Zijn jouw voeten gegroeid?

schoenen vrouwenIk heb altijd schoenmaat 38 gehad. Een hele gangbare maat.

In periodes van opruiming vind ik dat jammer! Want in die maat is er dan de minste keuze. Terwijl mijn middelste zusje met haar maatje 37 goedkoop leuke schoenen kan kopen.

Toch heb ik sinds mijn zwangerschappen soms ook wel eens maat 38,5.

En het schijnt dat veel vrouwen door een zwangerschap wat grotere voeten krijgen.

Lees hier waarom dat is.

Similar Posts

13 Comments

 1. Mijn dochter (fysiotherapeut) zegt dat voeten bij iedereen “groter’ worden met het ouder worden. Ze zakken wat uit, door het gewicht dat ze te dragen hebben, vandaar. Hetzelfde gebeurt trouwens met neus, oren, dit onder invloed van de zwaartekracht.

 2. Voor de zwangerschappen en mijn dertigste, want werd 30 net voor de bevalling, had ik 38-39. Nu vijf jaar later en een tweede zwangerschap te hebben gehad, drie jaar geleden, heb ik maat 40 en soms 39. Wel jammer want ik had en heb altijd moeite om leuke en betaalbare schoenen te vinden.

 3. mijn voeten zijn volgens mij zelfs gekrompen.. ooit kochten mn ouders/ik natuurlijk nog schoenen op de groei.. heb ooit maat 39 aangehad volgens mij. lange tijd 38, nu al jaaaaaren 37 en moet soms van open schoenen zelfs 36 hebben ;)

 4. Ik heb schoenmaat 42 ik moet het hele jaar door alles in de gaten houden want hier hebben ze echt maar 1 paar in voorraad van .
  Ik koop echt vaak bij zalando want dan kan je de maat van te voren selecteren en gratis verzending.
  andrea

 5. Mijn voeten lijken eerder iets gekrompen te zijn. Ik had altijd een overtuigde maat 40 maar die is me de laatste tijd regelmatig toch wat te groot. En dan met name mijn linkervoet.

  Ik moest wel lachen toen ik las dat ook oren doorgroeien… Je ziet inderdaad vaak oudere mensen met forse oren, of grote oorlellen…

 6. Jaaaa zeker weten dat mijn voeten een maat groter zijn geworden sinds mijn zwangerschap. Ik had daar toentertijd al iets over gehoord dus ik stond er niet vreemd van te kijken. Het grappige is dat ik nog steeds schoenen van voor mijn zwangerschap in mijn kast heb staan die dus nog helemaal goed en mooi zijn. Ik kom er alleen met geen mogelijkheid meer in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.