Zo houd ik mijn haar droog onder de douche

Gepost August 25, 2017 in Huishoudelijke beslommeringen / 61 Comments

douchemuts

Eén keer mijn week was ik mijn haar. En dat vind ik dan een flinke klus. Want na de shampoo en de cremespoeling, moet er ook nog een boel arganolie in om te voorkomen dat ik er uitzie als een uitgebloeide paardebloem.

De andere zes dagen van de week houd ik mijn haren dan ook graag droog als ik ga douchen. En daarvoor gebruik ik een douchemuts. Het goedkoopst zijn ze bij de Wibra, dus meestal koop ik ze daar. Ze kosten er 1,-.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een douchemuts

Met stip op nummer 1: hij moet goed passen en al je haren moeten er in passen. Ik heb ruim schouderlang haar, en best een redelijke bos. Dus het is essentieel dat dit allemaal in de douchemuts gepropt kan worden. Dat houdt bij de douchemutsen van de Wibra helaas niet over. Maar het kan wel.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat zo’n douchemuts waterafstotend en waterdicht is. Het is immers de bedoeling dat hij je haren droog houdt. Dit doen de Wibra douchemutsen gelukkig prima.

En last but not least speelt de prijs een rol. Ik vind het het wel leuk om een enigszins toonbare douchemuts te dragen, maar tegelijkertijd wil ik er niet al teveel geld aan uitgeven. De douchemuts van Blond Amsterdam (zie hier onder) vind ik bijvoorbeeld erg leuk, maar toch te duur. Ik ga geen 9,- uitgeven aan een muts die ik alleen in de douche draag.

Je hebt ook wegwerp douchemutsen voor eenmalig gebruik. Maar uiteindelijk zijn die duurder, en bovendien zijn ze slecht voor het milieu. Dan koop ik liever zo’n duurzame douchemuts.

Er zijn meerdere plekken waar je terecht kunt voor een douchemuts! Hier onder een overzicht.

Hema

hema douchemuts
Deze kost 2,75 bij de Hema
douchemuts kruidvat
1,79 bij Kruidvat
douchemutsen
2,79 per stuk bij de Kruidvat. Deze zijn iets duurder maar mooier dan die witte.
douchemuts
2,- bij Douglas
douchemuts
9,95 van Blond Amsterdam

Samenvattend over douchemutsen

Douchemutsen zijn bedoeld om je haar droog te houden onder de douche. Het zijn dus nadrukkelijk geen bádmutsen waarmee je tijdens het zwemmen je haar droogt houdt. Een douchemuts zit ook veel minder strak om je hoofd, waardoor hij minder stom staat dan een badmuts.

De prijzen voor douchemutsen variëren van zo’n 1 euro bij de Wibra tot 9 euro bij Blond Amsterdam. Voor mij persoonlijk werken de douchemutsen van de Wibra uitstekend.

Houd houd jij je haar droog onder de douche? Of was je je haar dagelijks en is drooghouden dus niet nodig?


61 responses to “Zo houd ik mijn haar droog onder de douche

 1. Rietje

  Toen mijn haar nog lang was deed ik 1 of meerdere klemmen in mijn haar en stak het op zodat er geen haren meer langs mijn gezicht en hals hingen, zette de douchestang en kop op schouderhoogte – doordat de glijstang ver genoeg naar beneden kon schuiven- zodat de stralen tot mijn schouders kwam en niet verder.
  Nu mijn haar kort is werkt dezelfde methode ook zo.
  Met een douche muts douchen vind ik vervelend omdat het getik/ gespetter op de douchemuts mij een afgesloten gevoel geeft en mijn ervaring is dat mijn haar soms toch wat ‘klammig’ werd door het zo opgesloten zitten.

 2. Mijn dochter doucht ‘s avonds en dan wil ik dat ze haar haar droogt houdt. De badmuts die we nu hebben werkt helaas niet goed genoeg. Zal eens kijken naar een van deze andere badmutsen

 3. Noor

  Ik gebruik de douchemuts van de Hema, bevalt prima. Die van Blond vind ik enig maar inderdaad veel te duur.

 4. Super dat dit voor jou werkt. Ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar heb voor de meeste douchemutsen een te klein hoofd. Daardoor wordt mijn haar als nog nat:(

 5. Lily

  Ik heb ook al jaren een douche-muts en was 1x per week mijn haren.
  Ik heb er 1 met stof erover, waardoor het water niet zo klettert.
  Prettig om er niet op te hoeven letten, dat het haar niet nat wordt 😉

  Groetjes Lily

 6. Ik vind de douchemuts van kruidvat lekker ouderwets schattig. maar ik gebruik ze dus ook niet, ik bind mijn haar in een hoge dot en gebruik de sproeikop handmatig, zodat ik kan kiezen waar het water terecht komt.

  wegwerpdouchemutsen lijken mij idd duur uiteindelijk.

