Zondegeld

De kinderen klaagden al dagen dat de pindakaas op was, dus vandaag zette ik gul, een grote pot in mijn boodschappenkarretje. Ik pakte zelfs de dure Calvé Pindakaas, omdat een vriendin, die arts is, tegen me zei dat die echt gezonder is.

Maar bij thuiskomst bleek dat ik de pot weliswaar betaald heb, maar niet meegenomen, want van de pot ontbrak ieder spoor. Ik controleerde de kassabon, en ja hoor, daar stond hij netjes vermeld, ad prijzige 2 euro 33.

Er zat niets anders op: ik moest terug naar de C1000, waar gelukkig ‘mijn’ kassière rondliep. Maar er was geen pindakaaspot gevonden.
‘Misschien heeft de volgende klant hem meegenomen…’ opperde de kassière en liet haar stem veelbetekenend wegsterven.
Toen ben ik 2,33 en een pot pindakaas armer, maar weer naar huis gegaan, want wat kun je dan verder nog doen? Iedere klant kan wel beweren dat hij de gekochte waar vergeten is…

Maar ik baal ontzettend van het weggegooide geld, en ik wens de vuile dief die mijn pindakaas heeft meegenomen flinke diarree toe!

Ben jij wel eens iets vergeten van de band af te halen, na betaling in de supermarkt?
Hoe liep dat af?

19 Responses to Zondegeld

 1. Mijn man lag zijn flessen te goedbon eens op de band en toen hij weer zag was de bon weg. Hij kreeg dus ook geen geld. Toen heeft hij een brief gestuurd en na een week kon hij alsnog het geld ophalen.
  Kunnen ze bij jou niet op de camera kijken wie de vuile dief is?

 2. Goed idee Johanna! Daar had ik nog niet aan gedacht. Denk je dat ze inderdaad camera’s hebben bij de kassa? Daar heb ik nog nooit bij stil gestaan.

  Brrr, een beetje ‘Big Brother is watching you’, maar in dit geval wel handig.

 3. Hoi! Leuk dat je op mijn blog bent langs geweest! En net wat je zei, Nederland heeft veel mooie plekjes!

  Ik kan me zo niet snel voor de geest halen of ik weleens iets vergeten ben bij de supermarkt, maar wel balen voor jou hoor!

 4. Belachelijk dat mensen zo oneerlijk zijn om iets mee te nemen van een ander.
  Denk je eens lekker te smullen van heerlijke pindakaas, gaat een ander er mee vandoor.
  pluspunt, volgende keer kijk je wel goed of je alles hebt.
  Ik ga altijd de mist in bij AH met de 35% kortingsstickers, dan kom ik thuis en is het er niet afgehaald.
  Nu probeer ik het echt gelijk na te kijken, maar ja als je haast hebt.

  Groeten Herma

 5. Ik kan me voorstellen dat er ook wel eens wat per ongeluk mee word genomen. Vaak plempen de kassieres de volgende boodschappen gewoon bovenop die er al liggen. En als je dan zelf haast heb dan heb je zo iets meegenomen. Wel balen ….Ze worden er vast vreselijk misselijk van 😉 En nee ik vergeet eigenlijk nooit wat geloof ik ohwja 1 keer …mijn pinpas…

 6. Bij mij stonden er vorige week 2 boodschappen op de bon die ik zelf helemaal niet had.. waren aangeslagen boodschappen van de vorige klant die ze dus ook mee naar huis had genomen (logisch) gelukkig zag ik het terwijl ik nog in de winkel stond want het was toch ruim 2,- die ik bij de klantenbalie weer kon terug halen

 7. Wat ik me nog goed herinner is de 10 euro, die ik kwijt geraakt ben, ik had hem wel gekregen ( de kassiere wist later ook nog dat ze hem mij gegeven had) maar bij het in de portemonnee doen ernaast gedaan of zo, in ieder geval hij was weg. Het was die dag heel hectisch bij de kassa en een vreemde jongen hielp inpakken…. ( normaal moet je het gewoon alleen doen)Ben heel snel teruggegaan naar de winkel maar nergens een tientje gevonden, balen!!!!

 8. wij hebben een keer een lamp(!) laten liggen bij de Gamma.
  hoe stom kan je zijn, en ook daar was hij verdwenen.
  (leuk dat je even op mijn weblog was, tot ziens)

 9. Dat heb ik nou nog nooit meegemaakt. Ik ben er wel vaak bang voor, maar het is me nog niet overkomen.

  *even opzoek naar ongelakt hout om af te kloppen* 😉

 10. Boodschappen niet geloof ik. Maar we zijn wel eens weggereden bij een winkel om er na tien minuten rijden bij een volgende winkel achter te komen dat de buggy weg was. Snel terug gereden en daar stond hij nog, helemaal eenzaam op de parkeerplaats…

  Balen van die lekkere pindakaas trouwens.

