Zet je koopzucht om in vérkoopzucht!

Soms is het als een hardnekkige jeuk, het verlangen ‘iets’ te kopen. Je wilt gewoon krabben! Een verlangen dat nog wordt aangewakkerd door folders en winkels. In die zin vind ik eigenlijk dat ik geen folders moet lezen, omdat ze de Consumeerder in mij wakker maken.

Gelukkig ben ik nogal verstrooid, en daarom heb ik met mezelf afgesproken dat, als ik het me niet meer kan herinneren wat ik allemaal wilde hebben uit de folder, ik het dus niet mag kopen. Ik mag dus geen boodschappenlijstje maken naar aanleiding van de folders. Op dinsdagmiddag lees ik de folders, en meestal weet ik dan op donderdag al niet meer wat ik allemaal wenste te hebben! Dit werkt uitstekend.

Maar ook zonder de stimulus van de folders kan de koopzucht de kop opsteken. Het is een innerlijke drang iets ‘te doen’, iets te verwezenlijken. Nu heb ik gemerkt dat ik deze drang ook kan bevredigen door dingen te vérkopen. Dat geeft dezelfde rush van voldoening als kopen, alleen wordt mijn portemonnee er dikker van in plaats van dunner!

Dus dan speur ik nog maar eens door het huis op zoek naar spullen die ik op Marktplaats kan zetten, en zet nog maar weer eens wat boeken in mijn winkeltje op Bol.com.

Zo zet ik mijn koopzucht op in verkoopzucht!

Ik kan het iedereen aanraden.

4 Responses to Zet je koopzucht om in vérkoopzucht!

  1. Ik krijg meer voldoening in het verkopen van spullen dan het kopen ( altijd het gevoel van ‘jammer van mijn centen’, ook al is de aanschaf noodzakelijk ).
    Ik ben dus helemaal geen koopzuchtig mens.
    Maar er is 1 ding dat ik heel graag doe! Namelijk, koffie drinken op een terrasje met mooi weer, heerlijk vindt ik dit! En dat gun ik mezelf ook!

  2. Oh, heerlijk he, verkopen! Telkens als er weer iets van Marktplaats verkocht is, zie ik beelden voor me van een leeg en opgeruimd huis (wat nog lang niet zo is…). Veeel leuker dan kopen!!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.