Wordt schone was vies van regen?

schone was in de regenDroog en helder.’ Dat zou het vannacht zijn volgens het KNMI.

Dus besloot ik dat ik best de was een nachtje buiten kon laten hangen. Hij was namelijk nog niet droog, en ik had geen zin om alles binnen weer op te hangen.

Maar om een uur of twee vannacht werd ik wakker van de regen die tegen ons zolderraam striemde. Eerst dacht ik nog: ‘Gezellig!’ Toen herinnerde ik me de was…

Deze ochtend zie ik mij voor een huishoudelijk vraagstuk gesteld: moet ik de was nu opnieuw doen? Eigenlijk wil ik hem gewoon laten hangen tot hij weer droog is. Maar is dat niet vies? Hoe vies is regenwater eigenlijk?

Kortom: moet je nat geregende was opnieuw wassen???

Similar Posts

16 Comments

 1. Nee joh,zondag waren we er niet en had ik ook was buiten hangen,is later weer fris droog gewapperd en nog net zo wit hoor.

  In September is het mooi,had ook de was een nachtje buiten laten hangen,in de ochtendzon ging het helemaal dampen,alles fris “gestoomd”weer in de kasten ;)

 2. Ik weet niet of je was vies wordt van regen.

  Persoonlijk haal ik de was ‘s avonds altijd binnen, ook al deze nog klam is. ‘s avonds / ‘s nachts is de luchtvochtigheid namelijk altijd groter en wordt je was altijd eerder natter dan droger.

  Daarbij: op reis in Senegal vertelden mensen me dat je was niet ‘s nachts buiten moest laten hangen omdat beestjes er dan eitjes in konden leggen….

  Mijn was hangt dan ook NOOIT ‘s nachts buiten.

 3. Lijkt mij niet. Mijn oma liet vroeger de witte was ” bedauwen” dan legde je de kledingstukken op de dauw in het gras. Daar werd het schoon van.

 4. Mijn was hangt zowiezo nooit buiten maar op de voorzolder.
  Daar hangt het niet in de weg, het kan niet natregenen en verkleurt ook minder.
  En ik kan het rustig laten hangen als ik ff geen puf heb om het op te ruimen

  Regen kan vies zijn, afhankelijk van waar je woont en vanwelke kant de wolken gekomen zijn.
  Toen ik aan de kust woonde, onder de rook van de Hoogovens, zat er vaak veel roet in de lucht.
  Dat slaat dan ook neer op je was.

 5. De zon scheen vanochtend eerst stralend, dus ik dacht dat de was wel droog zou worden. Maar inmiddels zijn er plotseling alweer twee buien overheen gegaan… Ik geef het op, en ga het dus toch nog maar een keer wassen. Want nu lijkt het me toch niet fris meer.

 6. nou , dit is wel weer echt een stukje helemaal op maat, ik had vanmorgen de was buiten gehangen, er was wel regen voorspeld,maar het was zonnig met een strakblauwe lucht, vlak voor ik boodschappen ging doen voelde ik aan de was en het was bijna droog en de lucht nog steeds strakblauw en ach ik ben nooit meer dan 15 minuten weg als ik bij de supermarkt hier om hoek boodschappen ga doen, dus laten hangen , en ja hoor net als ik de supermarkt uit wil lopen, begint het keihard te regenen, :( gelukkig was het maar een buitje dus even gewacht tot het weer droog was en hauw naar huis gefietst, maar ja de was wel weer kletsnat, gelukkig had mijn dochter nog wel kans gezien ,de kleding die ze vanmiddag aan wilde binnen te halen , de rest laat ik drogen en wacht even af hoe het ruikt als het droog is , ruikt het fris dan ga ik het niet opnieuw wassen.

 7. Ik zou het niet nog een keer wassen!
  Van een regenbuitje in de buurt van de Hoogovens zal het best roeterig worden maar jij woont op het platteland en de wind kwam niet uit het Ruhrgebied dusse………jullie
  overleven het wel!

 8. Als het bij mij erg nat is geworden, of een paar keer, was ik het opnieuw, anders ga je het toch echt ruiken. Maar ik woon onder de rook van Rotterdam en aan een vrij drukke weg, dus misschien valt het bij jou mee.

 9. Ik zou vooral niet moelijk doen,
  Laten drogen in de kast hangen :d

  Als het vies is oid zie je dat snel genoeg.

  Deb

 10. Lekker laten drogen en opruimen. Als je jas van de regen buiten nat wordt doe je die ook niet meteen in de was hoor.
  Alleen, zoals ik hierboven ergens las, als de was niet meer fris ruikt, nadat het is gedroogd, dan zou je het kunnen doen..
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. de was die gisteren nat was geworden van de regen is inmiddels weer droog, het ruikt niet naar regen dus gewoon opvouwen en de kast in ,gelukkig was mijn dochter de rest van de dag niet thuis want dat is een miepert en zou haar kleding opnieuw willen wassen, maar nu zeg ik gewoon dat ik dat al gedaan heb, oh wat slecht van mij he ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.