Zusjes land

zussenlandIk ben gezegend met twee zussen. Ze zijn allebei jonger dan ik. Er zit telkens twee jaar tussen.

Ik ben blij met mijn zussen. Ook al zie ik ze niet eens zo vaak. Mijn middelste zus bel ik graag om over opvoedings issues te praten. En mijn jongste zus die haar eigen bedrijf runt, komt me regelmatig te hulp als het om zakelijke dingen gaat.

Het fijne aan zussen vind ik dat ze toch altijd wel je zus blijven! Lekker relaxed vind ik dat.  Bovendien deel je een jeugd. Ik hoop dat mijn kinderen later ook echt een band hebben met elkaar.

Het boek Zusjesland gaat over twee zussen. Ze zijn heel verschillend, en toch zie je dat ze steeds naar elkaar blijven trekken.

Lees mijn review van Zusjesland hier.

Hoe is jouw relatie met eventuele zussen/broers?

Similar Posts

11 Comments

 1. Ik heb ook 2 jongere zussen, telkens 2 jaar jonger. En ik heb er een goede band mee! De ene is zelfs mijn beste vriendin. Het is een voorrecht om zussen te hebben!
  Groetjes!

 2. Ik heb 1 zus ze is 11 maanden ouder dan ik, en helaas hebben wij totaal geen band met elkaar.
  Iedere poging van mijn kant om contact te hebben of te onderhouden wordt resoluut afgewezen.
  De enige keer dat ze hier heen komt is op een verjaardag en dan blijft ze krap een half uurtje en met het vertrekken zegt ze steevast :Zo ik heb mijn plicht weer gedaan. Het blijft moeilijk maar het is zoals het is helaas.

  1. Ik ken zelfs een tweeling die elkaar ook vrijwel nooit zien. Totaal verschillende types de ene donker de ander blond, ze delen eigenlijk niets.

   Zelf heb ik een zus die 1 jaar jonger is en zijn ook niet echt samen opgegroeid, zij was 5 toen ik huis uitging. Pas toen zij een jaar of 30 was kregen we meer contact en dat is fijn vinden we. Zij heeft ook heel veel contact met mijn dochter die slechts 7 jaar jonger is, ze bellen vrijwel dagelijks, is ook leuk.

 3. Met mijn 2 broers heb ik een goed band, mijn zus is een ander verhaal! Zus woont hier 30 km vandaan, dus niet ver, maar we zien of horen haar nooit. Als er vroeger een verjaardag was, belde ze altijd met een smoes af en op den duur gingen wij daar ook niet meer heen. Ze leeft erg in haar eigen wereldje met haar eigen vrienden en daar hoort haar familie niet bij.

  Vorig jaar hield ik een gourmet voor mijn familie en mijn schoonfamilie en toen wist ik niet of ik haar uit moest nodigen of niet. Uiteindelijk heb ik haar wel gevraagd en kwam ze ook. Maar als ik toen had geweten dat ze me een paar maanden later met de verhuizing van mijn ouders zo zou laten stikken en me alles alleen zou laten doen. En als ik had geweten dat ze tijdens die hele verhuisperiode geen enkele interesse in onze ouders toonde en de weken erna ook niet, dan had ik haar niet uitgenodigd!

  Als mijn ouders er op een gegeven moment niet meer zullen zijn, wil ik helemaal geen contact meer met haar onderhouden. Voor mij hoeft dat gewoon niet meer!

   1. Ik heb eigenlijk niet echt een idee. Vroeger waren zij en mijn moeder 4 handen op 1 buik en daar was vrijwel niet tussen te komen. Toen ze 30 km verderop ging wonen kwam ze minder vaak bij mijn ouders, maar bellen deed ze nog wel altijd. Maar eigenlijk denk ik dat ze door internet andere mensen leerde kennen en dat ze daar steeds meer mee om is beginnen te gaan. Op facebook is ze wel een beetje te volgen en dan vindt iedereen haar leuk en aardig en ze drinkt koffie bij de één en gaat op visite bij de ander. Maar naar haar ouders gaat ze niet meer, terwijl er eigenlijk niets tussen hun gebeurt is, zover ik weet. Zoals ik al zei leeft ze erg in haar eigen wereldje.

 4. Mijn zus woont in Saudi-Arabië. Dus ik zie haar niet zo vaak. Nu logeert ze tijdelijk bij ons. We zijn zeker erg verschillend, maar hebben alletwee maffe humor en denken over veel hetzelfde. Gezellig als ze er weer is. Als ze in het buitenland zit, bellen we af en toe wel drie uur lang. Fijne he, als je een goede relatie hebt met je zus

 5. Ik ben de middelste van drie kinderen. Ik heb alleen broers en we schelen weinig in leeftijd. We zien elkaar niet zo vaak, maar als we elkaar zien dan is het ook meteen goed. Mijn broers hebben veel meer contact met elkaar. Ze delen gewoon veel meer interesses en hun kinderen zitten dichter bij elkaar qua leeftijd en ze wonen dichter bij elkaar.
  Ik zit echt in zo’n mannenwereld. Broers en zoons, geen zussen of dochters.
  In de omgeving waar we gaan wonen heb ik veel familie. Leuk om de contacten met mijn nichtjes weer op te pakken. En dat klikt nog net zo als vroeger :-)

 6. Ik heb drie zussen! Twee wonen er in dezelfde stad en eentje helemaal in België. Ik heb met alledrie goed contact, we spreken elkaar in ieder geval een paar keer per week via berichten of Whatsapp oid. We hebben nu samen bijna 12 kinderen, waarvan de oudste net 10 is. Dat is leuk, dat alle neefjes en nichtjes redelijk dicht op elkaar zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.