Welk type toiletpapier is het fijnst?

toiletpapierToiletpapier heb je in allerlei soorten, maten en materialen! Hier onder een aantal mogelijke kenmerken van verschillende rollen toiletpapier!

Toiletpapier: mogelijke eigenschappen

 • Geparfumeerd
 • Eco: van gerecyled materiaal
 • Met katoen
 • Met toevoegingen zoals aloë vera of komkommerextract
 • Geparfumeerd toiletpapier
 • Met plaatjes er op gedrukt
 • Aantal lagen: varieert van 1 tot maar liefst 5!
 • Zonder rolletje (voor zover ik weet nu alleen nog in de VS)

Als je de huismerken van supermarkten meerekent kom je op een slordige 13 merken toiletpapier. En die hebben natuurlijk allemaal hun eigen verhaaltje waarom je juist die moet kopen. Die 13 merken toiletpapier zorgen voor zo’n 50 verschillende soorten toiletpapier.

Je zou er toch gek van worden?! Ik moet ineens denk aan Colin Beavan die zijn billen gewoon schoonveegde met de hand… Maar ja, dan moet je waarschijnlijk weer heftig gaan investeren in goede zeep!

Wat is nou het fijnste toiletpapier?

Bij de Consumentenbond lieten ze 132 mensen in totaal zo’n 750 toiletrollen testen. En vervolgens vroegen ze:

Is het toiletpapier zacht, sterk  en dik genoeg?

Hieronder de belangrijkste conclusies!

 1. Toiletpapier met drie lagen wordt door de meerderheid het fijnst gevonden.
 2. Vijf lagen vinden de meeste mensen té dik!
 3. Eén of twee lagen toiletpapier is te weinig. Dit papier vindt bijna iedereen te dun en niet sterk genoeg.
 4. Eco-rollen van gerecycled papier scoren een stuk minder goed omdat ze niet zacht genoeg zijn.
 5. Speciale toevoegingen zoals aloë vera voegen weinig toe ; )

De ideale toiletrol is zacht, sterk, heeft vier lagen, heeft geen plaatjes  en is niet geparfumeerd.

Ons toiletpapier

Na het lezen van deze resultaten heb ik natuurlijk ons toiletpapier er eens bijgepakt. Mijn man is altijd als de dood dat we zonder komen te zitten, en in de kelder ligt daarom een enorme voorraad XXL verpakkingen toiletpapier met 20 rollen per pak. Hij slaat altijd in bij de Lidl.

Ons toiletpapier is van het merk Florys en heeft 3 lagen. Dus dat is goed nieuws! Er staat op ‘Soft & strong’ en dat klopt volgens mij wel. Ik denk eigenlijk nooit na over ons toiletpapier, en dat lijkt me een goed teken. Want het valt dus blijkbaar niet tegen of zo.

In het verleden hebben we wel eens toiletpapier gehad dat naar speculaasjes rook…

Conclusie over toiletpapier

De beste koop als het gaat om toiletpapier is Solo 3-laags toilet papier van de Aldi. Het beste uit de test kwam 4-laags toilet papier van de Plus.

Bij de Aldi heb je dus prima toiletpapier voor een fijne prijs: 0,14 voor 100 vel.

Hoeveel laags toiletpapier heb jij in de wc hangen?

23 Responses to Welk type toiletpapier is het fijnst?

 1. Hahaha, je kunt maar een test doen :-). WIj hebben ook altijd die van de Lidl, daar doen we gewoon veel boodschappen. Ik rij echt niet om voor het best toiletpapier ;-).

 2. Wij kopen altijd het huismerk van colruyt. Het wc papier is niet superzacht maar dat vinden wij niet nodig en heeft 2 laagjes. Vroeger kocht ik duurder toiletpapier met meerdere lagen maar ik ondervond dat iedereen hier toch per ‘veegbeurt’ een paar velletjes dubbel van gebruikte. Onze kleinzoontjes gebruiken massa’s proppen toiletpapier en toen ik het papier met meerdere lagen kocht, hebben we een paar keer met een verstopping gezeten doordat de kleinkinderen zoveel toiletpapier gebruikten. Nu gebruiken ze nog evenveel papier maar aangezien het veel dunner is, is het risico op verstoppingen veel kleiner

  • Leuk om te lezen dat je tevreden bent met 2-lagig toiletpapier! Omdat uit de test kwam dat de meeste mensen dit te dun vonden.

