Zijn zegeltjes een vrouwenzaak?

Ik stond bij de Spar in de rij, toen de kassière aan de meneer voor mij vroeg: ‘Wilt u ook zegeltjes om te sparen voor de handpop?’
‘Ik weet niet of mijn vrouw die spaart,’ antwoordde de meneer op hulpeloze toon. Toen wierp hij een blik op mij, en herkende mij blijkbaar als Een Moeder, en zei: ‘Maar die mevrouw vast wel!’
Ik knikte gretig, want ik sla niks af als vliegen. Toen kreeg ik zijn zegeltjes, waarvoor ik hem hartelijk dankte.

En toen ik met drie zegeltjes, ik moet er dus nog drie bij hebben voor de felbegeerde handpop, naar huis liep dacht ik na over de vriendelijkheid die je soms ontmoet, en de vraag: zijn zegeltjes een typische vrouwenzaak?

Lees ook: How to be a woman?

Wat denk jij?
Heb je een partner die, als hij de boodschappen doet, zegeltjes en dergelijke meebrengt?

Similar Posts

17 Comments

 1. Zelf geef ik ook vaak die dingen weg maar dat is wel oppassen want als je dat als vrouw doet kan het blijkbaar geen kwaad maar mijn man zou het ook eens doen en toen keek die moeder hem maar kwaad aan om dat zei waarschijnlijke dacht wat wil die vent.

 2. Zelf spaar ik ook alle zegeltjes, Pak ze altijd aan al spaar ik ze zelf niet is er wel een ander die ik er blij mee kan maken.

  T vriendje van Schuldenaar weet nu ook dat hij alles aan moet pakken haha.

 3. Mijn man heb ik te vaak ontmoedigd denk ik. Nam ie de zegeltjes aan, dan riep ik dat ik ze niet hoefde. Was er wel iets wat ik spaarde werd ik boos omdat ie ze niet had aangepakt!! Meestal hebben we niet zo’n moeite met communiceren hoor, maar over zegeltjes….pfffff!

 4. we houden met dit ‘hebben/hebben-gedrag’ wel in de hand dat er steeds meer troep gemaakt moet worden. De ene actie is nog niet voorbij of de volgende wordt al weer met dure commercials aangekocht. Dus gooien we de laatste rage snel achter de bank.
  Jammer
  Groet,
  Joke

 5. Een vrouwenzaak misschien niet, maar wel iets typisch nederlands!!! :)

  Volgens mij ‘n overblijfsel vanuit de crisistijd?

  Ik weiger eigenlijk alle zegels en andere dingen die je ‘gratis’ krijgt bij de supermarkt.. behalve als het iets is waar is écht wat aan heb…. bijvoorbeeld de kortingskaartjes voor de Efteling bij de AH.. en met een dochter die Sneeuwwitje-gek is heb ik ook de sneeuwwitje poppetjes toen gespaard.

  Maar verder niet hoor.. Mijn moeder houdt altijd vol dat de koopzegels zo fántástisch zijn. Dan hoef je ‘maar’ 49 euro aan zegeltjes te kopen en in te plakken en dan heb je ‘wel’ 52 euro terug! whoohoo! ;)

 6. nou ik geef er niks om, en raak ze daarbij dus altijd kwijt, t een komt wellicht door het ander.
  ik neem ze tegenwoordig wel eens aan om een ander er blij mee te maken.
  manlief spaart ook geen zegels( hij doet de weekboodschappen altijd met peuterzoon samen op zaterdag morgen)
  wel heeft supermarkt Deen nu vrachtauto-actie waarbij je bij bepaald produkten dus een vrachtwagentje krijgt, en als het toevallig iets is wat we toch al gebruiken dan word dat wel mee genomen

 7. Als ik er echt iets aan heb wil ik wel sparen, maar ik probeer supermarkt acties zoveel mogelijk te vermijden. Uit angst dat ik staks ook van bedelende kinderen bij de supermarkt heb staan…

 8. Verstandig als ik ben *ahum* spaar ik alleen die zegels van zaken die a) gratis zijn of een fikse korting opleveren en b) ook daadwerkelijk gebruikt worden hier in huis. En aangezien de man hier in huis ontbreekt, kan ik helaas niemand de schuld geven als ik die zegels weer eens kwijt ben….

 9. Bedankt voor je reacties op mijn blogjes.
  Wat de zegeltjes betreft, ik neem alle gratis zegeltjes altijd mee, ook van mensen voor mij in de rij als zij ze niet willen. Kan ik ze zelf niet gebruiken, dan is er altijd wel iemand anders die ik er blij mee kan maken.
  Mijn man en dochter doen momenteel de boodschappen voor mij, en die heb ik goed geinstrueerd wat betreft de gratis zegels. Dus die nemen ze lekker voor me mee.
  Momenteel ben ik met die gratis zegels bij onze supermarkt aan het sparen voor een gratis glasservies voor als mijn dochter uit huis gaat. Zo hebben we vorig jaar een compleet servies voor haar bij elkaar gespaard. Gratis!!!

 10. de enige zegeltjes die ik spaar zijn van de schoenereus omdat die me echt iets opleveren.

  voor de rest spaar ik niets, al die rommels waar de kids toch niets mee doen hou ik liever buitenshuis..

 11. Zelf werk ik bij een Spar! Deze handpoppen actie is echt geweldig! Het is zulks mooi spul en voor 6 zegeltjes krijg je hem gewoon gratis! Dus…altijd doen. Leuk voor een cadeautje of bijvoorbeeld Sinterklaas.

  Met de vraag of het echt een vrouwending is… denk ik Ja! Er zijn ook genoeg mannen die deze zegels sparen, maar vrouwen toch meer. Over het algemeen is boodschappen doen meer het werk wat vrouwen doen dan mannen. Althans, zo ervaar ik het op mijn werk.
  Daarnaast zijn oudere mensen nogal gek op sparen… maar dat is weer wat anders. :)

  Groetjes Snipje

 12. Ik spaar ook de zegeltjes van de Schoenenreus. Een paar nieuwe schoenen voor mijn dochter hebben op die manier maar 5 euro gekost!
  Wij hebben 2 C1000 in de buurt waarvan de ene een ‘stempelactie’ heeft. Bij elke besteding van 10 euro krijg je een stempel en bij een volle kaart krijg je dan 10 euro korting. Nu fiets ik dus naar die C1000 (die verder van huis is). De actie loopt tot de eerste week van december, als ik me niet vergis, dus ik heb gelukkig de tijd ( want ik koop ook bij de Aldi ).

 13. Ik spaar zegels en m’n man vindt het onzin want een leraar op de detailhandel school vroeger had daar ooit een heel betoog over gehouden dat het duur is etc. Maar steeds het geld van de zegels en koop punten van ah en vomar wegleggen komt ook niets van en dus spaar ik zegels. Evenals de DE punten voor de jongelui als ze op zich zelf gaan , doe ik al heel lang en dat is een aardig stapeltje .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.