Zeg maar dag tegen de plastic flesjes!

Schermafbeelding+2012 08 17+om+10.51.33

Zeg maar dag tegen die dure plastic flesjes, want de dorpspomp komt weer terug!

Volgens een woordvoerder van Vewin (Vereniging van waterbedrijven in Nederland) moeten er op lange termijn, tot 2020, in steden en op het platteland duizenden watertappunten worden gerealiseerd als moderne variant op de dorpspomp. De dorpspomp verdween uit het straatbeeld toen men in geïndustrialiseerde landen op grote schaal waterleidingen aanlegde.

Het lijkt me gezellig, en bovendien milieuvriendelijk! En ook als hardloper maakt dit nieuws me blij, want soms kan ik tijdens het lopen wanhopige snakken naar een slok water, en wat is er dan fijner om een dorpspomp tegen te komen.

Maar ik denk dat de fabrikanten van de plastic flesjes niet zo blij zullen zijn met het nieuws.

Zou jij zo’n watertappunt gebruiken?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

9 Comments

  1. een beetje een dubbel gevoel bij deze actie, want oke misschien minder plastic flesjes en inderdaad als je onderweg dorst krijgt lekker goedkoop een verfrissing , maar gaan ze allemaal gebruikt worden? zullen ze niet gesloopt worden? en zal er geen enorme hoeveelheid water verspilt worden?en wie gaat er voor de kosten opdraaien, want er word gezegd gratis, maar iemand zal toch moeten gaan betalen en of de Vewin nu voor de kosten opdraaid of de gemeentes , iedereen weet dat het uiteindelijk toch bij ons uit de knip komt of dat nu door hogere prijzen van de waterleiding maatschappijen komt of door lasten verhoging bij de gemeentes.

  2. hier in belgië zijn er op bepaalde kraantjes, maar vaak lopen er jongeren aan te prutsen onlangs kwam er uit een onderzoek dat er op bepaalde plaatsen eigenlijk geen drinkbaar water uit komt…

  3. Nou, dat is inderdaad wel goed nieuws voor hardlopers. Mijn wederhelft loopt wekelijks in de duinen een rondje en daar heb je ook tappunten met drinkwater.

  4. Grappig! Van de week zagen de kinderen ineens iets nieuws in het straatbeeld. In het winkelcentrum van de stad. We herkenden het niet direct maar na een paar minuten kwamen we er achter dat het een waterdrinkpunt was. Het zag er mooi, modern en stevig uit. Bij mij op borsthoogte. het leek me niet zo makkelijk te vernielen. Of ik er uit zou drinken weet ik niet maar mijn kinderen wel!

  5. Heerlijk toch! Zeker zou ik dat doen! Ik erger me al jaren aan die stomme waterflesjes. We heben uitstekend drinkwater in Nederland en dan gaan mensen het in de winkel kopen, om vervolgens het flesje weg te keilen. Je komt ze overal tegen op straat (en dan bedoel ik ook óp straat, in de perken etc.) Krom is natuurlijk dat de kwaliteit van ons grondwater langzamerhand verpietert wegens al dat afval.
    Wat ik ook zo goed vind aan deze tappunten is dat daklozen nu ook kunnen drinken, en dat bejaarden, die nog niet altijd flesjes bij zich hebben, op hete dagen zo ok wat kunnen drinken.
    Nu de openbare toiletten nog terug. Ik bied me aan als toiletjuffrouw, compleet met breiwerk en knot ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.