hamsterééééén, Nicole 🐹’

hamsteren

Na de taferelen aan het begin van de coronacrisis was het een tijdje ‘not done,’ hamsteren

Hamsteren werd negatief

Hamsteren werd toen negatief omdat mensen als gekken spullen gingen kopen bij de supermarkt. Vooral wc-papier werd driftig gehamsterd. Het beeld van doventolk Irma die het woord hamsteren tolkte werd iconisch:

via GIPHY

We gaan weer Hamsterééééén, Nicole 🐹

Maar dit weekend vond ik dit bericht in mijn email:

‘We gaan weer Hamsterééééén, Nicole 🐹’

Met een grappig plaatje van een hamster erbij en alles : )

Blijkbaar vinden ze bij Albert Heijn dat de negatieve associaties met ‘hamsteren’ nu wel weer achter ons liggen.

Similar Posts

13 Comments

  1. Hm, ik ben ook trouw bezoeker van de AH, maar ik heb vanmorgen nog niks gemerkt van hamsterweken o.i.d. Krijg er nu toch opeens wel heel erg zin in. En dan wil ik bij ieder gangpad Irma op een schermpje, gewoon omdat het kan;).

  2. Ik zorg er in het najaar altijd voor om een voorraadje noodzakelijke dingen in huis te hebben. In normale jaren hadden we met de R in de maand grote kans op griep. Het is heel vervelend om met een grieperige snotkop en koorts de winkel in te moeten omdat het eten op is. Je besmet dan bovendien een heleboel anderen met griep. Thuisblijven en van je voorraadje eten is echt verstandiger.

    In Januari 2020 zocht ik op internet of er iets met een ernstigere griep dan normaal was, omdat een vriend erg ziek was geworden. Er was op dat moment in Nederland al een griep epidemie en een hele erge griep in China, zag ik. Daarom heb ik toen al wat extra in huis gehaald. Iedereen die het wilde zien kon toen al de pandemie vanuit China zien groeien. Helaas zag onze inmiddels afgetreden regering het niet. Hadden ze tijdige maatregelen genomen, dan waren er minder slachtoffers gevallen.

    Er was geen tekort in de winkels toen huisvrouwen kwalijk werd genomen dat ze wat extra boodschappen meenamen die overal in de aanbieding waren. Zij zorgden gewoon voor hun gezin. Dat kun je niemand verwijten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.