Zijn je gegevens veilig?

images

Regelmatig komt het in het nieuws: de veiligheid van persoonsgegevens. Meestal blijken Nederlanders in het algemeen vrij nonchalant te zijn, onder het motto: ‘Ik heb toch niks te verbergen.’

Ik moet bekennen: ‘Ik bén zo’n Nederlander.’
Ook ik denk dat, als iemand het nodig vindt mijn gegevens in te zien, hij al snel in slaap zal sukkelen van verveling.

Maar 70% van de Europese burgers maakt zich zorgen dat zijn of haar gegevens in verkeerde handen zullen vallen.

Onderstaand filmpje is van de EU, en gaat over de rechten van mensen die in Europa wonen. En hierin doen ze de belofte dat onze persoonlijke gegevens veilig zijn.

Filmpje van de EU over onze rechten als Europeanen

Maak jij je wel eens zorgen over de veiligheid van je persoonlijke gegevens?

Neem een email abonnement!

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

8 Comments

 1. Aan de ene kant wel (gebruik niet mijn echte naam op internet bij blogs ;) en op fora) maar aan de andere kant ook niet (onder het mom ze weten toch alles al) want ik laat wel mijn adresgegevens achter bij een prijsvraag of webshop.

  Ik denk dat er veel meer geregistreerd wordt dan dan wij allemaal denken en op internet is bv google één van de grote leveranciers van informatie voor bedrijven en instellingen.

  Agh, ik heb toch niets te verbergen ;)

 2. Zelf maak ik me er niet druk over. Alles is te achterhalen tegenwoordig. Met huis en al, ze kunnen bijna zien dat je achter het scherm zit, wat moet je dan nog beschermen?

 3. :O Met alle enorme mislukte ICT projecten van de overheid (EPD, OV Chip) geloof je toch niet dat je gegevens bij de EU wel veilig zijn?

  Ik blog niet echt anoniem, dat maakt me niet zo veel uit. Meer zorgen maak ik me erom dat je alles via DigiD moet doen en dat daarvan de beveiligingscertificaten zo lek zijn als een mandje.

  Je word gedwongen om je gegevens in slecht beveiligde databases te stoppen en de overheid zegt: uw gegevens zijn bij ons veilig hoor en iedereen roept ‘ik heb toch niets te verbergen’.

  Maar ingeval van DigiD of EPZ, stel dat daar op een verkeerde manier mee aan de haal wordt gegaan. Wil je dat vreemden kunnen zien wat jij als laatste bij de huisarts hebt besproken? Of dat ongure types met jouw -niets te verbergen- ID-nummer aan de haal gaan?

 4. Ik maak mij niet echt zorgen. Ze vinden je altijd wel. Ik heb een geheim nummer, maar wordt nog steeds door instanties gebeld. Ik hou wel goed mijn bankgegevens in de gaten.

  Liefs Frederique

 5. Die most wanted uit pakistan gebruikte geen internet. Alleen een uitlating van een van zijn medewerkers zorgde dat hij werd vermoord. Dus wil je anoniem leven, blijf buiten de systemen, gebruik alleen cash en geeninternet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.