Zero Waste tip: Kids at lunch

Zero waste, trommeltjes school, kidsatlunch

Wie geïnteresseerd is in Zero Waste, zo min mogelijk troep kopen/veroorzaken, is Kidsatlunch.nl een aanrader.

Deze webwinkel specialiseert zich in alles op het gebied van kinderen en hun lunch. Geef je je je kind nog van die weliswaar handige drinkpakjes mee? Vervang die dan door een degelijke schoolbeker! Zo veroorzaak je minder afval, en op de lange termijn ben je nog goedkoper uit ook.

De schoolbekers zijn versierd met prachtige plaatjes, bekende figuren, of zijn gewoon neutraal. En je kunt ze combineren met een bijpassende lunchbox.

Geen boterhammen met kleffe kaas meer door koelelement

En om een boterham met kleffe kaas te voorkomen, doe je er gewoon een koelelement in. Dat koelelement vind ik helemaal een vondst, want ik kan de smaak van de kleffe kaasboterhammen uit mijn middelbare schooltijd, nu bijna nog proeven…

Gratis Memoryspel uitprinten

Vandaag is het alwéér regenachtig, en wie iets leuks wil doen met de kinderen, kan op Kidsatlunch een gratis memoryspel uitprinten.

Je kind kan de plaatjes kleuren en uitknippen, en daarna is het spelen geblazen.

Tip voor kinderfeestje!

Wij gebruiken memorykaartjes ook vaak om te bepalen welke gast het cadeautje mag geven. Iedere gast krijgt een memorykaartje, en het bijpassende kaartje gaat in een pet. De jarige pakt telkens een kaartje uit de pet, en de gast die het andere kaartje heeft mag het cadeau geven. Dit wordt altijd erg leuk gevonden.

Zie ook Zero waste koken.

Wat nam jij als kind mee naar school in je trommeltje?
En hoevéél?

Similar Posts

9 Comments

 1. Wij hadden geen trommeltje mee hoor, allemaal onzin was dat in die tijd. Een mandarijn in de hand en huppelen maar… geen bammetje, schoolmelk of sultans… jaren 70 waren toch anders zie ik wel

 2. Op de basisschool had ik inderdaad ook geen trommeltje. De pauze heette ‘speelkwartier’ en als je moest overblijven heette dat ‘Broodschool’!

  Maar op de middelbare school had ik wel een trommeltje nodig.

 3. Ik ben niet zo dol op drinkbeker en lunchboxen gemaakt van mepal. Mepal bestaat uit melamine, dat spul waar een paar jaar geleden vele kindjes aan stierven in China. De hoeveelheden die in voedsel komen middels deze bekers en boxen zijn natuurlijk niet zo groot dat het dodelijk is. Maar aangezien er alternatieven bestaan waar niets in zit dat schadelijk zou kunnen zijn, ga ik liever daar voor.

  Onze kinderen nemen 2 tot 5 boterhammen mee naar school (afhankelijk van welke dag) en 1 of 2 stuks fruit. Op school krijgen ze water of ongezoete kruidenthee.

 4. Volgens mij is zero waste gewoon besmettelijk…
  Kijk eens bij mijn zero waste shop (;-))) als je geen kunststof trommeltjes / bekertjes wilt. Wel prijzig maar gaat nooit kapot!
  Gr,
  Julia

 5. Wij hadden altijd papieren broodzakjes en dan soms wel dat zakje in een trommel, zodat het iets mooier bleef. En drinken zat altijd in een beker, of we namen een beker mee die we voor een paar dubbeltjes op school vulden.

 6. Op de lagere school aten wij geen tien-uurtje maar kreeg je na het speelkwartier een pakje schoolmelk met een leuke strip erop ;)

  Op de middelbare school had ik 2 a 3 boterhammen mee in een boterhamzakje en kocht je een beker melk in de kantine. Wel had ik ook fruit mee.

  Mijn zoontje krijgt een bakje met fruit mee en een flesje die ik tot de helft vul met aanmaaklimonade.

  Groetjes Isabelle

 7. Mijn Melamine Mepal bakje en beker van mijn middelbare school (18 jaar geleden) leven nog in de kast van mijn ouders. Laatst zag ik mijn kinderen er uit drinken! Ik nam mn mepal bak mee en nog 2 boterhammen in een zakje (6 totaal)

 8. Hallo allemaal,

  Wat leuk dat er een artikeltje over ons is geschreven! Ik ben van https://www.kidsatlunch.nl en mijn kinderen (3 stuks) nemen allemaal Mepal trommeltjes en bekers mee naar school. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het geen giftige stoffen bevat. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan in 1986, 1990, 2005, en in 2006 waaruit blijkt dat melamine, net als andere plasticsoorten, ingrediënten lekt, vooral bij warm en zuur voedsel. De studies geven wel aan dat de hoeveelheden die lekken veilig zijn. Producten gemaakt van Melamine zijn dan ook niet geschikt voor de magnetron zoals Mepal ook zegt.

  Kortom ben goed voor het milieu en voor je kindje door een goede schoolbeker of lunchbox mee te geven naar school. En met een koelelementje erbij, is de lunch heerlijk koel!

  Groetjes
  Judit
  http://www.kidsatlunch.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.