 7. Ik gebruik heel vaak zo’n douchemuts, want als ik mijn haar in een knot doe wordt het vaak toch nat. Ik zal eens bij de Wibra gaan kijken, bedankt voor de tip!

 8. Hier een verfent gebruiker van een douchemuts. Ik heb er een bloedhekel aan steeds nat haar te hebben. Als mijn haar nat is geweest, dan moet ik het ook was. Anders wordt het slap, futloos en gaat het slierten. Ik draag meestal 2 dagen een muts en de derde dag is het weer tijd om te wassen. Ik moet wel zeggen dat ik een paar jaar moeite heb gehad om ze te vinden, maar tegenwoordig zijn bijna weer bij iedere drogist te koop.

 9. Marrian

  Leuk…. de douchemutsen gebruik ik soms om schaaltjes af te dekken in de koelkast of om het brooddeeg te laten rijzen in een (rond) rijsmandje!!

  Ook ik was mijn haar ong een keer in de week, overige dagen bind ik het staartje met een knip omhoog tijdens douchen. Ik heb nooit last van nat haar na het douchen.

  Hoe lang laat je arganolie inwerken en spoel je dan nog uit?

  • Ik smeer het kwistig in mijn handdoekdroge haar en dan borstel ik het. Uitwassen doe ik niet. Dankzij arganolie heb ik nog lang haar. Anders had ik het al lang van narigheid kortgeknipt.

 10. Ik was mijn haar ook niet vaak in een week maar ik maak het wel nat. Heb een periode geprobeerd met zo’n muts te douchen maar het is niet zo mijn ding. Meer omdat ik veel mousse in mijn haar smeer wat ik er wel uit wil hebben de volgende ochtend.
  Liefs,
  Elles

 11. Ik gebruik geen douchemuts onder de shower maar ik heb hem wel. Die is van Kruidvat 3 stuk (geen idee meer hoeveel kost die) en ik gebruik hem als ik mijn haar verven. En toevallig draag ik nu (bezig haar verven)

 12. Die van Blond is echt geweldig! Haha… Ik was niet mijn haar elke dag, maar ik houd wel van het stromende water op mijn hoofd. Heerlijk! Als ik mijn haar droog wil houden, steek het op in een hoog knotje en stel ik de hoogte van de douchekop in op schouderhoogte… Net zo makkelijk… 🙂

 13. één keer in de week je haar wassen? Hoe doe je dat? Mijn haar wordt al vet na twee dagen. Douchemutsen gebruik ik eigenlijk nooit. Ik doe mijn haar altijd in een knot als het niet nat moet worden. Dit van Blond is overigens wel erg leuk!

 14. Ik heb werkelijk nog nooit in mijn leven een douchemuts gedragen, haha.
  Als ik mn haar niet nat wil maken, neem ik de sproeier gewoon in mn hand en besproei mijn lichaam, zonder mijn haar nat te maken :D.

  Maar meestal wanneer ik ga douchen, was ik mijn haar gewoon mee 😀

 15. Ik heb lang haar en was mijn haar ook niet zo vaak. Onder de douche wordt het haar gewoon in een knoedel opgestoken en ik houd de douchekop in mijn hand

 16. Eke

  Ik douche om de dag en was mijn haar dan ook, anders ziet het er echt niet uit. Geen douchemuts needed dus! Ik vind die van Blond wel heel tof, maar wel prijzig!

 17. Ik heb eigenlijk nooit aan een douchemuts gedacht… Als ik mijn haar droog wil houden doe ik het hoog en zet ik de sproeikop iets later.

 18. Ik bind het in een knot op mijn hoofd en zet dan de douchekop op de laagste stand. Prima te doen. Het wordt een klein beetje spetter nat aan de onderkant en dat is gied genoeg

 19. marrie

  Ik heb die blauwe van de Wibra ook. Nadeel is dat ik daarna een hele rode streep op mijn voorhoofd heb van het elastiek.

 20. Ik heb geen haar om het maar één keer per week te wassen. Ik kan me er ook niets bij voorstellen. Maar de douchemuts van blond is wel erg Nice!

 21. Herkenbaar probleem: dat de douchemuts maar net over je haar past. Ik deed voorheen altijd 2 van die plastic hotel-badmutsen over elkaar, dan hield ik het goed droog. Helaas verblijf ik nu niet meer zo vaak in een hotel, dus die dingen zijn op, haha. Ik vind ook vooral dat ze niet teveel mogen kosten. Na verloop van tijd zijn ze toch aan vervanging toe en dan is elke keer 9 euro toch best veel!

 22. Ik gebruik ze eigenlijk nooit. Mijn haren maak ik altijd nat als ik ga douchen & in bad ga. Vind het zelf ook niet zo fijn gevoel als ze daarna nog droog zijn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.