   Een verstopping is wel heel vervelend! Ik snap dat je dan liever dunner toiletpapier gebruikt.

 3. Wij gebruiken E.det, als die in de bonus is koop ik weer een hele voorraad en anders de roze versie van A.H. Die van J.umbo vind mijn man niet prettig, hoewel ik daar mijn boodschappen dus altijd doe.
  Op het werk hebben we volgens mij tweelaags, het is in 1 woord verschrikkelijk. Je hebt gewoon een heleboel nodig om af te kunnen vegen. En volgens mij is dat uiteindelijk ook nog duurder met 15 man personeel. We hebben het aangegeven, maar er word niks mee gedaan, jammer genoeg.

 4. Hahah, leuk onderwerp.
  Hier al sinds jaar en dag Page, met dat lieve hondje op de verpakking, ik heb in der loop van de jaren ook wel ander papier gebruikt, oa van de Liddl en kruidvat, maar dat werd afgekeurd en nu dus alleen maar van Page,en altijd op voorraad.Niks zo erg als geen wc papier meer hebben;)

 5. Ik gebruik het liefst vrij ruw papier, dat veegt het lekkerste af… Vroeger had de Aldi het, maar ze hebben het op een gegeven moment uit het assortiment gehaald. Nu dus meestal die grote pakketten van de Lidl – maar ook wel eens van de Action, als ik er op tijd aan denk. Ik zal toch weer eens bij de ALDI gaan kijken…
  Ik wil zeker geen bedrukt, gebleekt papier – alleen maar extra milieubelasting, en nergens voor nodig…

 6. 3 laags in elk geval en zonder aloë vera, ik weet niet wie dat ooit verzonnen heeft, maar ik krijg daar ‘jeuk’ van als ik dat heb gebruikt, kan nooit goed zijn op die intieme plekken en plaatsen, maar dat ben ik… mijn gynacoloog is het daar mee eens trouwens.

  Ik kijk naar aanbiedingen en gezien ik naast den ah woon en kruidvat daar weer naast zit, haal ik eigen merk 3 laags van ah of kruidvat 3 pakken voor 5 euro. Bij de Lidl zit ik te ver weg om die grote pakken te halen en ja ik moet het ook kwijt hier, hahaha heb ik geen ruimte voor, of ik moet het beneden in de box gaan bewaren, onhandig… daarbij, past het niet op mijn fiets of in mijn fietstassen en ik moet ervoor naar de stad, dus met de bus, kost ook weer een boel geld hier… je bent standaard 2 euro kwijt vanaf mijn huis naar de stad dus… dan moet je af gaan wegen en kom je op dezelfde kosten uit ook in de aanbieding.

  X

 7. Haha wat een grappig onderwerp! Wij zijn niet echt milieubewust, en hebben altijd sowieso 3-laags wc-papier. Als je van dat dunne, goedkope papier hebt, dan druk je er zo een vinger doorheen, haha!

 8. hahaha ja, mijn ouders hebben ook zoiets, kelderkast en erg handig inderdaad, daar hebben ze wel meer voorraad staan wat erg handig is 😉 Maar ja ik woon op flat en zelfs in de meterkast is amper een milimeter vrij… dus het is of beneden in de box of dus op de logeer/werkkamer, wat nu al een puinhoop is, en dan te bedenken dat ik hier samen met kind en nog een ex partner ooit heb gewoond, hahahaha

  X

 9. Hier ook meestal van de Lidl. Het is net xxl weken geweest. Dus er ligt weer een nieuwe voorraad in de kast in de schuur… Overigens heb ik ook vaak van de Action. Is ook prima prijs/kwaliteit verhouding. 3 -Laags is het minimum en 4-laags het maximum.

 10. Bij ons is ook het huismerk Floralys van Lidl favoriet, soms gebruiken we iets anders omdat het weer op is.
  Maar als we in de Lidl zijn nemen we het gelijk weer mee. het komt steeds als een van de beste uit de tests.

  Ik wil gelijk nog een andere tip geven, na al talloze ontvettende schoonmaakmiddelen te hebben geprobeerd ondermeer voor de BBQ, ook de dure, kwam ik uit op de gele ontvetter Dasty van Wibra, wat is dit goed spul!
  Probeer het maar eens uit. Werkt beter dan mr. muscle of speciale ovenreiniger.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.