|

Hoe vaak was jij je sportkleding?

sportkleding wassen

Tsja, het is een beetje een genante bekentenis, maar ik was mijn hardloopkleding niet dagelijks… En dat zou natuurlijk wel frisser en hygiënischer zijn.

Sportkleding wassen is een duur grapje

Maar het schiet gewoon zo helemaal niet op! Ik loop elke ochtend hard van 7.15 tot 8.00. En na 5 minuten lopen ben ik alweer bezweet. Wassen voelt zo zinloos. Tel daarbij op dat je sportkleding niet zo maar bij de gewone was mag doen, maar apart moet wassen, en ik vind het ook nog eens een duur en milieuonvriendelijk grapje worden.

Bovendien stinkt mijn kleding niet of zo. En als dat wel het geval was: ik loop in mijn eentje.

Mogelijke oplossing

Een oplossing zou zijn om minimaal 3 hardloopoutfits te kopen, en elke dag een schone outfit aan te trekken. Maar ik heb het liefst mijn favoriete hardloopkleding aan. Te weten capri hardlooptights van de Action met twee gaatjes op de rechterbil waar ik ben gebeten door een grote bouvier. Kun je nagaan hoe fijn ik die broek vind, dat ik hem nog steeds draag!

hardloopkleding

Conclusie over sportkleding wassen

Als je lekker fris en hygiënisch wilt zijn was je na elk gebruik je sportkleding. Het grote nadeel vind ik dat je het apart moet wassen, waardoor je al snel met een nauwelijks gevulde trommel een was draait. De simpelste oplossing lijkt mij om elke dag andere sportkleding te dragen.

Hoe vaak was jij eventuele sportkleding?

Similar Posts

25 Comments

 1. Haha! Die meme is echt fantastisch!

  Ik zou me er niet druk om maken, zolang je de tent niet uit stinkt.
  Echtgenoot draagt zijn hardloopkleding ook meerdere malen. Je gaat toch douchen erna!

 2. Ik was mijn kleren altijd….. Maar ik sport” in gezelschap” en binnen… ik heb een mooie (dure, maar onverslijtbare Nike sportbroek)…3 shirtjes en een korte broek vd Zeeman voor de Zomer . Plus een speciale handdoek…..als ik thuiskom mieter ik het in de wasmachine op express wasje 20 minuten. Hou je vast! Mijn machine weegt het wasgoed en past het programma daarop aan!!!!! (Miele) ….. zo slijten die spullen ook amper.

 3. Ik heb merino kleding, het voordeel is dat het zweet goed afgevoerd wordt en de kleding niet gaat stinken. Ja, het is duur, maar minder duur dan drie setjes :)

  Groet,Greet

   1. Nee, merino is zomers koel en swinters warm :) Nog een reden waarom ik er fan van ben. Het voelt trouwens aan als tshirt-stof, dus je moet niet denken aan warme wollen trui die kriebelt hoor. Het kriebelt sowieso niet.

 4. Nu moet ik eerst een zonde bekennen: ik was mijn sportkleding niet apart. Het ligt er maar aan wat ik doe: ik loop best veel hard maar niet iedere training is hetzelfde. En mijn onderkleding moet gewoon in de was: beha’s en topjes was ik na de training vaak mee onder de douche. Is dat misschien een optie?

 5. Ik ga 2 keer per week naar de sportschool. De eerste keer spoel ik de sportkleding (shirt, sportcapri en sportbeha) goed uit in lauw water met een scheut azijn en hang het na het uitwringen te drogen. De tweede keer doe ik de kleding bij de fijne was op een kort programma.

 6. Waarom moet sportkleding apart gewassen worden? Ik was het na iedere sportbeurt, maar ik sport dus ook niet dagelijks en anders heb ik meerdere setjes. Maar gebeten door een hond in je bil?

  1. Net als bij bh’s is het advies om sportkleding apart te wassen zodat het langer meegaat Elaintje.

   Ja ik ben gebeten door een grote zwarte bouvier. Ik ben nog steeds bang voor grote zwarte honden kan ik je vertellen. Ik moest een tetanus injectie en alles…

 7. Ik ben verbaasd dat je sportkleding apart moet wassen, waarom?
  Ik wandel en draag meestal merino hemdjes, shirts met lange en korte mouwen, naar gelang het seizoen en de weersomstandigheden, ik was deze kleding bij de fijne was.
  Meestal draag ik het 2x.
  Dan nog ruikt het geenzins, alleen wanneer het boven de 30 graden is, dan transpireer ik meer en draag ik een shirt 1 dag.
  Merino wollen sokken draag ik echt 1 dag.
  Ook heb ik altijd een paar extra sokken bij me op lange tochten.

 8. Ik gooi meestal aan het eind van de week mijn vuile sportkleding (modder en al!) de wasmachine in. Op de club (rugby mét witte broekjes) wordt er echt niet naar gekeken hoe vies je kleding is en of je het wel echt heb uitgewassen.

  We worden toch allemaal wel vies.

  Voor indoor sporten heb ik een apart setje, en als het echt moet, dan was ik mijn gewone was met de sportkledingwas.

 9. Ik gooi mijn sportkleding eigenlijk gewoon bij de rest van de was hoor. Nooit problemen mee, maar ik heb geen dure sportkleding hoor, dus mocht het een keer mis gaan is het geen ramp. Maar ik was ze altijd na gebruik hoor, alleen voor mijn sportbeha’s maak ik wel eens stiekem een uitzondering.

 10. Ik was deze altijd na gebruik en was het gewoon met mijn overige wassen mee. Ik snap het in jou geval zeker. Elke dag hardlopen zou heel veel wassen betekenen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.