Zelfgemaakte cadeautjes

Op diverse blogs lees ik regelmatig over zelfgemaakte cadeautjes, waaraan veel tijd en aandacht is besteed. Ik vind dat altijd hartverwarmend, want het geeft zo’n cadeau toch extra betekenis als iemand er tijd en aandacht in heeft gestoken om het zelf te creëren.

Boek: Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Dus toen ik in de bibliotheek het boek Zelfgemaakt: eenvoudige cadeautjes om te geven tegenkwam, deed ik het enthousiast in mijn tas om thuis eens lekker in te bladeren en ideeën op te doen. Maar helaas zijn de voorwerpen in dit boek weliswaar eenvoudig om te geven of te houden, ze zijn beslist niet eenvoudig om te maken! In ieder geval niet voor iemand met twee linkerhanden zoals ik…

Eenvoudig om te géven, maar niet om te máken!!!

Met groeiend chagerijn bladerde ik het boek door, op zoek naar iets dat ik wél kon maken. Maar het enige dat voldeed aan mijn knutselcapaciteiten waren papieren bandjes die je om fruit vouwt. Voor bijna alle andere dingen moet je echt wel een naaimachine hebben en daarmee overweg kunnen, of anderzins behept zijn met creatieve vingers.

Neem bijvoorbeeld een fles eigengemaakte Sleedoornjenever. Die moet je gedurende 3 maanden (!) elke dag schudden, en is na 7 jaar op haar best. Het maken van een prachtig kussen met kersenpitten kostte in theorie weliswaar minder tijd, maar met mijn vaardigheden wellicht ook 7 jaar.

Conclusie

Zelfgemaakt eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden, is een prachtig vormgegeven boek met leuke ideeën voor mensen die heel handig of creatief zijn. Mensen met twee linkerhanden kunnen maar beter het boek zélf cadeau geven aan iemand die er wel mee overweg kan!

Praktische informatie

Zelfgemaakt van Majke Jongen is voor maar liefst 24,95 te koop bij Bol.com, maar wordt daar tweedehands aangeboden voor 20 euro. Vast door iemand die de dingen in dit boek ook niet kan maken!

Wie weet er nog meer leuke zelfmaak cadeautjes, die écht eenvoudig zijn om te maken?

Neem een email abonnement!

12 Responses to Zelfgemaakte cadeautjes

 1. Hey, ieder zo z’n talenten. Je kunt veel besparen op gebieden waar je goed in bent. Houd je ruimte over om het op een ander vlak, wat meer ‘uit te besteden’.

  (Klinkt als een erg leuk boek trouwens!)

 2. Lig helemaal in een deuk om je verhaal. Ik zie je al 3 maanden schudden met die fles 😉

  Ik ben niet echt van het zelfgemaakte, of het moet een lekkere taart of cake zijn die ik cadeau geef. Wel stel ik vaak zelf cadeaupakketjes samen in een bepaald thema. Heb ook altijd cellofaan in huis, en bewaar alle lintjes en kaartjes etc om te hergebruiken.

  Groet Isabelle

 3. Zoek iets dat je graag doet en waarmee je je vertrouwd voelt. In jouw geval misschien een mooie koop scoren bij de kringloop (daar ben je goed in, dat is al meermalen bewezen) en die mooi inpakken. Of een boeket met leuke toepasselijke comic als kaartje (daar ben je goed in, dat is ook al meermalen bewezen).

 4. Boekjeswijheid dus… ‘k Heb meer aan ervaringsdeskundigen.
  Wat denk je van een pot eigengemaakte jam of chutney? Of eigengebakken koejes, leuk verpakt in een glazen (wegwerp) pot versierd met leuke linten (die je weer bewaard hebt van zelfgekregen cadeautjes).
  Of, als je handig bent met de naaimachine, een leuk katoenen tasje, of een leuke eigengemaakte bloemenvaas?
  http://cfabbridesigns.com/craft-projects/a-passion-for-pink-newspaper/
  En zo kun je nog veel meer ideetjes googelen.
  Succes. En wees blij dat je dat boek niet gekocht heb. 😉

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.