|

Wibra warmtepleister

Halverwege de nacht werd ik er mee wakker: pijn in de nek!

Zo’n twee keer per jaar heb ik last van een pijnlijke, zere nek en ga ik door het leven als een hele goedkope kermisattractie. Zo eentje die stijfjes heen en weer beweegt met zijn hoofd. Want de kleinste beweging met mijn hoofd doet dan al pijn. En zelfs bij niezen gebruik je je nekspieren heb ik ontdekt…

Twee paracatemols hielpen nauwelijks tegen de pijn, maar toen herinnerde ik me dat ik ooit bij de Wibra een doosje warmtepleisters had gekocht voor maar 1 euro.

Warmtepleisters

Warmtepleisters leg je in je nek of rug, net waar het pijn doet, en vervolgens worden ze heel warm en dat werkt weldadig op de verkrampte (nek)spieren. Normaliter kocht ik wel eens warmtepleisters van Hansaplast bij de Kruidvat, en dan tel je zo 8 euro neer voor twee pleisterw die je slechts 1 keer kunt gebruiken. Ik vind het dus een dure aanschaf. Maar ja, ze hielpen wel tegen de pijn.

Warmtepleisters van de Wibra

Met weinig vertrouwen maakte ik het doosje warmtepleisters van de Wibra open, want wat kun je verwachten voor maar 1 euro?! Het doosje bevatte twee warmtepleisters, en ze waren wat kleiner dan die van de Hansaplast. De verpakking was makkelijk te openen, en ik plakte het ding eenvoudig in mijn nek. En toen slaakte ik een zucht van verlichting! Heerlijk die warmte in mijn nek. Ik voelde mijn nekspieren ontspannen. Ik ben dus heel tevreden over de warmtepleisters van de Wibra.

Wibra warmtepleister: niet langer dan 2 uur laten zitten

Het enige minder fijne moment was toen ik de pleister weer moest verwijderen. Toen vergat ik de pijn in mijn nek  even, door de pijn van het verwijderen van de pleister. AUAUAUAUAUAUAUAU! Nou moet ik wel zeggen dat ik lang haar heb, en dat ik dat vrij slordig omhoog had gestoken in mijn haast die pleister in mijn nek te leggen. Toen ik de pleister lostrok, trok ik dus ook wat haren mee. Bovendien had ik de pleister langer dan de voorgeschreven twee uur in mijn nek laten zitten. Ik heb namelijk veel moeite met maat houden, en denk altijd: ‘Als een beetje helpt, dan helpt meer vast nog beter!’ Dus ik weet niet in hoeverre de pijn van het verwijderen te wijten is aan mijzelf.

Warmtepleister: wat zit er in?

De Wibra warmtepleister bevat de volgende ingrediënten:

 1. Gezuiverd water
 2. ijzerpoeder
 3. active kool
 4. sodium choloride
 5. vermiculite

Warmtepleisters van de Wibra: Conclusie

Ik vond de warmtepleisters van de Wibra geweldig. Zeker voor die prijs. En de weldadige warmte woog op tegen de pijn van het verwijderen van de warmtepleister.

Andere Warmtepleisters

Als je even googlet blijken er vele merken warmtepleisters te koop te zijn, en uiteraard heeft ook de Action ze wel eens in het assortiment.
Een review van de warmtepleister van de Action lees je hier. Ook vind je op hetzelfde blog een review van de warmtepleisters van het Pleisterhuis.

 • De Kruidvat verkoopt warmtepleisters voor 4,49.
 • Warmtepleisters van het merk Votaren kosten 8,63 en mag je maar liefst 10 uur op je huid laten zitten.
 • Bij het Pleisterhuis verkopen ze ook pleisters voor 1 euro per stuk.

Warmtepleisters: gevaarlijk?

In een uitzending van trosradar in 2008 wordt gewaarschuwd voor warmtepleisters: ze kunnen brandwonden veroorzaken. De meeste warmtepleisters komen dan ook met een gebruiksaanwijzing. Zo moet je ze nooit op een beschadigde huid gebruiken en je goed houden aan het aantal uren dat je de pleister mag laten zitten.

Ik heb een vrij gevoelige huid, en kan bijvoorbeeld veel dagcrèmes niet verdragen omdat mijn huid dan helemaal gaat branden. Maar voor mij persoonlijk werkte de Wibra warmtepleister in mijn nek goed, en liet geen irritatie achter.

Lees ook mijn post over Dasty. Wibra is beroemd om deze gele ontvetter!