 11. ik werk zelf als cassiere, en inderdaad laten mensen heel vaak spullen staan. Zelf let ik er op dat de spullen van de volgende klant niet bij die van de vorige klant terecht komen, en ik kijk of de klant alles heeft ingepakt voordat de spullen van de volgende klant doorgaan.
  Ik vind het logisch dat je niet een nieuwe pot kreeg, want inderdaad, iedereen kan beweren iets te zijn vergeten, en na het afrekenen zijn de spullen van jou, en ben jij er zelf verantwoordelijk voor en niet de klant.
  Ik vind het ook wel kort door de bocht van je om de volgende klant uit te maken voor dief, mensen staan vaak gedachtenloos de spullen in een tas te doen, en komen er dan thuis bij het uitpakken pas achter dat ze iets bij zich hebben wat ze niet hebben gekocht. EN: het komt heel regelmatig voor dat mensen dan terugkomen om dat artikel terug te geven! Misschien heeft jouw “dief” dat ook wel gedaan, dus het kan handig zijn om even je naam en telefoonnummer achter te laten bij de supermarkt, voor het geval de eerlijke vinder het terug komt brengen!
  Anita

 12. In de supermarkt heb ik het volgens mij nooit gehad maar wel eens bij “mijn” groentekraampje. Elke week kocht ik daar mijn groente en fruit voor een dag of 4. Een behoorlijk aantal dus. Op een keer kwam ik thuis en merkte ik dat ik mijn peren was vergeten. Ik moest gaan werken dus helaas geen tijd om terug te gaan. De week er op vroeg ik of hij een zakje met 6 peren had gevonden. Nee was het antwoord en nogal kortaf ook… Ik verklaarde nog dat ik het echt was vergeten maar hij gaf totaal geen reactie. Ik ben weggelopen en nooit meer terug gegaan! Elke week ging ik en ik maakte ook altijd even een praatje. Ook al had hij het niet gevonden dan had hij bij wijze van troots toch wel een paar peren kunnen geven? Enfin… hij was een klant kwijt….

 13. Ik zou een keer zelf pizza maken, en bij het inpakken van mijn boodschappen miste ik ineens het tweeliterpak melk. Dat heb ik nog teruggevraagd buiten aan degene met een volle kar voor mij.
  Thuisgekomen bleek dat ik ook een pakje salami miste en een pakje boter.
  Ik heb me zelden zo bedonderd en bestolen gevoeld, vooral omdat ik niet fit was en er dus nog een keer op uit moest, (al was de schade natuurlijk niet heel hoog). Hoezo zijn supermarktklanten allemaal te goeder trouw!!??
  Sindsdien let ik altijd goed op mijn pas afgerekende boodschappen!!

 14. Ik kan het je nog gekker vertellen, ooit was ik in de supermarkt en wilde een doosje pakken voor de boodschappen. Ik draaide mij om en vervolgens miste ik echt een aantal producten in de kar. Er stond een vrouw met een karretje naast mij en zij leek mijn misssende producten in haar karretje te hebben. Maar ik begon aan mijzelf te twijfelen omdat ik niet zo snel de bon kon vinden en niemand onjuist wilde beschuldigen. Dat durfde ik ook niet. Thuis vond ik de bon en wist ik het zeker, de vrouw naast mij had in het onbewaakte moment een paar dingen uit mijn karretje gehaald en overgeheveld. nooit laat ik mijn karretje meer onbeheerd achter !!!

 15. heb dit ook meegemaakt.
  Wilde mij een keer verwennen met wat lekkers en blikje fris.
  Zat met mijn gedachten ergens anders en pas bij de auto kwam ik erachter dat de boodschappen niet onder in de wandelwagen lagen!!! Had ze er vermoedelijk zelf niet onder gestopt.
  Teruggelopen, ze waren er niet meer.
  Heb die persoon die het meegenomen heeft gezegend en in gedachten een lekkere tijd toegewenst 🙂
  Of het nou goed en/of kwaadschiks was laat ik in het midden.

 16. Ik ws het niet:-) maar zou HEEEEL graag hier in Amerika een pot calve pindakaas vinden!mmmmmmm

  Hier gebeurd het wel vaker, zeker omdat ze alles in plastic tsjes inpakken en ik dan soms een heel tasje vergeet:-(

 17. Dit was mij nog nooit gebeurd en toen een paar weken geleden voor het eerst in een week drie keer iets vergeten mee te nemen! Eerst in de supermarkt een speciaal flesje Belgisch bier dat ik nodig had voor een stoofpot dus ik moest echt terug terwijl ik het ook nog druk had met koken voor de visite. Later die week op de markt een pond lychees, dat gebeurde aan het eind van de dag en toen ik het merkte ben ik niet meer terug gegaan. In een andere supermarkt maakte ik een praatje tijdens het afrekenen en liep vervolgens zo weg zonder iets in te pakken, de cassiere riep mij gelukkig terug. Dat was wel het toppunt, heb mezelf streng toegesproken dat ik beter op moet letten en sindsdien is het gelukkig niet meer gebeurd 🙂

 18. Mij is het tegenovergestelde wel eens gebeurd. Ik stond gedachtenloos mijn spullen in de tas te doen en de spullen van de volgende klant kwamen op het zelfde bandje als de mijne. Ik pakte zomaar een stuk kaas van de volgende klant en wilde het in mijn tas stoppen. Dus die vrouw zegt, “ik geloof dat dat mijn kaas is mevrouw!” Ik schaamde me kapot. Die vrouw dacht natuurlijk dat ik dat expres deed. (Zou ik ook gedacht hebben) Maar het was echt per ongeluk.

 19. ik heb iets dergelijks ook een keer gehad met een tijdschrift, die niet was gevonden maar ik kreeg toch een nieuwe, klasse van zo’n supermarkt.en ook omdat ze bijhouden wat er is overgebleven
  groetjes monique

  en @CLAUDIA B ,het is van jou ook een beetje kort door de bocht om een week later ( geloof me de jongen heeft meer klanten dan alleen jou en was misschienn niet in zijn beste bui die dag anders had je wellicht een paar peren gehad ) te verhalen op de groenteman.want het blijft natuurlijk wel jouw fout en niet die van jouw groenteman

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.