Wordt de was alweer droog buiten?

was

Toen ik vanochtend naar huis fietste vanuit de stad, zak ik diverse hoopvolle huishoudens die de was buiten hadden opgehangen om te drogen. De was doen is altijd net iets leuker als je hem buiten kunt hangen vind ik.

Thuis besloot ik de gok ook te wagen en mijn was buiten te drogen. Ik hing de was op rond 11 uur vanochtend. Hopelijk is het rond half vijf droog.

Het is zonnig, en er staat een stevig windje. Maar de wind is wel koud, en de temperatuur frisjes.

Krijg jij de was buiten alweer droog? Vanaf wanneer hang je de was weer buiten?

Similar Posts

57 Comments

 1. Tegenwoordig alleen als ik zeker weet dat het droog wordt. De wasmachine staat op zolder en daar is ook voldoende droogruimte (en met het raam open is het daar met goed droogweer ook binnen een dag droog). Dus waag ik de gok vaak niet.
  Maar toen we nog op een kleine bovenwoning woonden greep ik elke kans aan! Heb zelfs wel eens bevroren kleren gehad omdat de zon mooi scheen maar het wel bleek te vriezen :-D

 2. Poehee, ik heb op het moment met een baby en dreumes zoveel was dat het wel heel mooi weer moet zijn wil ik mijn was buiten gedroogd krijgen, haha. Ik vind het nu nog iets te vroeg om de was buiten te drogen. Maarrrr, als ik om kwart voor 5 ‘s morgens de vogeltjes weer hoor en nu naar buiten kijk en de zon zie: het begint te kriebelen!

  1. Ja met kleine kinderen heb je inderdaad vaak erg veel was! Ik kan me voorstellen dat het dan ook sneller is om het even in de droogtrommel te doen, dan buiten op te hangen.

   Hoewel buiten was ophangen soms ook wel rustgevend kan zijn heb ik gemerkt.

 3. ik droog mijn was al buiten als ik s’morgens opsta hang ik eerst mijn was op want ben de waq binen drogen stilletjes aan wel beu nu

 4. Ik hang de was altijd op zolder om te drogen. Veel was is in een dag droog en ik kan zelf weten wanneer ik het afhaal. De was ruikt lekkerder als ik hem buiten droog, dat dan weer wel.
  Bij ons eerste huis hadden we een carport waar ik de was onderhing. Dat droogde geweldig. Bij ons vorige huis had ik een droogmolen en de was droogde waardeloos boven het gras. Kon ik het ‘s avonds nog eens boven hangen.

 5. Ja hoor, het is droog! Bedden zijn alweer op gemaakt en ook alle andere bonte was lag om 3 uur vanmiddag alweer in de kast. Zelfs spijkerbroeken werden droog! Heerlijk hè, ruikt zo lekker boven nu! Daar krijg ik gewoon een blij gevoel van…. Ik krijg nu echt een lente gevoel. Vanmorgen viooltjes bij de Lidl gehaald en wat bakken gevuld achter het huis en bij de voordeur.

 6. Ik denk dat ik nog een paar weken wacht, tot de temperaturen nét iets hoger zijn. Maar eigenlijk wil ik ook weer zo snel mogelijk buiten drogen, want binnen heb ik veel te weinig plek op mijn kleine rekje, en duurt het ook gewoon te lang!

  1. Bij mij is het gisteren toch ook niet echt heel goed droog geworden. Ik denk dat het ook afhangt van de plek van de waslijn. Maar een paar weken wachten tot de zon meer kracht heeft is denk ik wel een goed plan.

 7. ik heb een balkon met overkapping, en zet het vaak buiten. Als het droog is met een windje gaat het heel goed. En als het ‘s avonds nog niet droog is zet ik de wasrekken binnen en daardoor droogt het binnen dan heel snel. Omdat ik in een flat woon, wil ik niet altijd om de was heen moeten slalommen, dus er gaat een gedeelte in de droger en een gedeelte wat niet in de droger kan op het rek.

  1. Dat is dan wel weer superhandig aan zo’n wasrekje. Die zijn mobiel en kun je makkelijk inclusief was naar binnen halen. Bij een waslijn moet ik altijd alles er echt weer helemaal afhalen.

 8. Ik droog eigenlijk (bijna) altijd buiten. De droogmolen staat onder een afdak dus bij een regenbui wordt het niet opnieuw nat. De wind kan mooi onder het afdak doorwaaien, meestal is de was met een dag droog. Ik droog alleen in de droger als het dagen achtereen regent.
  Dekbedovertrekken droog in alleen maar buiten, als je dit in de droger droogt moet je zoveel strijken. Buiten op de lijn is alles mooi strak en hoeft er niets gestreken worden.

 9. Ik droog de was helemaal niet meer buiten. Boven heb ik een vrij ruime logeerkamer met daarin een wasrek met 2 “vleugels” eraan. Dat zet ik voor een groot raam wat helemaal open kan. Deuren open boven en je ziet de was heen en weer bewegen van de tocht. In de zomer met warm weer is het dan in een paar uur droog.
  Hoef ik lekker niet meer trap op trap af met volle wasmanden en (inderdaad) het risico dat het aan het eind van de dag niet goed droog is.

 10. Bijna al onze was droogt in de droger of (deels) aan een rekje. Was die buiten heeft gehangen vind ik wel erg lekker ruiken. Maar ik wil niet afhankelijk zijn van de weergoden. Binnenkort hang ik de spijkerbroeken wel buiten aan de lijn onder het dak overstek.

 11. Ik vind het nog iets té vroeg. Al krijg ik door de vogeltjes ‘s ochtends en dat het eerder licht is toch echt het idee dat het voorjaar is. Voor nu hangt het nog even op zolder met het raam ver open..