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik heb een granenkussen in gebruik de laatste tijd (vroeger een kersenpitkussen maar dat mag ik niet meer in bed nemen van
  mijn halve trouwboek….hij vindt dat het stinkt ;)
  Het granenkussen is ook langer en kan bv. ook in je nek leggen.
  Het ruikt naar versgebakken brood als je het opwarmt in de
  microgolfoven ;)
  Ik neem het ook mee als het koud is en ik al voor mijn man ga
  slapen….dan kan ik veel vlugger slapen omdat het bed dan
  sneller warm is.
  Hopelijk is je nek vandaag beter!
  Bedankt wel voor de tip…ik kende die warmtepleisters niet.
  Ik ga zeker eens rondkijken.
  liefs

 2. Mijn schoonmoeder gebruikte er dit weekend enkele toen we op een marktje stonden, zij had er van bij action. Daar stond op dat het nooit op een ontbloot lichaamsdeel mag, zelfs niet de warme kant van het ding en al zeker niet ergens op plakken…

  1. De warmtepleisters zijn duidelijk heel verschillend per merk. Die van de Wibra had echt een plakstrip zodat hij niet verschoof. Een ook de warmtepleisters van Hansaplast hadden plakstrips.

 3. Ik ken die warmtepleisters helemaal niet. Ik doe graag een warme sjaal om als ik pijn in mijn nek heb en bij pijn in mijn rug kan ik kiezen uit een warmwaterkruik en een elektrische warmte deken.
  Het kan zijn dat paracetamol niet sterk genoeg is bij zware pijn, dan helpt ibuprofen beter. Ik pak sowieso altijd ibuprofen want bij mij werkt paracetamol niet.
  Als je merkt dat je door een verkeerde beweging de pijn in je nek schiet zou je rescue creme van Bach kunnen proberen om erop te smeren of de rescue remedie kunnen innemen. Heb je kans dat je lijf ook sneller uit de spierstress schiet.

  Groetjes, VeggieMo

  1. Bedankt voor de tip VeggieMo. Ik heb eigenlijk niet eens ibuprofen in huis, maar dat is dan misschien toch wel handig. Rescue creme van Bach ga ik ook onthouden. Want pijn in de nek is echt pijnlijk!

   1. Heb je wel de druppels in huis? Je kunt ook vier druppels rescue remedie in een neutrale olie doen en dat op je huid smeren. Is voordeliger. Olijfolie is een verwarmende olie. Kokosolie is verkoelend.
    Ik werk hier thuis veel met de bachbloesems, ik heb er de opleiding voor gedaan.

    Groetjes en beterschap!
    VeggieMo

    1. Ik heb ook de druppels niet : (
     Maar ik heb wel gewone argan huidolie, die ik normaal in mijn haar smeer. Daar zou ik eventueel de druppels in kunnen doen. Morgen ga ik naar de stad!

     1. De rescue werkt het best als het meteen gebruikt wordt. Maar je kunt het natuurlijk altijd nog proberen en de rescue is ook handig bij andere stress zoals tandartsbezoek, examens etc.

      En nog over ibuprofen. Het voordeel van dit middel is dat het ook ontstekingsremmend werkt. Nadeel is de wat grotere kans op bijwerkingen.

      VeggieMo

 4. Dank voor de info. Afgelopen jaar had ik vreselijke rugpijn. Ik nam diclofenac, iemand begeleidde me bij van alles. De volgende dag wandelde ik verkrampt naar een goede masseuse dichtbij. Thuis gekomen, kon ik zelfs al weer het vloerkleed naar buiten brengen om te kloppen.
  Schuldhulpmaatje maakte mijn kamer beneden schoon. Ik ben nogal van doorpakken in saaie klusjes.
  Gelukkig heb ik (nog). Weinig problemen, een warmtepleister in voorraad hebben lijkt me handig.

 5. Ik denk altijd wel als ik die pleisters zie liggen, handig, zal ik ze kopen, maar dan vind ik ze eigenlijk weer te duur ( goedkope versies zag ik nog nooit, moet eens vaker naar action denk ik) en ik vind een warme kersepit kussen trouwens wel echt HEERLIJK, en die kun je vaker gebruiken en daar zitten ook geen gekke stoffen in.
  Mijn man kreeg vorige week tijdens de hondetraining, toen het ijs en ijskoud was een soort grote theezakjes die den handen verwarmen, wat hij erg lekker vond.Die werden dus echt warm, worden de pleisters ook echt warm of geven ze warme sensaties door de prikkelende stoffen op de huid?

  1. Ik geloof dat de pleister ook echt warm wordt. Zo voelde het in ieder geval wel.

   Maar zo’n kersenpit kussen is denk ik een goed alternatief. En inderdaad: daar zitten ook geen rare stoffen in, en is vaker te gebruiken.

 6. Ik ken hier wel een goedkoop en absoluut pijnloos alternatief hiervoor. Castor olie packs. Helpt ontzettend goed en je kunt ze steeds opnieuw blijven gebruiken ook geen kans op enge bijwerkingen. Give it a try! Google: “castor oil pack” en je vind er genoeg info en how too’s over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.