  1. Ik heb de was inderdaad niet helemaal goed droog gekregen hier. Waarschijnlijk inderdaad nog iets te vroeg. Of de verkeerde soort was. De andere huishoudens hadden lakens buiten hangen, en ik had echt broeken.

 12. Ik hang het bij droog weer alweer een paar weken buiten. Heerlijk en alles lekker droog. De was ruikt super fris. Tja. ..je handen zijn half bevroren maar dat mag de pret niet drukken. Op naar de lente

 13. Toevallig gisteren een droogmolen gekocht. Normaal drogen we binnen en in de droger. Maar nu het weer iets beter gaat worden kan het zo naar buiten .

 14. Ik heb een ontzettende hekel aan gesleep met was, dus voorlopig wordt het nog even binnen drogen / de droger.

  Het is wel fijn al de was echt weer goed buiten droogt, want dat ruikt zo heerlijk. Het lekkerste parfum wat je kunt hebben!

 15. Het lukt meestal wel nu de laatste 2 weken, de zonnepanelen draaien ook al weer lekker.
  Wat nog wat klammig aanvoelt tegen vijf uur gaat nog even op de verwarming of alsnog naar het trapgat. Het ruikt heerlijk, die buitenwas

 16. Onze tuin is op het noorden, zodra er geen zon is droogt er niets. De tuin is te klein om ook maar iets wind te vangen. De was gaat dus alleen naar buiten als het hoog zomer is.

 17. Ik hang de was altijd graag buiten, maar nu droogt het nog slecht.
  In de zo’n gaat het nog, maar zodra die weg is heeft de was toch wel lang nodig.

  Maar hoop snel ook mijn was buiten te hangen!

 18. Ik weet het eigenlijk niet. Zo twijfel ik nog een beetje. Ik moet het onder een carport hangen en daar is helaas niet zo veel zon. Ik wacht nog een beetje tot als het warmer wordt.

 19. Ik ga gelijk morgen een rood/roze was draaien met kleine meisjeskleding en neem de proef op de som. Op ons dakterras op het zuiden en uit de wind, zal het wel bijna droog worden toch

 20. Ik moet nog wachten tot mijn tuin gedaan is. Word binnenkort volledig bestraat, maar ligt nu nog vol met grof vuil/oud ijzer en deels een zandbak.
  Hopelijk van de zomer ook niet weer teveel beestjes die uit de boom van de buren vallen, Afgelopen zomer daardoor de was ook niet buiten kunnen hangen

 21. Mijn wasmachine staat op zolder dus mijn was droogt ook op zolder. Wel staan daar altijd de 2 kleine raampjes op een keer open tegenover mekaar.

  Het enige wat ik met goed weer wel eens buiten wil drogen zijn de dekens van de hond, maar die liggen na afloop toch beneden. Dus geen op en neer gesjouw.

  Nee, onze was verdwijnt in de wasmand op eenhoog, om vervolgens op tweehoog gewassen/gedroogd/ gevouwen wordt. Om dan weer in een wasmand naar eenhoog gebracht wordt om in de kasten te verdwijnen. Behalve de theedoeken/vaatdoeken/wc-handdoekjes/dweilen die gaan naar de benedenverdiepingen net als de hondendekens.

  Ik sjouw zo min mogelijk met de was. Het zal niet de eerste keer zijn dat de wasmand uit mijn handen dondert vanwege de reuma. Gelukkig hebben kinderen/huisdieren/bezoek hier nog nooit hinder van ondervond.

 22. Wasmachine op de zolder.
  Was drogen op zolder.

  Strijken z.n ,blouches en andere klediing.

  Zomers buiten gordijnen of zo.verder op zolder met dakraam open

 23. Ik heb al een paar keer dit jaar de was buiten gedroogd en als hij nog niet helemaal droog is gaat hij binnen op een droogrek en heeft hij toch de lekkere buitengeur ,want ik gebruik geen wasverzachter.

 24. De was, dat maakt wat los :-)
  Ik heb er altijd eentje met ondergoed/doeken, die doe ik op maandag, en twee met kleding, die doe ik op vrijdag. De eerste gaat met Sunlight op 60 en de tweede met groene zeep op 40 graden. Doorgaans droogt het in twee rekken boven de trap en is het in een etmaal droog. Maar als het maar enigszins kan -en dat heb ik twee keer meegemaakt dit jaar, hier in het hoge noorden des lands- hang ik hem buiten op. Zalig! Tussen de fluitende vogeltjes en lome katten met knijpers in de weer. Lekker hoor :-)

 25. Jazeker, ik heb al een paar keer de was droog gekregen buiten. Heerlijk vind ik dat, geeft weer dat voorjaargevoel. Lekker naar buiten lopen voor de was, kippetjes die weer aan de leg zijn, de vogeltjes fluiten.. ja, we gaan de goede kant weer op.

 26. Tjonge, wat heb ik nog toe te voegen…?
  Ik hang de was sinds kort ook weer buiten als het kan.
  Ruikt zo lekker fris, daar doe ik het vooral voor.
  ik doe het ook alleen als ik weet dat het goed genoeg droogt.

 27. heb een waardeloze droger, dus of binnen op een rek of buiten op het rek. Bezig voor een waslijn. De palen staan er maar de lijnen nog niet. Heerlijk ben je gelijk even buiten. ‘s avonds de was aan en voor iedereen uit bed is de was aan de lijn.
  Groet, WIlma

 28. Wat leuk dat je dit alweer geprobeerd hebt, dat betekent toch wel dat de lente een beetje begonnen is..!
  Fijne (zonnige) zondag gewenst! Liefs, Florentine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.